Предно стъкло

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

триногата
Аватар

Предно стъкло

Мнение от Andronoff » 11 Апр 2013, 7:01

По принцип се справям доста добре с онлайн каталога на БМВ части, но тук ударих греда.
Имам две "дупчици" от камъчета на предното стъкло и ми се струва, че растат, което ще стане още по-видимо след няколко дни, когато закарам колата в България и я покарам по "хубавите" родни пътища, които ГЕРБ сътвори.
Та ясно е, че стъклото ще се сменя, но не знам с кое.
Имам сензор за дъжд, инфраред не знам за какво е, да не говорим, че нямам идея защо някои стъкла са за коли с "climate comfort", та помагайте.
Ето линк:
http://bmwfans.info/parts/catalog/E39/T ... m/glazing/
Сбогом, Сами! Сбогом, Писта!
Никога няма да бъдете забравени!

младши ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: ARKTISSILBER METALLIC (309)

Re: Предно стъкло

Мнение от red_bull92 » 11 Апр 2013, 8:03

Колега, откарай колата в Peugeot от началото на годината възстановяват стъкла на всякакви марки автомобили за 40 лв :yes:
Кола с предно предаване е като жена с малки цици, върши работа, но не доставя удоволствие!
BMW E36 318is (m42b18) на части -> http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic ... 5#p3958725

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от meha » 11 Апр 2013, 9:08

Най-скъпото стъкло в КОБРА е 320лв с монтажа и доживотна гаранция! Тонирано с зелена ивица + лилавата плочка на която се закача сензора за дъжд и светлина (RLS sensor)
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 325 dizel

Мнение от krasi2bmw » 11 Апр 2013, 10:42

Привет колега , всякакви стькла без китайско , които са на цена около 120 лв. Турските сьщо не са лоши , но по добре сложи нещо на което може да разчиташ ,че при счупване ще си остане на място . Цената която ти каза колегата по горе е напьлно реална , все пак говорим за нещо което не се сменя всеки ден :yes:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 M5

Мнение от mad_presley » 11 Апр 2013, 12:38

Това climate comfort е лилавото стъкло и струва 1200лв по спомен. Нито кобри, нито някой друг може да ти намери такова стъкло на по-малко от 800лв. Иначе, за обикновените стъкла, другите колеги са ти дали инфо.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: вана
Мечтае да кара: E46 M3 >:)

Мнение от Bloodnoon » 11 Апр 2013, 15:00

А пък едно обикновено + качествено фолио ( защитно само, без затъмнение) и ето ти го climate comfort стъкло за максимум 420лв :) Е няма да е лилаво най-вероятно, ама ако искаш сложи лилаво фолио и ефекта е пълен :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от mad_presley » 11 Апр 2013, 15:19

Bloodnoon написа:А пък едно обикновено + качествено фолио ( защитно само, без затъмнение) и ето ти го climate comfort стъкло за максимум 420лв :) Е няма да е лилаво най-вероятно, ама ако искаш сложи лилаво фолио и ефекта е пълен :mhihi:

Няма да има нищо общо с оригиналното а-термично стъкло. През а-термичното (climate comfort), лятото дори и да напича слънцето през предното стъкло, вътре топлина от пряка слънчева светлина не се усеща. То има за какво да е толкова скъа екстра :D Аз съм с такова и разликата от обиковеното стъкло през лятото е огромна.

Има един недостатък, понеже има някакъв метален слой в това стъкло, трудно се предават и приемат радио вълни. Например навигациите хващат по-малко сателити през такова стъкло, антирадарите трудно хващат вълни...., но пък в горния край, около огледалото е нормално, заради хоум линк системите и всичко си е наред, така че ако се слагат такива джунжурийки, трябва да са горе до огледалото.

Д-р Хаос
Аватар
Кара: само шестцилиндрови БМВ-та :)

Мнение от cww » 11 Апр 2013, 15:22

Не стъпвай в Кобра, Андронка, ще ги псуваш докато си жив и ще си дадеш за нищо спечелените с къртовски труд пари. Неслучайно ги има в Некоректни сервизи.
Или оригинално от БМВ, или оригинално втора употреба бих си взел аз.

