Проблем с климатроника

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

Потребител
Аватар
Кара: BMW 525TDS

Проблем с климатроника

Мнение от hicon » 08 Апр 2013, 12:23

Здравейте колеги,нов съм и се извинявам ако съм объркал нещо. Наскоро станах горд собственик на bmw е39 и имам следният проблем. Като карам и след известно време от топло започва да духа студено, колата е загряла с стрелката седи на 12 часа бае промяна, като затворя клапата да върти само вътре въздуха в купето започва да духа топла как го направя да вкарва отвънка поработи малко и пак същата работа. Свалих конзолата на климатроника и я почистих понеже има доста котараци и самият датчик не се виждаше, след като го почистиш покарах известно време и сега пак ми направи същия проблем, свалих конзолата и ми направи впечатление, че вентилаторчето неспира така ли трябва да е ? Някакви идеи от какво може да е ?

ентусиаст
Аватар
Кара: E39 - 540
Мечтае да кара: Trabant

Re: Проблем с климатроника

Мнение от omegaart » 08 Апр 2013, 16:02

Граматиката ти е проблем и то сериозен.

Преди да загрее на "12 часа " си духа като хората и тогава почва да прави врътки или преди това още ? Т.е. колкото по-загряла колата толкова по-студено или изведнъж само си решава ? Вероятна причина е таралежа , но кажи и колко градуса ти показва на таблото щото може и темп. датчика да прави проблема.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Долното
Детайли за колата: Toyota Yaris D4D 2015.

Re: Проблем с климатроника

Мнение от Elesar74 » 08 Апр 2013, 18:58

Сигурно са клапите.
Човек си личи какъв е, не по това колко от високо гледа, а по това колко ниско може да се наведе.

Назад към E39