Как да разбера дали имам чип или ремап 330д
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
17 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- bob sungera
- Потребител
-
- Кара: e46 330d
Как да разбера дали имам чип или ремап 330д
След дълго търсене най=сетне взех немско 330д с по стария 184 коня мотор. Собственика ми предостави една камара документи като беше сменил дори и талона в който е потвърдено че колата е 220 коня. За съжаление преди няколко след малък инцидент ми се наложи да ходя да го правям при един сервиз и като си го взех ми се струваше че върви по малко. Та вапроса ми е има ли как собственоръчно да проверя дали има чип или ремап без да го закачам на диагностика.
- Gqbriel
- старши ентусиаст
-
- Кара: комби
- Мечтае да кара: Нещо с S мотор
- Детайли за колата: N52B25
Re: Как да разбера дали имам чип или ремап 330д
bob sungera написа:След дълго търсене най=сетне взех немско 330д с по стария 184 коня мотор. Собственика ми предостави една камара документи като беше сменил дори и талона в който е потвърдено че колата е 220 коня. За съжаление преди няколко след малък инцидент ми се наложи да ходя да го правям при един сервиз и като си го взех ми се струваше че върви по малко. Та вапроса ми е има ли как собственоръчно да проверя дали има чип или ремап без да го закачам на диагностика.
НЕ!
Дори и да го закачиш,пак няма да разбереш сам дори и диагностик няма да разбере - освен ако няма оригинален .ori файл за този мотор и управление и няма представа коя карта за какво е и как е настроена.Но ако в сервиза не са пипали по софтуер-а,прегледай си колата на диагностиак за евентуално проблем с турбо и т.н...
bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма.
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5
- frizzante
- младши ентусиаст
-
- Кара: му се на вода
Може да изръся една глупост (ще ме извинявате), нещо ми се върти из главата, че на място не може да се вдигнат оборотите над 4000 ако нещо не е бърникано...колегите да ме поправят ако трябва.
Последна промяна frizzante на 09 Апр 2013, 10:19, променена общо 1 път
Никой да не се качва на автобуса преди да е дошъл!
- Gqbriel
- старши ентусиаст
-
frizzante написа:Може да изръся една глупост (ще ме извинявате), нещо ми се върти из главата, че на място не може да се вдигнат оборотите над 4000 ако нещо не в бърникано...колегите да ме поправят ако трябва.
Не е задължително това да води до чип,но има известна логика,защото фабрично са ограничени до 4000об.
bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма.
- bob sungera
- Потребител
-
При мен със сугурност отива до 4500 или даже 5000 хил оборота, трябва да погледна. Иначе от колко трябва да се пусне турбото при мен май е около 1400-1500. При диагностика не се ли вижда също до колко надува, по това би трябвало да се разбере дали е пипана. Другото което кое е по често срещано за тея модели ремап или чип-power box ?
- Gqbriel
- старши ентусиаст
-
bob sungera написа:При мен със сугурност отива до 4500 или даже 5000 хил оборота, трябва да погледна. Иначе от колко трябва да се пусне турбото при мен май е около 1400-1500. При диагностика не се ли вижда също до колко надува, по това би трябвало да се разбере дали е пипана. Другото което кое е по често срещано за тея модели ремап или чип-power box ?
Не е необходимо да се пипа турбото с ремап
Gqbriel написа:bob sungera написа:След дълго търсене най=сетне взех немско 330д с по стария 184 коня мотор. Собственика ми предостави една камара документи като беше сменил дори и талона в който е потвърдено че колата е 220 коня. За съжаление преди няколко след малък инцидент ми се наложи да ходя да го правям при един сервиз и като си го взех ми се струваше че върви по малко. Та вапроса ми е има ли как собственоръчно да проверя дали има чип или ремап без да го закачам на диагностика.
НЕ!
Дори и да го закачиш,пак няма да разбереш сам дори и диагностик няма да разбере - освен ако няма оригинален .ori файл за този мотор и управление и няма представа коя карта за какво е и как е настроена.Но ако в сервиза не са пипали по софтуер-а,прегледай си колата на диагностиак за евентуално проблем с турбо и т.н...
На диагностика си се познава лесно дали колата е пипана или не е.

Трябва да си богат, за да караш BMW!
Трябва да си много богат, за да караш старо BMW!
- bob sungera
- Потребител
-
Добре сега познава ли се или н и по какво, май са малко противоречиви мненията
- bob sungera
- Потребител
-
Разгледах разни документи и разбрах че е чипната/мапната от ето тези пичове http://www.evotech.de/, дано те се сетят дали е мап или чип. Въпреки това, това не отговаря на въпроса ми дали още е на колата. Все още чакам някой да ми подскаже как да проверя.
- xerial
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е46 330d CBR 600RR
- Мечтае да кара: F82 ,S1000RR
bob sungera написа:Разгледах разни документи и разбрах че е чипната/мапната от ето тези пичове http://www.evotech.de/, дано те се сетят дали е мап или чип. Въпреки това, това не отговаря на въпроса ми дали още е на колата. Все още чакам някой да ми подскаже как да проверя.
80кинта за дино и си ти , хем ще знаеш дали тия 220 са толкова или повече или по-малко

bob sungera написа:Разгледах разни документи и разбрах че е чипната/мапната от ето тези пичове http://www.evotech.de/, дано те се сетят дали е мап или чип. Въпреки това, това не отговаря на въпроса ми дали още е на колата. Все още чакам някой да ми подскаже как да проверя.
Тия коли до колкото знам не се "чипват", а се мапват, демек никви чипове не играят е софта директно се слага на колата през кабел

- NikVanov
- ентусиаст
-
- Кара: X3 E83 2.0d 2006; 316 i 1999;
Тогава да се изкаже колега, който разбира нещата! Едното е софтуерен ъпгрейд, другото е хардуерна добавка и разликите са доста сериозни.
- oci
- старши ентусиаст
-
- Кара: '12 BMW F10
- Мечтае да кара: самолет
bioz написа:bob sungera написа:Разгледах разни документи и разбрах че е чипната/мапната от ето тези пичове http://www.evotech.de/, дано те се сетят дали е мап или чип. Въпреки това, това не отговаря на въпроса ми дали още е на колата. Все още чакам някой да ми подскаже как да проверя.
Тия коли до колкото знам не се "чипват", а се мапват, демек никви чипове не играят е софта директно се слага на колата през кабел
Качи я дино и ще разбереш със сигурност

- boqn92
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: БМВ 330Д
- Мечтае да кара: Е92
Пробвайте се с стокова 330 ка 

В крайна сметка каква е целта?
Да разбереш дали имаш ъпдейтнат софтуер или да си решиш проблема с колата, че вървяла по-малко след излизането й от сервиз?
Да разбереш дали имаш ъпдейтнат софтуер или да си решиш проблема с колата, че вървяла по-малко след излизането й от сервиз?
Трябва да си богат, за да караш BMW!
17 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2