316i vs 320i, кой е по-икономичен
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
42 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3
- Иво
- шПерко
-
- Кара: '90 BMW 316i
- Мечтае да кара: Платноходка
- Детайли за колата: Шпер 4.27 Точка! :)
Turturelo написа:Както виждаш от данните горе, разликата в разхода е 1 литър, така че ако искаш да караш икономично и с 320 ще го направиш, но наложи ли ти се по-бързичко да изпревариш кубиците и конете са на твоя страна ..

- KUPETO
- кандидат ентусиаст
-
Tender написа:Разбира се че 320!!! това е шестак все пак а редовия шестак на БМВ си е перпетуум мобиле![]()
![]()
ДА<ДА ....... расовия 6естак с почти винаги спукана глава(особено италианките с газово)

Както казваш 1.6 94 г. е хубава година и би трябвало да е смотора с веригата,който е добър,а пък не че не са хубави още 50 кончета ама с тоя автоматик няма да ти е лесно

Пътят към АДА е обсипан с добри намерения!
KUPETO написа:Tender написа:Разбира се че 320!!! това е шестак все пак а редовия шестак на БМВ си е перпетуум мобиле![]()
![]()
ДА<ДА ....... расовия 6естак с почти винаги спукана глава(особено италианките с газово)![]()
Както казваш 1.6 94 г. е хубава година и би трябвало да е смотора с веригата,който е добър,а пък не че не са хубави още 50 кончета ама с тоя автоматик няма да ти е лесно![]()
а защо всички толкова не харесвате автоматиците?
- Иво
- шПерко
-
- Кара: '90 BMW 316i
- Мечтае да кара: Платноходка
- Детайли за колата: Шпер 4.27 Точка! :)
Аз лично, защото я няма тръпката да ръчкаш скоростите
Вече карах автоматик. Сигурно има приимущества, но все пак предпочитам ръчно
Имаш повече свобода някак, а и е по-спортно
М/у другото има една интересна тема по въпроса за авоматиците
http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic.php?t=4026 

Момчета,във връзка с темата искам да изразя и своето мнение относно пробегът на автомобилите с марка БМВ.Живял съм 2 години в Германия и сам знам,че бмв-тата се шпорят там яко.Те и затова хората си ги купуват.Представяте ли си БМВ-то да събира прах в гаража.Жалка картинка.Така че БМВ на 11 години и 80х км - такова животно нема.Мои познати ме търсят като искат да си вземат кола от автосалон и винаги ги хващам ментетата в крачка.Направене сметка,че в Италия и Германия годишно,дори и втора кола в семейството прави от 20х нагоре.Така че този дето ти е казал,че баварката е на 80х иска да те метне.
Иначе аз определено съм за 320 - перфектен мотор.Мойто 318 ми е слабо

БМВ-любов ли е или как да го опиша?!
Вие си знаете!
Вие си знаете!
Svetoslav написа:Момчета,във връзка с темата искам да изразя и своето мнение относно пробегът на автомобилите с марка БМВ.Живял съм 2 години в Германия и сам знам,че бмв-тата се шпорят там яко.Те и затова хората си ги купуват.Представяте ли си БМВ-то да събира прах в гаража.Жалка картинка.Така че БМВ на 11 години и 80х км - такова животно нема.Мои познати ме търсят като искат да си вземат кола от автосалон и винаги ги хващам ментетата в крачка.Направене сметка,че в Италия и Германия годишно,дори и втора кола в семейството прави от 20х нагоре.Така че този дето ти е казал,че баварката е на 80х иска да те метне.
дам, ясно, е винаги има изключения, но както и да е
има ли някакъв начин да преценя реалните километри?
- bmwdriver
- старши ентусиаст
-
- Кара: на 1,6 бара
- Мечтае да кара: 911
Отиваш на диагностика и компютърът ще покаже на колко километра е.
Имай предвид,че рядко се внасят коли под 300 х.км.Така че това да не
те стряска.А иначе 320-та е точния избор.
Имай предвид,че рядко се внасят коли под 300 х.км.Така че това да не
те стряска.А иначе 320-та е точния избор.
- val
- младши ентусиаст
-
- Кара: E46 M3
- Мечтае да кара: Е46 М3
- Детайли за колата: чудесна :)
определено 320- двигателите са много здрави (ако се потдържат нормално разбира се), освен това моето мнение е, че отношението мощност/разход на гориво е оптималния. Аз лично карам 320 и реших да пробвам да видя колко най-икономично мога да я карам - докарах го да 10л./100км, което за този голям двигател е супер, като имаш в предвид, че единия ден съм карал и с включен климатик. Също така съм карал и извънградско - до Самоков и обратно, разстоянието не е голямо, но все пак установих, че разхода ми е бил около 7,5л./100км. като в колата бяхме 5 човека. С 316-ката вероятно ще падне малко разхода, но според мен незначително спрямо усещането, което ти дава 320-ката (да не говорим за страхотния звук от 2литровия двигател
)

