Мнения за странен шум при палене 320д фейслифт

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: ше Е36, Е46, E61, а сега Passat B8
Мечтае да кара: BMW

Мнения за странен шум при палене 320д фейслифт

Мнение от русиабн » 12 Апр 2013, 21:28

Здравейтеколеги,
От известно време ми прави впечатление един гаден шум- претропване при палене, като това се чува някъде точно под подлакътника. Не е болка за умиране ама яко ме дразни :banghead: Интересното е, че при първо палене- студена кола не го издава този шум. След като я покарам и изгася и пак паля тогава го прави и то не на всяко палене :dunno: Прави го само при палене!!! Шума прилича като претракване от допир на метал, ама нямам идея в областа на подлакътника от какво може да е??? Само да кажа, че маховика е сменен с нов ЛУК преди 1месец и е на 1000км, така че отпада това като вариант. Мисля си дали има някакви тампони на ск. кутия които да са прецакани. Друго което си мисля тампоните на двиг. да са зле, но двигателя не тресе поне до колкото аз си представям :dunno: Погледнах единия тампон, но не ми се видя скъсан. Дайте идей :yes:
ЖЕНА БЕЗ ЦИЦИ Е КАТО СЕЛО БЕЗ НАЧАЛНО УЧИЛИЩЕ-НЯМА ОТ КЪДЕ ДА ЗАПОЧНЕШ !
Изображение
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е36 325 тдс
Мечтае да кара: настрани
Детайли за колата: Само шпер.

Re: Мнения за странен шум при палене 320д фейслифт

Мнение от mitio ochite » 12 Апр 2013, 22:02

Прегледай тампоните на генерацията и тези на кутията,виж генерацията да не минава много близо някъде.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от русиабн » 12 Апр 2013, 22:17

mitio ochite написа:Прегледай тампоните на генерацията и тези на кутията,виж генерацията да не минава много близо някъде.

И аз за това си мислех, но интересноте е, че го прави от време на време :dunno:
Изображение
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: 1982 Corvette
Детайли за колата: WBS...

Мнение от XaH-kpyM » 13 Апр 2013, 0:51

Значи както казаваш , преди 1000км си сменил маховик. За да се свалят скоростите в много от случаите трябва да се поразмести да не кажа и махне ауспуха. И от там идва проблема най-вероятно. Просто се е разместила тръбата и опира в купето.
А това че някой път го има някой не, идва от това че не винаги вибрациите са еднакво силни.
Иди някаде кадето има канал или подемник и просто наместете генерацията. :bchug:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от русиабн » 15 Апр 2013, 12:51

XaH-kpyM написа:Значи както казаваш , преди 1000км си сменил маховик. За да се свалят скоростите в много от случаите трябва да се поразмести да не кажа и махне ауспуха. И от там идва проблема най-вероятно. Просто се е разместила тръбата и опира в купето.
А това че някой път го има някой не, идва от това че не винаги вибрациите са еднакво силни.
Иди някаде кадето има канал или подемник и просто наместете генерацията. :bchug:

Дано найстина да е от това. Утре я мушкам на канала всички кори вън и то ще си покаже :yes: Ще споделя какво е положението :yes:
Изображение
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от русиабн » 15 Апр 2013, 12:54

Здравейте колеги, след канала останах учуден- нищо не ми направи впечатление всичко е ок нищо никъде не опира. Единствено тампоните на скоротстната кутия особенно едининия ми се видя, че вибрира доста докато другия не мърдаеше толкова, но не е скъсан и единствените движения на ск. кутия при палене са от него. Дали е за смяна :?:
Изображение
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: на ток
Мечтае да кара: по пътища без дупки

Мнение от nik4o_83 » 19 Апр 2013, 22:27

Сигурно е от генерацията.
Аз след смяна на маховик имах същия проблем :)
Трябва да се намести добре генерацията. При мен дори се наложи рязане на тръбата на мястото на катализатора и повторно заваряване.
Пробвай да я смачкаш на 1-ва с рязко отпускане на съединителя (нещо, което сигурно редовно правиш) - ако издрънчи пак - значи си е генерацията.
Дори и да се гледа отдолу и да има доволно разстояние от тръбата и металната планка под нея - при подаване на газ се получават големи колебания на генерацията и веднага почуква.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от русиабн » 20 Апр 2013, 22:33

nik4o_83 написа:Сигурно е от генерацията.
Аз след смяна на маховик имах същия проблем :)
Трябва да се намести добре генерацията. При мен дори се наложи рязане на тръбата на мястото на катализатора и повторно заваряване.
Пробвай да я смачкаш на 1-ва с рязко отпускане на съединителя (нещо, което сигурно редовно правиш) - ако издрънчи пак - значи си е генерацията.
Дори и да се гледа отдолу и да има доволно разстояние от тръбата и металната планка под нея - при подаване на газ се получават големи колебания на генерацията и веднага почуква.

Не колега не съм усетил да го прави това почукване при резки набримчвания. Прави го само от време на време при палене. Взех та смених тампоните на ск. кутия, като цяло има сериозна промяна явно наистина са си били заминали, но това почукване остана НО вече по-рядко през по-голям интервал- например преди на всяко трето палене да речем, а сега на всяко 7-8 :kuku: Като цяло и аз се убедих, че е от генерацията,но не мога наистина да установя къде точно го прави и както казваш ти- има си доволно място на всякъде ама :dunno:
Изображение
Изображение

Назад към E46