Спиране на аларма
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
5 мнения
• Страница 1 от 1
- Lebowski
- Потребител
-
- Кара: e46 320D 136HP
Спиране на аларма
Здравейте,
Пробвах да потърся информация в търсачката, но не намерих отговор на въпроса си. Проблемът е, че алармата ми се пуска когато си иска. Дръпнах буксата под предния капан, но без ефект. Затова мисля да я спра. Дали е възможно да го направя сам (без да ми се деактивира централното) или трябва да ходя при алармаджия?
Пробвах да потърся информация в търсачката, но не намерих отговор на въпроса си. Проблемът е, че алармата ми се пуска когато си иска. Дръпнах буксата под предния капан, но без ефект. Затова мисля да я спра. Дали е възможно да го направя сам (без да ми се деактивира централното) или трябва да ходя при алармаджия?
- oci
- старши ентусиаст
-
- Кара: '12 BMW F10
- Мечтае да кара: самолет
Re: Спиране на аларма
Lebowski написа:Здравейте,
Ако е оригиналната аларма може да се спре с кодиране, но може и да се види къде е проблема и да се отстрани може обемния датчик да е дал фира.
- zvetiko
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39М54В30
Ако е оргинална може с кодиране да се изключи само обемният датчик, ако проблема е в него. Ако не е оргинална може да се потърси проблема или да почне да се реже с въстановяване на оргиналните електрически вериги- така пак няма да се загуби ЦЗ.
- oci
- старши ентусиаст
-
- Кара: '12 BMW F10
- Мечтае да кара: самолет
zvetiko написа:Ако е оргинална може с кодиране да се изключи само обемният датчик, ако проблема е в него. Ако не е оргинална може да се потърси проблема или да почне да се реже с въстановяване на оргиналните електрически вериги- така пак няма да се загуби ЦЗ.
Май това дето го пишеш никога не си правил колега, не само обемния датчик ами цялата аларма може да се махне от кодировката на колата и от ГМ модула и така напрактика няма никакви кабели и т.н да се пипат тук алармата е отделен модул и няма нищо общо с централното заключване на колата ако се махне от кодировката разбира се.
Това го пиша щото съм го правил много кратно, а не щото съм го видял някъде или прочел, че може да се прави

Другия път като даваш съвет поне го прави ако си на 100 процента убеден в това нещо иначе може да подведеш колега така

Ако не е оригинална алармата тогава нещата стоят по друг начин просто се откача от буксата или те повечето имат предпазител може да се махне той и така ще се разбере дали проблема е от нея.
Какви електрически вериги какво чудо те са няколко кабела вързани или към ГМ модула и две захранвания през бушон и през контакт и маса, нещата не са толкова сложни както ги описваш

- Lebowski
- Потребител
-
- Кара: e46 320D 136HP
Благодаря ви за инфото, колеги.
Оказа се, че не е фабрична и я изключиха лесно без кодиране.
Оказа се, че не е фабрична и я изключиха лесно без кодиране.
5 мнения
• Страница 1 от 1