let the BMW be with you
...320-ка взимай пич, това е колата...само да не е автомтик
BMW с автоматик е като няква много готина мацка без цици
... или нещо такова...абе представи си нещо просто перфектно, нещо което винаги си искал да имаш (Е46 М3 например)...в един момент го получаваш, обаче не съвсем същото, ами някво жалко подобие (розово Е46 М3 не с мотор S54B32, а с УМЗ 412 от Москвич...
)...е такива асоциации си правя аз като чуя 3-ка автоматик...виж да беше седмица, а ти да си някой дебелогъз депутат, който ше се вози на задната седалка и ше яде кебапчета - няма въобще да ти пука автоматик ли е, или не е...ама за Е36 320 The Ultimate Driving Machine... непростимо е!!!

Мойте наблюдения до тук са
Разход на 316 спрямо 320
0,5 до 1 литър на 100
До тук добре НООООО разлика от към има няма 45-50 коня
Също правя и съпоставка с двете служебни коли
1,4 и 1,6 съответно 75 и 105 коня(НЕ са БМВ за съжаление а от една друга марка) та там разликата е ТОЧНО 0,5 литра на 100
А разликата в усещането при каране е мисля много повече от този 0,5литра
Е макар че 1,6ката е дават да папа 98 но и с 95 върви
Малко по кофти но пак повече от 1,4
А все си мисля че при БМВто разликата ще е много по ГОЛЯМА
Така че от икономична точка избора(за мен де) е 316
Но за ВСИЧКО ОСТАНАЛО
320
НО НЕ И АВТОМАТИК
Причини(Пак според мен) гори доста повече от ръчката,Няма същата ДИНАМИКА,НЕ СЪМ сигурен
НООО по сложна поддръжка на автоматика и други усложняващи фактори
ТАКА че за мен избора е един
320 ръчни скорости или МЕЧТАТА ми 318is

Причини(Пак според мен) гори доста повече от ръчката,Няма същата ДИНАМИКА,НЕ СЪМ сигурен

