проблем с празен ход след смяна на изпускателен колектор
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
14 мнения
• Страница 1 от 1
проблем с празен ход след смяна на изпускателен колектор
Колата е 330i m54b30. След смяна на оригиналния колектор със performance такъв се появи следният проблем. На място когато загрее и оборотите паднат до нормалните за празен ход, двигателят тресе и предава много вибрации в купето. Под капака ясно се виждат вибрациите в самия двигател, като преди смяната на колектора не се разбираше дали работи или не (никакви винрации). Свети и check engine лампата, като грешките които трупа са P0171; P 1083; P 1086;
Други проблеми освен вибтаците на празен ход няма, при ускорение работи плавно и върви чувствително повече от преди. Някакви мнения за проблема ?
Други проблеми освен вибтаците на празен ход няма, при ускорение работи плавно и върви чувствително повече от преди. Някакви мнения за проблема ?
The Throttle remains in sport mode, the DSC is off and the smile just gets wider and wider!
- ЗАЯДЛИВ ЗМЕЙ
- старши ентусиаст
-
- Кара: 518
- Мечтае да кара: БМВ с кожен салон
Re: проблем с празен ход след смяна на изпускателен колектор
Освен да сте сбъркали задните ламби сонди спрямо предните? , няма кво друго да стане. пробвай да ги изключиш от буксите задните и виж какво ще се случи.

М50B20 - Ни на баир ме радва , ни в завой ме плаши!
- sshtskv
- младши ентусиаст
-
- Кара: Продаде колата
- Мечтае да кара: Бързо, голямо и черно BMW
Премина ли към ЕВРО2? Общо взето, това ти е първата работа, преди да качиш колекторите.

Вълк написа:Премина ли към ЕВРО2? Общо взето, това ти е първата работа, преди да качиш колекторите.
Колега, поясни какво точно имаш предвид с това, че не ми е ясно?
The Throttle remains in sport mode, the DSC is off and the smile just gets wider and wider!
- sshtskv
- младши ентусиаст
-
- Кара: Продаде колата
- Мечтае да кара: Бързо, голямо и черно BMW
Vladi написа:Вълк написа:Премина ли към ЕВРО2? Общо взето, това ти е първата работа, преди да качиш колекторите.
Колега, поясни какво точно имаш предвид с това, че не ми е ясно?
Свържи се с колегата @oci, ако той вече не се е свързал с теб. С това си решаваш проблема и чакам да пишеш за резултатите.

