Някой слагал ли е газова уредба на комън рейл?

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

Потребител
Аватар

Re: Някой слагал ли е газова уредба на комън рейл?

Мнение от Manahov » 02 Апр 2013, 12:43

© написа:Какъв ще е ефекта от цялата работа? Сега 320д гори 6-7, а после 6-7 газ?

1. Основната част от икономията не е от пропан-бутана, а от факта, че при смесването на двете горива КПД-то се покачва и чак след това идва фактора, че част от горивото не е дизел за 2.60 лв., а пропан-бутан за 1.30 лв.
2. При всеки двигател - в зависимост от кубатурата и настройките на борд компютъра и компютъра на самата система се прави анализ колко ще "гори" колата
Затова нещата стават бавно, защото е трудно да се обосновеш как ще караш дизел на газ и докато някой отговорни фактори го осмислят....отделно като чуят за напасване на два компютъра - този на системата към този на колата и недоумението става още по-трудно преодолимо......

Слави
Аватар

Мнение от © » 02 Апр 2013, 12:51

Ясно е, че за да има смисъл трябва да се покачва КПД -то, но на мен ми беше интересно какъв точно би бил ефекта при една масова кола като 320д - с колко по-нисък разход (като пари) или пък просто по-висока мощност? Явно тепърва ще узнаваме подробности.
Иначе аз съм последния, който ще експериментира това.

нафтения
Аватар
Кара: го на спомени
Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3

Мнение от Zagy » 02 Апр 2013, 13:10

При система газ-дизел КПД-то ПАДА!

КПД-то на бензина и газта е доста близко (с много лек превес на газта), докато КПД-то на печките е доста по-високо. Печалбата идва от това, че 1/3та от разхода на гориво вече се връзва на 1.30, а не на 2.60.
Si non confectus, non reficiat.

Слави
Аватар

Мнение от © » 02 Апр 2013, 17:29

по физическите закони сигурно пада, но за обикновения потребител при понижаване на разходите КПД се покачва, защото го измерваме по джоба, а не по изразходваното гориво :mhihi: Иначе, ако това което казваш е вярно то тогава на 100км ще спестяваш около 2.50 лв ... нещо не ми се струва много изгодно да сложиш 2500лв. и да ги избиеш след 100 хил. км.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 466,5 см3 на цилиндър
Мечтае да кара: Нормално

Мнение от don't be » 02 Апр 2013, 19:47

Kъде видяхте тези примерни цени 1500-2500 лв . Двойни компютри ? Може ли нещо сайт .

Слагали сме с приятел на обикновена печка и мотора можеш да го пръснеш с повече газ. Икономията при нас идваше от това че натискаш педала на гаста по малко . А като части сме вложили 300лв. :idea:
За милиони-няма закони.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E90 335i n55
Мечтае да кара: Това, което кара;)
Детайли за колата: Jb4, FMIC,DP,CP,Xhp stage 3.Харчи,пари и бензин,като луда:)))j

Мнение от choio » 02 Апр 2013, 20:03

don't be написа:Kъде видяхте тези примерни цени 1500-2500 лв . Двойни компютри ? Може ли нещо сайт .

Слагали сме с приятел на обикновена печка и мотора можеш да го пръснеш с повече газ. Икономията при нас идваше от това че натискаш педала на гаста по малко . А като части сме вложили 300лв. :idea:

Четох в е36 форума за 325 тдс на газ имаше клипчета и обяснение, нямаше допълнителни компютри с подаване на газ се включваще газовата и пускаше някакво количество газ...но на комън рейл незная...

viewtopic.php?f=8&t=327956&hilit=%D1%82%D0%B4%D1%81+%D0%BD%D0%B0+%D0%B3%D0%B0%D0%B7#p3610365

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: е 39 530д
Детайли за колата: Е 39 530д комби 2000г

Мнение от rocki1 » 02 Апр 2013, 20:50

Здравейте
На двигатели с коман рейл система за момента не може да се монтира газова уредба или и да се монтира няма да има ефекта който има при другите
дизелови автомобили
Това е отговора на момчетата от Луковит.

ентусиаст
Аватар
Кара: e46 compact 320td

Мнение от iv4o9999 » 03 Апр 2013, 10:06

rocki1 написа:Здравейте
На двигатели с коман рейл система за момента не може да се монтира газова уредба или и да се монтира няма да има ефекта който има при другите
дизелови автомобили

Нормално да няма смисъл, все пак това е една доста оптимизирана система с нисък разход на гориво. Старите дизели са друго, един 200Д мерцедес от 78-85година с кубатура 2,0 и 54-60 коня мощност може и на изгоряло масло, олио и т.н да го караш, та вероятно и гас.

ентусиаст
Аватар
Кара: 330хд

Мнение от JTD » 03 Апр 2013, 13:07

дизелови автомобили

Кой казва, че не може да се монтира?

Ефекта е същия като при другите превозни средства.
За мен не си заслужава да си слагаш газ на дизел, защото икономията не е толкова голяма.
Ако си камион, рейс или нещо такова, което прави по 30/100 разход и да спестиш 25% си е добре.
Но да ти харчи колата по 5/100 и да пестиш по 2-3лв на 100км някак си не ги виждам нещата. Това е единственото, което аз не разбирам.

Иначе лично аз не знам какви патенти чакат, какво чудо.
Искаш газ на дизел - правиш го. Прави се сега и за напред ще се прави. Няма такива неща да патентоваш.
Трябва да си богат, за да караш BMW!
Трябва да си много богат, за да караш старо BMW!