ТАКА че за мен избора е един

Точно преди 6 месеца имах същите терзания но не избирах между два модела както ти, а се бях спрял на 316'92 г. Обърнах се за съвет във форума и го получих и то доста подробно и компетентно.Ако се поровиш малко назад във форума, ще намериш всичко по темата.
И аз като теб доста се чудех дали да си взема първото BMW в живота, и аз като теб карах Вектра 1.6 91 г. , и аз като теб дадох 7000 лв. за колата.(ти още не си, ама като ти чета въпросите виждам , че направо си ги дал). Та , да ти споделя малко впечатления.
1) Тази кола няма нищо общо с другите - усещането от шофирането е страхотно , спирачките са перфектни , скоростите(не автоматични) се сменят като на детска играчка. Бъди сигурен , че по-вече за Вектра няма да помислиш.
2)До момента съм сменил само масло, ремък и два предни амортисьора. Нищо друго, защото просто всичко друго е перфектно. Вектрата за 6 месеца я бях сменил половината.
3) 100 коня за твоите желания са напълно достатъчни. И аз си купих колата основно да я ползвам като семеен автомобил - возим жена деца и т.н.
4)Този разход, който беше споменат по-горе няма нищо общо с действителния. И аз се бях поболял на тема разход - градско и извънградско и след милион теста на компютър и ламбди сонди и всякакви такива глупости се указа , че всичко е в отлично състояние и в това отлично състояние градския разход не може да падне под 12,5 на 100 км. , а извънгрдския е изумителен: със 110 км./ч - 6,3л на 100 км. , със 150 км/ч - 8 л. на 100 км. Много трудно , дори бих казал невъзможно е да влезеш във стойностите на разход на гориво, който са описани в книжката на колата и др. такива таблици. Това го запомни добре.
5)Много друса. Окачването е доста твърдо , но това е нормално за този вид автомобили. Като му свикнеш един път няма да ти прави впечатление.
Всичко това остава на заден план от удоволствието да караш такъв автомобил.
Избора е твой.
И аз като теб доста се чудех дали да си взема първото BMW в живота, и аз като теб карах Вектра 1.6 91 г. , и аз като теб дадох 7000 лв. за колата.(ти още не си, ама като ти чета въпросите виждам , че направо си ги дал). Та , да ти споделя малко впечатления.
1) Тази кола няма нищо общо с другите - усещането от шофирането е страхотно , спирачките са перфектни , скоростите(не автоматични) се сменят като на детска играчка. Бъди сигурен , че по-вече за Вектра няма да помислиш.
2)До момента съм сменил само масло, ремък и два предни амортисьора. Нищо друго, защото просто всичко друго е перфектно. Вектрата за 6 месеца я бях сменил половината.
3) 100 коня за твоите желания са напълно достатъчни. И аз си купих колата основно да я ползвам като семеен автомобил - возим жена деца и т.н.
4)Този разход, който беше споменат по-горе няма нищо общо с действителния. И аз се бях поболял на тема разход - градско и извънградско и след милион теста на компютър и ламбди сонди и всякакви такива глупости се указа , че всичко е в отлично състояние и в това отлично състояние градския разход не може да падне под 12,5 на 100 км. , а извънгрдския е изумителен: със 110 км./ч - 6,3л на 100 км. , със 150 км/ч - 8 л. на 100 км. Много трудно , дори бих казал невъзможно е да влезеш във стойностите на разход на гориво, който са описани в книжката на колата и др. такива таблици. Това го запомни добре.
5)Много друса. Окачването е доста твърдо , но това е нормално за този вид автомобили. Като му свикнеш един път няма да ти прави впечатление.
Всичко това остава на заден план от удоволствието да караш такъв автомобил.
Избора е твой.
- DIDO
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW X3 3.0d '04
pavlov написа:4)Този разход, който беше споменат по-горе няма нищо общо с действителния. И аз се бях поболял на тема разход - градско и извънградско и след милион теста на компютър и ламбди сонди и всякакви такива глупости се указа , че всичко е в отлично състояние и в това отлично състояние градския разход не може да падне под 12,5 на 100 км. , а извънгрдския е изумителен: със 110 км./ч - 6,3л на 100 км. , със 150 км/ч - 8 л. на 100 км. Много трудно , дори бих казал невъзможно е да влезеш във стойностите на разход на гориво, който са описани в книжката на колата и др. такива таблици. Това го запомни добре.
pavlov, съгласен съм с теб, но за тези две неща НЕ!
1. Моето е 318i и градското го заковава на 10-10.5 л/100км.
2. За возене твърдо - не знам - виж какви амортисьори си сложил.
По принцип Е36 въобще не вози твърдо, но ако си сложил некви
дървени амортисьори или газови - става ТВЪРДО

- val
- младши ентусиаст
-
- Кара: E46 M3
- Мечтае да кара: Е46 М3
- Детайли за колата: чудесна :)
аз също не мога да се съглася за твърдото возене. Предната ми кола беше peugeot 205 - е на това му се казва твърдо возене (то е със спортно окачване, както ми казаха де). По отношение на разхода в града- освен стила на каране, голямо значение има и маршрута по който караш и часовете в които го правиш- естествено, че с каквато и кола да си, ако нон стоп караш в задръствания разхода няма начин да ти е под 12/100. Аз съм гледал доста статистики и други матеряли и мога да заявя, че в БМВ определено мислят по въпросите за намаляване на разхода на гориво и са измислили доста хитринки за това, с което други производители не могат да се похвалят.
let the BMW be with you
42 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3