ЗАЯДЛИВ ЗМЕЙ написа:Освен да сте сбъркали задните ламби сонди спрямо предните? , няма кво друго да стане. пробвай да ги изключиш от буксите задните и виж какво ще се случи.
Това не мисля че сме сбъркали, по-скоро има ли значение коя предна с коя задна върви, тоест може ли да сме разменили местата на двете задни сонди?
- kok4o
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e46 m54b25,e30 m30b35 turbo
- Мечтае да кара: MMMMMMM
- ivo098
- младши ентусиаст
-
- Кара: F31 330d
- Мечтае да кара: F80 M3
Колекторите са от колегата Babuna от ProParts.
Понеже става дума за колата на брат ми и затова се включвам и аз.
На тоя М54 сондите преди катализаторите еднакви ли са с тези след катализаторите?
Аз карам VAG 1.8T и при мен преди катализатора имам широколентова сонда, а след катализатора обикновенна с една жичка по-малко. Няма как да се сбъркат, при BMW-то как е?
Също така вчера я закачахме на диагностика с Torque през Android - на празен ход Bank 1 Sensor 1 и Bank 1 Sensor 2 показват около 0.8V а Bank 2 Sensor 1 и Bank 2 Sensor 2 показват 0.05-0.1V и колата тресе, като изфорсирам колата напрежението на всички 4 сонди се изравнява на около 0.8V, колата спира да тресе за 10-15 секунди работи перфектно и след това пак пада напрежението на две от сондите и тресенето се появява.
Понеже става дума за колата на брат ми и затова се включвам и аз.
На тоя М54 сондите преди катализаторите еднакви ли са с тези след катализаторите?
Аз карам VAG 1.8T и при мен преди катализатора имам широколентова сонда, а след катализатора обикновенна с една жичка по-малко. Няма как да се сбъркат, при BMW-то как е?
Също така вчера я закачахме на диагностика с Torque през Android - на празен ход Bank 1 Sensor 1 и Bank 1 Sensor 2 показват около 0.8V а Bank 2 Sensor 1 и Bank 2 Sensor 2 показват 0.05-0.1V и колата тресе, като изфорсирам колата напрежението на всички 4 сонди се изравнява на около 0.8V, колата спира да тресе за 10-15 секунди работи перфектно и след това пак пада напрежението на две от сондите и тресенето се появява.
Its an M. The fuel mileage is Sh!tty.
Your Sh!ttiness may vary.
- dr.peshev
- старши ентусиаст
-
- Кара: 320i и Карбонова М-ка с педали!
- Мечтае да кара: M3
- ivo098
- младши ентусиаст
-
Различни са като парт номера, но май като тип са еднакви, оказа се че предните не са широколентови както си мислех, продължаваме да търсиме решение на проблема.
- ivo098
- младши ентусиаст
-
Двете предни сонди се оказаха разменени, сега всичко е наред и ефекта от ъпгрейда е доста чувствителен.
- stepoff
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e46 325 cabrio
ivo098 написа:Двете предни сонди се оказаха разменени, сега всичко е наред и ефекта от ъпгрейда е доста чувствителен.
Имаш ли забележки към колекорите?
- hacker4eto1
- ентусиаст
-
- Кара: Сива Бима
- Мечтае да кара: Черна Голяма Бима
- Детайли за колата: Лачена
Колега разкажи малко в повече относно заигравката... какви пари ви стъпи трудна ли е задачката, слагахте ли термолента на колекторите... по-леки ли са от оригиналните... звука подобри ли се..нещо по катализаторите ? махнати ли са .. сподели ако не ти е проблем
,че и аз съм метнал един поглед към тази трансплантация

- Icooo
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Котлон
- Мечтае да кара: e30 М3 на планински проход с нов асфалт :)
- Детайли за колата: E38 740i
Здравейте,
И аз съм се загледал в тези колектори. Налага ли се преправяне на лапата на мотора? Това ме притеснява най- много.
Като цяло плуг & плей ли е?
Относно връщането на евро 2 видях няколко варианта:
- да се смени софтуер - с ДИС ли се прави? МОже ли малко инфо по въпроса? Малко ме притеснява преправения ВАГ кабел да не направи мизерия.
- да се сложи резистор с кондензатор за да се "затихне" показанието от задните ламбди
- да се направи дистанционна втулка.
Също съм замислил Х-пайп. Генерацията от двигателя да е: спортен колектор-> 2 дълги резонатора -> Х-пайп -> Крайно гърне от 330 сток.
Поздрави!
Забравих термолентата
И аз съм се загледал в тези колектори. Налага ли се преправяне на лапата на мотора? Това ме притеснява най- много.
Като цяло плуг & плей ли е?
Относно връщането на евро 2 видях няколко варианта:
- да се смени софтуер - с ДИС ли се прави? МОже ли малко инфо по въпроса? Малко ме притеснява преправения ВАГ кабел да не направи мизерия.
- да се сложи резистор с кондензатор за да се "затихне" показанието от задните ламбди
- да се направи дистанционна втулка.
Също съм замислил Х-пайп. Генерацията от двигателя да е: спортен колектор-> 2 дълги резонатора -> Х-пайп -> Крайно гърне от 330 сток.
Поздрави!
Забравих термолентата

14 мнения
• Страница 1 от 1