Sent from my iPhone 5 using Tapatalk
NOTHING IS GAINED WITHOUT SACRIFICES AND FREEDOM WITHOUT BLOOD

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от mad_presley » 11 Апр 2013, 15:58

Напълно подкрепям за оригинално стъкло било то и втора употреба :yes: Ако пък си намериш а-термично, ще си късметлия :D

триногата
Аватар

Мнение от Andronoff » 11 Апр 2013, 16:25

Ами аз всъщност затуй пуснах линк към BMWfans, нямам намерение да слагам друго, освен оригинално.
Просто в каталога има толкова много стъкла, че не знам на мен кое ми трябва.
Та ако кажете кое точно номерче е моето, златни ще сте :) :winky:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: седнал
Детайли за колата: Правиланта 39-ка

Мнение от gentata » 11 Апр 2013, 19:53

Това е стъклото с Climate comfort и блендата за сензора за дъжд.

Номенклатурен номер : 51317059699
Описание : СТЪКЛО ЧЕЛНО
Ед.цена (с ДДС) : 1193.38 BGN
Няма наличност
Дару Кар АД си запазва право за промени в цените

ПП Наистина ефекта от безцветното фолио на стъкло без Climate comfort е спирането на UV-лъчите т.е. слънчевата светлина само преминава без да загрява таблото и съответно интериора. Има ги най-различни видове - произведени по микрокерамична технология, полимерно влакнеста и т.н. трябва да се поразпита като вземете да правите нещо таковеа. Но вече е друг въпроса дали ще успеят да го залепят качествено.
:driving:

триногата
Аватар

Мнение от Andronoff » 11 Апр 2013, 20:24

Предполагам, че в Дару ще го направят както трябва..?

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от mad_presley » 11 Апр 2013, 22:42

Всички стъкла, които си дал от bmwfans са като за теб. Разликата е, че едно е със зелена лента, друго не е, трето е а-термично....по цената ще се ориентираш, кое е най-хубаво и сам си избираш, кое да сложиш ;)

Остави го това Дару, колегите ще ти кажат къде в Сф да отидеш да ти го залепят, след като намериш стъкло втора употреба. Да купуваш стъкло и да ти го поставят при дилър са си грешни пари, освен ако не ти го плаща застраховател. 100лв стъкло втора употреба и 100лв за монтаж (максимум) и 1000лв можеш да си ги изхарчиш за нещо друго :D

младши ентусиаст
Аватар
Кара: вана
Мечтае да кара: E46 M3 >:)

Мнение от Bloodnoon » 12 Апр 2013, 1:47

mad_presley написа:
Bloodnoon написа:А пък едно обикновено + качествено фолио ( защитно само, без затъмнение) и ето ти го climate comfort стъкло за максимум 420лв :) Е няма да е лилаво най-вероятно, ама ако искаш сложи лилаво фолио и ефекта е пълен :mhihi:

Няма да има нищо общо с оригиналното а-термично стъкло. През а-термичното (climate comfort), лятото дори и да напича слънцето през предното стъкло, вътре топлина от пряка слънчева светлина не се усеща. То има за какво да е толкова скъа екстра :D Аз съм с такова и разликата от обиковеното стъкло през лятото е огромна.

Има един недостатък, понеже има някакъв метален слой в това стъкло, трудно се предават и приемат радио вълни. Например навигациите хващат по-малко сателити през такова стъкло, антирадарите трудно хващат вълни...., но пък в горния край, около огледалото е нормално, заради хоум линк системите и всичко си е наред, така че ако се слагат такива джунжурийки, трябва да са горе до огледалото.

Е да де, аз затова писъх + качествено фолио, тъй като идеята на фолиото е абсолютно същата да спира УВ лъчите. На предишната кола бях с фолио на челния и ефекта беше налице, отивам си на плаж после пипам и таблото не пари ;) Така че моя съвет към колегата, ако толкова много иска Атермично, да си сложи фолио на обикновеното, НО задължително качествено и без затъмнение, че да няма проблеми с :cop: Може би фабричното а-термично ще се справи малко по-добре от фолиото, но разликата от два и половина пъти в цената, мисля че си оправдава този лек компромис ;)

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от AgeraR » 12 Апр 2013, 1:55

Колега предполагам, че питането ти е за челно стъкло? Ако е така намери си на старо според мен има доста е39 по моргите. Даже първо виж във мобилето и им звънни, за да не обикаляш напразно...

Следваща

Назад към E39