Е39 неможе да запали

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

Аватар
Кара: E39
Мечтае да кара: neshto novo

Е39 неможе да запали

Мнение от Stoichkov1988 » 16 Апр 2013, 0:17

Здравеите колеги имам Е39 520 96г. сменям двигатела с 2.8 пак от Е39 99г. вземам цялата инсталация с комп. имобилайзер чип.Слагам мотора компа чипа но немога да намеря кутииката на имобилаизера никаде я няма и няма палене отдолу под жабката намерих кутиика с три букси бяла. букса става става с на имобилаизера от 2.8-та но пак не пали някакви идеи и благодаря предварително

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 600 коня с умивна на лицето
Мечтае да кара: всичко бързо на четири гуми
Детайли за колата: Garrett 3582

Re: Е39 неможе да запали

Мнение от Smoocki » 16 Апр 2013, 7:50

Върти ли стартера ,имаш ли бензин на рейката ?
То на буксата на евс-а си пише какво е не е нужно да гадаеш
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F07 535D
Мечтае да кара: SL500

Мнение от anzak » 16 Апр 2013, 8:35

Stoichkov1988 написа:Здравеите колеги имам Е39 520 96г. сменям двигатела с 2.8 пак от Е39 99г. вземам цялата инсталация с комп. имобилайзер чип.Слагам мотора компа чипа но немога да намеря кутииката на имобилаизера никаде я няма и няма палене отдолу под жабката намерих кутиика с три букси бяла. букса става става с на имобилаизера от 2.8-та но пак не пали някакви идеи и благодаря предварително

ако колата ти наистина е 96-а кутийката на имобилайзера си точно зад жабката само че е малко навряна черна със жълта букса свали цялата пластмаса на която са закачени модулите и ще го видиш обаче 96-а е евс 2 а мотора ти щом е 99-а е (евс 3 бяла кутийка ) и няма да стане просто да го закачиш там буксата е различна .... подредбата на пиновете е различна има разлика с пръстена който приема сигнала от имобилайзера в ключа.... и долу под жабката тази бяла кутия с 3 букси ти е ГМ модула и там няма как да има букса която да пасне на буксата на имобилайзера от мотор 99-а я сложи една снимка на този имобилайзер който са ти дали с мотора ... че нещо ме съмнява дали са ти дали въобще имобилайзер
Барай шишарката Минкеее ....

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39М54В30

Мнение от zvetiko » 16 Апр 2013, 11:34

Stoichkov1988 написа:Здравеите колеги имам Е39 520 96г. сменям двигатела с 2.8 пак от Е39 99г. вземам цялата инсталация с комп. имобилайзер чип.Слагам мотора компа чипа но немога да намеря кутииката на имобилаизера никаде я няма и няма палене отдолу под жабката намерих кутиика с три букси бяла. букса става става с на имобилаизера от 2.8-та но пак не пали някакви идеи и благодаря предварително

След като имаш инсталацията, за мен най-лесният начин е към ECU- то на новият двигател да вържеш новият имобилайзер /трябва да е бяла кутийка, на която пише EWS / или по схемата на новият двигател или така както си ги свалил от донора, за да тръгне управлението на инжекторите бобините. Свързваш и ринга- антената към EWS пак по гореописаният метод, после пъхаш в ринга ключа с транспондера или го вадиш от ключа и лепиш за нея. После остава да решиш как да вържеш стартера- или през имобилайзера или да го изключиш от него.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от anzak » 16 Апр 2013, 13:58

zvetiko написа:

След като имаш инсталацията, за мен най-лесният начин е към ECU- то на новият двигател да вържеш новият имобилайзер /трябва да е бяла кутийка, на която пише EWS / или по схемата на новият двигател или така както си ги свалил от донора, за да тръгне управлението на инжекторите бобините. Свързваш и ринга- антената към EWS пак по гореописаният метод, после пъхаш в ринга ключа с транспондера или го вадиш от ключа и лепиш за нея. После остава да решиш как да вържеш стартера- или през имобилайзера или да го изключиш от него.

пак нищо не каза майсторе ....

Аватар

Мнение от Stoichkov1988 » 16 Апр 2013, 17:17

zvetiko написа:

а някой може ли да ми даде някаква схема на ивс 3 за да мога да го подваржа към неговия си комп!или да даде някакша идеч да речем как да го направя...?

Аватар

Мнение от Stoichkov1988 » 16 Апр 2013, 17:22

намерих кутииката под жапката тая вечер след работа ще има проби и ще кажа какво е станало благодаря за помоща :bchug:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от anzak » 16 Апр 2013, 20:37

колега да преминеш от евс 2 към евс 3 не е толкова просто търси кабелните диаграми ВДС в гугъл там има всичко ама ... по добре не барай сам ...

Аватар

Мнение от Stoichkov1988 » 17 Апр 2013, 20:37

Проблема е решен може да се изтрива темата

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 M5

Мнение от mad_presley » 17 Апр 2013, 21:28

Stoichkov1988 написа:Проблема е решен може да се изтрива темата

И как го реши, сигурно е някаква тайна. Теми от форума не се трият, за да бъдат в помощ на други колеги с подобни проблеми, за това е желателно, ако е намерен проблема и решението му, да се пише в темата.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 600 коня с умивна на лицето
Мечтае да кара: всичко бързо на четири гуми
Детайли за колата: Garrett 3582

Мнение от Smoocki » 18 Апр 2013, 10:09

То реално дали е ЕВС 2 или ЕВС 3 като гледам при е38/39 разликата е че го няма допълнителния модул който управлява сигнала от антената .
По спомен 4 или 5 кабела се връзваха като може да се прескочи защитата със веригата на стартера .
Имаше сигнал към компа ,захранване от контакт ,маса и сигнала от антената към ЕВС-а ,другите останали кабели мисля бяха за диагностиката .
Изображение

Аватар

Мнение от Stoichkov1988 » 18 Апр 2013, 22:11

Проблемат беше че не били различни ЕВЦ ами че на този по незнаини причини докато беше на колата работеше а докато го транспортирам до моята кола едно краче беше разпоено вътре в кутииката запоиха ми го сложих го и всичко запали е с помоща на лаптоп че си търси автоматичната кутия :bchug: днес направих първите километри с 2.8 много съм очарован

Назад към E39