Предно стъкло
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
17 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- Andronoff
- триногата
-
Предно стъкло
По принцип се справям доста добре с онлайн каталога на БМВ части, но тук ударих греда.
Имам две "дупчици" от камъчета на предното стъкло и ми се струва, че растат, което ще стане още по-видимо след няколко дни, когато закарам колата в България и я покарам по "хубавите" родни пътища, които ГЕРБ сътвори.
Та ясно е, че стъклото ще се сменя, но не знам с кое.
Имам сензор за дъжд, инфраред не знам за какво е, да не говорим, че нямам идея защо някои стъкла са за коли с "climate comfort", та помагайте.
Ето линк:
http://bmwfans.info/parts/catalog/E39/T ... m/glazing/
Имам две "дупчици" от камъчета на предното стъкло и ми се струва, че растат, което ще стане още по-видимо след няколко дни, когато закарам колата в България и я покарам по "хубавите" родни пътища, които ГЕРБ сътвори.
Та ясно е, че стъклото ще се сменя, но не знам с кое.
Имам сензор за дъжд, инфраред не знам за какво е, да не говорим, че нямам идея защо някои стъкла са за коли с "climate comfort", та помагайте.
Ето линк:
http://bmwfans.info/parts/catalog/E39/T ... m/glazing/
Сбогом, Сами! Сбогом, Писта!
Никога няма да бъдете забравени!
- red_bull92
- младши ентусиаст
-
- Детайли за колата: ARKTISSILBER METALLIC (309)
Re: Предно стъкло
Колега, откарай колата в Peugeot от началото на годината възстановяват стъкла на всякакви марки автомобили за 40 лв 

Кола с предно предаване е като жена с малки цици, върши работа, но не доставя удоволствие!
BMW E36 318is (m42b18) на части -> http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic ... 5#p3958725
BMW E36 318is (m42b18) на части -> http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic ... 5#p3958725
Най-скъпото стъкло в КОБРА е 320лв с монтажа и доживотна гаранция! Тонирано с зелена ивица + лилавата плочка на която се закача сензора за дъжд и светлина (RLS sensor)
- krasi2bmw
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW 325 dizel
Привет колега , всякакви стькла без китайско , които са на цена около 120 лв. Турските сьщо не са лоши , но по добре сложи нещо на което може да разчиташ ,че при счупване ще си остане на място . Цената която ти каза колегата по горе е напьлно реална , все пак говорим за нещо което не се сменя всеки ден 

- mad_presley
- старши ентусиаст
-
- Кара: E39 M5
Това climate comfort е лилавото стъкло и струва 1200лв по спомен. Нито кобри, нито някой друг може да ти намери такова стъкло на по-малко от 800лв. Иначе, за обикновените стъкла, другите колеги са ти дали инфо.
- Bloodnoon
- младши ентусиаст
-
- Кара: вана
- Мечтае да кара: E46 M3 >:)
А пък едно обикновено + качествено фолио ( защитно само, без затъмнение) и ето ти го climate comfort стъкло за максимум 420лв
Е няма да е лилаво най-вероятно, ама ако искаш сложи лилаво фолио и ефекта е пълен 

- mad_presley
- старши ентусиаст
-
Bloodnoon написа:А пък едно обикновено + качествено фолио ( защитно само, без затъмнение) и ето ти го climate comfort стъкло за максимум 420лвЕ няма да е лилаво най-вероятно, ама ако искаш сложи лилаво фолио и ефекта е пълен
Няма да има нищо общо с оригиналното а-термично стъкло. През а-термичното (climate comfort), лятото дори и да напича слънцето през предното стъкло, вътре топлина от пряка слънчева светлина не се усеща. То има за какво да е толкова скъа екстра

Има един недостатък, понеже има някакъв метален слой в това стъкло, трудно се предават и приемат радио вълни. Например навигациите хващат по-малко сателити през такова стъкло, антирадарите трудно хващат вълни...., но пък в горния край, около огледалото е нормално, заради хоум линк системите и всичко си е наред, така че ако се слагат такива джунжурийки, трябва да са горе до огледалото.
- cww
- Д-р Хаос
-
- Кара: само шестцилиндрови БМВ-та :)
Не стъпвай в Кобра, Андронка, ще ги псуваш докато си жив и ще си дадеш за нищо спечелените с къртовски труд пари. Неслучайно ги има в Некоректни сервизи.
Или оригинално от БМВ, или оригинално втора употреба бих си взел аз.
Sent from my iPhone 5 using Tapatalk
Или оригинално от БМВ, или оригинално втора употреба бих си взел аз.
Sent from my iPhone 5 using Tapatalk
NOTHING IS GAINED WITHOUT SACRIFICES AND FREEDOM WITHOUT BLOOD
- mad_presley
- старши ентусиаст
-
Напълно подкрепям за оригинално стъкло било то и втора употреба
Ако пък си намериш а-термично, ще си късметлия 