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bmw325tds » 04 Апр 2013, 10:17

JTD написа:...За мен не си заслужава да си слагаш газ на дизел, защото икономията не е толкова голяма.
Ако си камион, рейс или нещо такова, което прави по 30/100 разход и да спестиш 25% си е добре.
Но да ти харчи колата по 5/100 и да пестиш по 2-3лв на 100км някак си не ги виждам нещата...
И аз мисля така. Ако караш много или гориш много нафта си заслужава, но при малко намаляване на разходите за гориво няма смисъл.

Аватар

Мнение от bmw.serviz » 04 Апр 2013, 21:55

oci написа:
mpp82 написа:И аз сън чувал за метан и че съотношението е 1/3-та метан и 2/3-ти дизел.Колко ми е достоверна информацията не знам,но ако е така в предвид цената на хубав инжекцион,може и да не е толкова изгодно.

Става въпрос за МЕТАН няма как да е на пропан бутан поне аз досега не съм чул за подобна дивотия :mhihi:

Има има....

старши ентусиаст
Аватар
Кара: '12 BMW F10
Мечтае да кара: самолет

Мнение от oci » 05 Апр 2013, 11:37

bmw.serviz написа:
oci написа:
mpp82 написа:И аз сън чувал за метан и че съотношението е 1/3-та метан и 2/3-ти дизел.Колко ми е достоверна информацията не знам,но ако е така в предвид цената на хубав инжекцион,може и да не е толкова изгодно.

Става въпрос за МЕТАН няма как да е на пропан бутан поне аз досега не съм чул за подобна дивотия :mhihi:

Има има....

Ок. явно Българите можем да караме на всичко и на всичко да сложим Газ :mhihi:
То не беше метан, водород сега и пропан бутан, ако разберат тия пичове от БМВ Германия какви неща се правят може да измислят и най-икономичното БМВ съчетано от няколко горивни системи :mhihi:
Въпреки, че и аз карам на Газ, но моето е бензиново и пак не е ОК в смисъл газта от време на време си прави мизерий защото компютрите са умни на колите и си правят корекция на горивната смес, и колко коли идват при мен кой му свети чека, на кой не му е настроена добре газовата и има детонаций, на кой пък му прави постоянно корекция и се почват софтуери по евро2 заради чекове и т.н да не говорим, че най-лошото за една кола е през нея да мине Газиджия или Алармаджия такива коли винаги са били проблемни, а какво остава за команрела, не е важно, че става важно е да е качествено и да има смисъл.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: ше Е36, Е46, E61, а сега Passat B8
Мечтае да кара: BMW

Мнение от русиабн » 05 Апр 2013, 21:53

JTD написа:
дизелови автомобили

Кой казва, че не може да се монтира?

Ефекта е същия като при другите превозни средства.
За мен не си заслужава да си слагаш газ на дизел, защото икономията не е толкова голяма.
Но да ти харчи колата по 5/100 и да пестиш по 2-3лв на 100км някак си не ги виждам нещата. Това е единственото, което аз не разбирам.

Иначе лично аз не знам какви патенти чакат, какво чудо.
Искаш газ на дизел - правиш го. Прави се сега и за напред ще се прави. Няма такива неща да патентоваш.

Абе аз правилно ви ориентирах още в началото на темата, че тази дивотия съм я виждал на "Икарусите" от градския в София :mhihi: :kuku: Всеки си знае ама тази интервенция си е щуротия и даже и последния от форума който ще я направи няма да съм :paranoid: Иначе излезна интересна тема щом накарахме и нов колега да се регистрира да обяснява.
П.П. А за тези в Луковит/ без да се обиждат колегите от там/ не ме учудва нищо, че го правят. Даже може и те да са го измислили. По този край съм свидетел на монтаж на Булгаров двигател на Зил 157/Джуган както е по известен/, но на тях не им стига че е вече на дизел и не гори 100 на 100 ми карат или на използвано олио, или на горяло масло за по 20-30ст.на литър :mhihi: :kuku: :no:
ЖЕНА БЕЗ ЦИЦИ Е КАТО СЕЛО БЕЗ НАЧАЛНО УЧИЛИЩЕ-НЯМА ОТ КЪДЕ ДА ЗАПОЧНЕШ !
Изображение
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: се на жена си
Мечтае да кара: нещо с шест дросела

Мнение от mladfen » 05 Апр 2013, 23:42

Да ви дам малко материал за мислене ........

http://www.aeb.it/products/injections/mp48-df-1

Всъшност цялата стратегия е доста простовата, да наистена се добавя малко газ, наистена се коригира и нафтата но не е толкова сложно.
А.Е.В. вече имат готов хардуерен продукт който се брандира с логото на Ланди Ренцо, Романо, Ловато, БРЦ и други италиански марки.
Софта миналия месец го разгледах и това което забелязах е че всъщност корекцията на нафтата се прави от газовото ЕКУ.
Така както можем при нормалните ГИ да добавяме процентно бензин така тук се отнема необходимото количество нафта.
Схемите не съм ги виждал но предполагам се прекъсват дизиловите инжектори и се коригират времената им на впръскване.
След повече секс се чувстваш далеч по-добре, отколкото след повече алкохол!!!

ентусиаст
Аватар
Кара: coupe e36 m42 , цоупе е46 325ci
Мечтае да кара: ///M

Мнение от mitrax » 08 Апр 2013, 15:33

преди много време съм се интересувал и до колкото разбрах най вече печелиш доста по ниски вредни емисии (от евро 2 отиваш на 4 примерно), което в европа се гледа под лупа . На лека кола и то тук в Бг кадето никой не гледа кой евро стандарт ти е колата не знам какъв е смисъла
Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към E46