Мнения за странен шум при палене 320д фейслифт
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
8 мнения
• Страница 1 от 1
- русиабн
- младши ентусиаст
-
- Кара: ше Е36, Е46, E61, а сега Passat B8
- Мечтае да кара: BMW
Мнения за странен шум при палене 320д фейслифт
Здравейтеколеги,
От известно време ми прави впечатление един гаден шум- претропване при палене, като това се чува някъде точно под подлакътника. Не е болка за умиране ама яко ме дразни
Интересното е, че при първо палене- студена кола не го издава този шум. След като я покарам и изгася и пак паля тогава го прави и то не на всяко палене
Прави го само при палене!!! Шума прилича като претракване от допир на метал, ама нямам идея в областа на подлакътника от какво може да е??? Само да кажа, че маховика е сменен с нов ЛУК преди 1месец и е на 1000км, така че отпада това като вариант. Мисля си дали има някакви тампони на ск. кутия които да са прецакани. Друго което си мисля тампоните на двиг. да са зле, но двигателя не тресе поне до колкото аз си представям
Погледнах единия тампон, но не ми се видя скъсан. Дайте идей 
От известно време ми прави впечатление един гаден шум- претропване при палене, като това се чува някъде точно под подлакътника. Не е болка за умиране ама яко ме дразни

ЖЕНА БЕЗ ЦИЦИ Е КАТО СЕЛО БЕЗ НАЧАЛНО УЧИЛИЩЕ-НЯМА ОТ КЪДЕ ДА ЗАПОЧНЕШ !

- mitio ochite
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е36 325 тдс
- Мечтае да кара: настрани
- Детайли за колата: Само шпер.
Re: Мнения за странен шум при палене 320д фейслифт
Прегледай тампоните на генерацията и тези на кутията,виж генерацията да не минава много близо някъде.
0878241719
0888240717-Митко с.Владая http://fakti.bg/avto/32833-demontaj-na- ... -3-sekundi http://www.vijde.com/%d0%b2%d0%b8%d0%b6 ... 1502a.html
0888240717-Митко с.Владая http://fakti.bg/avto/32833-demontaj-na- ... -3-sekundi http://www.vijde.com/%d0%b2%d0%b8%d0%b6 ... 1502a.html
- русиабн
- младши ентусиаст
-
mitio ochite написа:Прегледай тампоните на генерацията и тези на кутията,виж генерацията да не минава много близо някъде.
И аз за това си мислех, но интересноте е, че го прави от време на време

- XaH-kpyM
- кандидат ентусиаст
-
- Мечтае да кара: 1982 Corvette
- Детайли за колата: WBS...
Значи както казаваш , преди 1000км си сменил маховик. За да се свалят скоростите в много от случаите трябва да се поразмести да не кажа и махне ауспуха. И от там идва проблема най-вероятно. Просто се е разместила тръбата и опира в купето.
А това че някой път го има някой не, идва от това че не винаги вибрациите са еднакво силни.
Иди някаде кадето има канал или подемник и просто наместете генерацията.
А това че някой път го има някой не, идва от това че не винаги вибрациите са еднакво силни.

- русиабн
- младши ентусиаст
-
XaH-kpyM написа:Значи както казаваш , преди 1000км си сменил маховик. За да се свалят скоростите в много от случаите трябва да се поразмести да не кажа и махне ауспуха. И от там идва проблема най-вероятно. Просто се е разместила тръбата и опира в купето.
Дано найстина да е от това. Утре я мушкам на канала всички кори вън и то ще си покаже

- русиабн
- младши ентусиаст
-
Здравейте колеги, след канала останах учуден- нищо не ми направи впечатление всичко е ок нищо никъде не опира. Единствено тампоните на скоротстната кутия особенно едининия ми се видя, че вибрира доста докато другия не мърдаеше толкова, но не е скъсан и единствените движения на ск. кутия при палене са от него. Дали е за смяна 

- nik4o_83
- младши ентусиаст
-
- Кара: на ток
- Мечтае да кара: по пътища без дупки
Сигурно е от генерацията.
Аз след смяна на маховик имах същия проблем
Трябва да се намести добре генерацията. При мен дори се наложи рязане на тръбата на мястото на катализатора и повторно заваряване.
Пробвай да я смачкаш на 1-ва с рязко отпускане на съединителя (нещо, което сигурно редовно правиш) - ако издрънчи пак - значи си е генерацията.
Дори и да се гледа отдолу и да има доволно разстояние от тръбата и металната планка под нея - при подаване на газ се получават големи колебания на генерацията и веднага почуква.
Аз след смяна на маховик имах същия проблем

Трябва да се намести добре генерацията. При мен дори се наложи рязане на тръбата на мястото на катализатора и повторно заваряване.
Пробвай да я смачкаш на 1-ва с рязко отпускане на съединителя (нещо, което сигурно редовно правиш) - ако издрънчи пак - значи си е генерацията.
Дори и да се гледа отдолу и да има доволно разстояние от тръбата и металната планка под нея - при подаване на газ се получават големи колебания на генерацията и веднага почуква.
- русиабн
- младши ентусиаст
-
nik4o_83 написа:Сигурно е от генерацията.
Аз след смяна на маховик имах същия проблем![]()
Не колега не съм усетил да го прави това почукване при резки набримчвания. Прави го само от време на време при палене. Взех та смених тампоните на ск. кутия, като цяло има сериозна промяна явно наистина са си били заминали, но това почукване остана НО вече по-рядко през по-голям интервал- например преди на всяко трето палене да речем, а сега на всяко 7-8

8 мнения
• Страница 1 от 1