- Andronoff
- триногата
-
Ами аз всъщност затуй пуснах линк към BMWfans, нямам намерение да слагам друго, освен оригинално.
Просто в каталога има толкова много стъкла, че не знам на мен кое ми трябва.
Та ако кажете кое точно номерче е моето, златни ще сте

Просто в каталога има толкова много стъкла, че не знам на мен кое ми трябва.
Та ако кажете кое точно номерче е моето, златни ще сте

- gentata
- старши ентусиаст
-
- Кара: седнал
- Детайли за колата: Правиланта 39-ка
Това е стъклото с Climate comfort и блендата за сензора за дъжд.
Номенклатурен номер : 51317059699
Описание : СТЪКЛО ЧЕЛНО
Ед.цена (с ДДС) : 1193.38 BGN
Няма наличност
Дару Кар АД си запазва право за промени в цените
ПП Наистина ефекта от безцветното фолио на стъкло без Climate comfort е спирането на UV-лъчите т.е. слънчевата светлина само преминава без да загрява таблото и съответно интериора. Има ги най-различни видове - произведени по микрокерамична технология, полимерно влакнеста и т.н. трябва да се поразпита като вземете да правите нещо таковеа. Но вече е друг въпроса дали ще успеят да го залепят качествено.

Номенклатурен номер : 51317059699
Описание : СТЪКЛО ЧЕЛНО
Ед.цена (с ДДС) : 1193.38 BGN
Няма наличност
Дару Кар АД си запазва право за промени в цените
ПП Наистина ефекта от безцветното фолио на стъкло без Climate comfort е спирането на UV-лъчите т.е. слънчевата светлина само преминава без да загрява таблото и съответно интериора. Има ги най-различни видове - произведени по микрокерамична технология, полимерно влакнеста и т.н. трябва да се поразпита като вземете да правите нещо таковеа. Но вече е друг въпроса дали ще успеят да го залепят качествено.

- Andronoff
- триногата
-
Предполагам, че в Дару ще го направят както трябва..?
- mad_presley
- старши ентусиаст
-
Всички стъкла, които си дал от bmwfans са като за теб. Разликата е, че едно е със зелена лента, друго не е, трето е а-термично....по цената ще се ориентираш, кое е най-хубаво и сам си избираш, кое да сложиш
Остави го това Дару, колегите ще ти кажат къде в Сф да отидеш да ти го залепят, след като намериш стъкло втора употреба. Да купуваш стъкло и да ти го поставят при дилър са си грешни пари, освен ако не ти го плаща застраховател. 100лв стъкло втора употреба и 100лв за монтаж (максимум) и 1000лв можеш да си ги изхарчиш за нещо друго

Остави го това Дару, колегите ще ти кажат къде в Сф да отидеш да ти го залепят, след като намериш стъкло втора употреба. Да купуваш стъкло и да ти го поставят при дилър са си грешни пари, освен ако не ти го плаща застраховател. 100лв стъкло втора употреба и 100лв за монтаж (максимум) и 1000лв можеш да си ги изхарчиш за нещо друго

- Bloodnoon
- младши ентусиаст
-
- Кара: вана
- Мечтае да кара: E46 M3 >:)
mad_presley написа:Bloodnoon написа:А пък едно обикновено + качествено фолио ( защитно само, без затъмнение) и ето ти го climate comfort стъкло за максимум 420лвЕ няма да е лилаво най-вероятно, ама ако искаш сложи лилаво фолио и ефекта е пълен
Няма да има нищо общо с оригиналното а-термично стъкло. През а-термичното (climate comfort), лятото дори и да напича слънцето през предното стъкло, вътре топлина от пряка слънчева светлина не се усеща. То има за какво да е толкова скъа екстраАз съм с такова и разликата от обиковеното стъкло през лятото е огромна.
Има един недостатък, понеже има някакъв метален слой в това стъкло, трудно се предават и приемат радио вълни. Например навигациите хващат по-малко сателити през такова стъкло, антирадарите трудно хващат вълни...., но пък в горния край, около огледалото е нормално, заради хоум линк системите и всичко си е наред, така че ако се слагат такива джунжурийки, трябва да са горе до огледалото.
Е да де, аз затова писъх + качествено фолио, тъй като идеята на фолиото е абсолютно същата да спира УВ лъчите. На предишната кола бях с фолио на челния и ефекта беше налице, отивам си на плаж после пипам и таблото не пари

Колега предполагам, че питането ти е за челно стъкло? Ако е така намери си на старо според мен има доста е39 по моргите. Даже първо виж във мобилето и им звънни, за да не обикаляш напразно...
17 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2