СПЕШНО !Моля за помощ !
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
18 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
СПЕШНО !Моля за помощ !
Здравейте Приятели ! От скоро съм в този форум ,но почти всичко съм изчел на тема БМВ особенно, след като преди 2 месеца купих такова/320д-2004г.автоматик/.Проблемът е следният:колата не дърпа както трябва/бая се замисля/ ,и някой път вдига обороти до към 4000-4300 като бръмчи и бавно ускорява и чак тогава се изтрелва . Има моменти ,когато колата върви идеално ,но в по-вечето пъти се забавя ,а на един не много голям баир по магистралата стигаше до 130км. и се чува бръмчене на двигателя ,а едва набъбваше скоростта до към 140км.След това по надолнището стигнах 160км/ч и сякаш дотук беше, започна пак бавно да пълзи скоростта нагоре и имах чувството че краят ще е на 180км.
От всичко изчетено се замислям да не е дебитомер
!
Искам да помоля някой Колега ,който е от Варна и има възможност да направим тест със замяна на тая част/естествено ще почерпя
/ или да ми препоръчате някой спец от града,защото там където ходих не откриха нищо !
може да ми пишете на Л.С. или в темата !
Благодаря на всички предварително !
От всичко изчетено се замислям да не е дебитомер

Искам да помоля някой Колега ,който е от Варна и има възможност да направим тест със замяна на тая част/естествено ще почерпя

може да ми пишете на Л.С. или в темата !
Благодаря на всички предварително !
Последна промяна djon на 08 Апр 2013, 23:26, променена общо 1 път
- Tsaneff
- Потребител
-
- Кара: BMW E39 TOURING 3.0D
Re: Моля за помощ !
Колега, имах абсолютно същия проблем с една е34 тдс. Така и не разбрах от какво е, защото я купиха. Все пак не беше фатално, защото не го правеше винаги. Момента, в който започваше да се чуди, с времето се научих, отпусках педала на газта така, че да забие муцуната, след това подавах пак газ и тръгваше. Интересно ми е при теб има ли ефект това? Ще следя темата с интерес 

Точно така правя и аз,но това ме дразни.А и установих ,че като загрее проблема се задълбочава 

- choio
- младши ентусиаст
-
- Кара: E90 335i n55
- Мечтае да кара: Това, което кара;)
- Детайли за колата: Jb4, FMIC,DP,CP,Xhp stage 3.Харчи,пари и бензин,като луда:)))j
djon написа:Точно така правя и аз,но това ме дразни.А и установих ,че като загрее проблема се задълбочава
Колега за да нетърсиш друг дебитомер,изключи твоя от буксата и покарай ако е от него колата ще отлети и няма да има прекъсвания и т.н. успех

Мисля ,че в единия сервиз разкачиха дебитомера и резултат за подобрение ми споменаха ,че няма ...,а и доколкото четох във форума това не давало резултат....и какво правим !?
- Zagy
- нафтения
-
- Кара: го на спомени
- Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3
Ако дебитомера ти е заминал - при откачане трябва да има голяма разлика. Мани ги тия работи с откачане в сервиз и само гледане - не става така.
И мини на една диагностика като хората и кажи какви грешки излизат.
И мини на една диагностика като хората и кажи какви грешки излизат.
Si non confectus, non reficiat.
- NIKMAN
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E46i
Здравейте ! Сега се връщам от сервиз ,но за жалост програмата им за диагностика /DIS/ се бе скапала,но момчетата разкачиха буксата на дебитомера и се качих да пробвам и за ужас колата направо не вървеше , след това пробваха вакум клапана на турбото и казаха че нещо не им харесва та вързаха вакума директно на турбото , закачиха буксата на дебитомера ,но колата нямаше промяна/или една идея ми се стори ,че по дърпа/ . След ,като въстановиха всичко махнаха вакум маркуча на ЕГР-а и го затапиха с една съчма.Качих се за тест и чудо ...,колата тръгна да върви значително по-добре/даже много по-добре/ , но знам че това не е предела
Оставиха ми изолиран ЕГР и казаха да отида ,когато имат работеща програма за тест.Не знам добре ли е да се кара така и какво да правя за нататък
Благодаря на всички,които искат да помогнат !!!

Оставиха ми изолиран ЕГР и казаха да отида ,когато имат работеща програма за тест.Не знам добре ли е да се кара така и какво да правя за нататък

Благодаря на всички,които искат да помогнат !!!
И двата катализатора ги няма,премахнати са и вихровите клапи,направена е диагностика на турбото и интеркулера и са сменени всички вакум маркучи,,,,кажете още какво да направя !? Не отчита грешки в компа ...,да не излезе скоростна кутия

- frizzante
- младши ентусиаст
-
- Кара: му се на вода
Re: СПЕШНО !Моля за помощ !
Може да се кара без ЕГР, има теми прочети ги.
Няма страшно!

Никой да не се качва на автобуса преди да е дошъл!
- sub_eleven
- ентусиаст
-
- Кара: е85 M54B30
направи един ресет на скоростната кутия щом мислиш, че е от нея - да видиш дали има ефект. (потърси във форума как става)
аз на твое място бих намерил човек(говорим за човек, не сервиз), който е наясно с нещата и има софтуер, да я закачи и да видите какво точно се случва с живите данни по време на движение, когато се изявява проблема. Това е начина - всичко друго е празни приказки и догадки. Може да направите и един профилактичен ъпдейт на софтуера, така или иначе идеите си ги изчерпал.
За мен е нещо свързано с турбото, след като от веднъж се изтрелва. А между другото нали е обслужена колата, филтър на картерните също си сменил предполагам?
Не може да няма светило от форума за гр. Варна. Потърси.
аз на твое място бих намерил човек(говорим за човек, не сервиз), който е наясно с нещата и има софтуер, да я закачи и да видите какво точно се случва с живите данни по време на движение, когато се изявява проблема. Това е начина - всичко друго е празни приказки и догадки. Може да направите и един профилактичен ъпдейт на софтуера, така или иначе идеите си ги изчерпал.
За мен е нещо свързано с турбото, след като от веднъж се изтрелва. А между другото нали е обслужена колата, филтър на картерните също си сменил предполагам?
Не може да няма светило от форума за гр. Варна. Потърси.
- stanislav_109
- Потребител
-
здравеи аз имам също 320 D автомат 2004 год купих я преди 3 месеца и имах абсолютно същия проблем още като я взех оказа се че имам разменени вакум маркучи на ЕГР - клапана но за всеки случаи ми го почистиха и колата тръгна без забелешки
За да ресетнеш скоростната кутия даи колата на контакт и натисни педала на гаста до долу за 30 секунди и после я запали
За да ресетнеш скоростната кутия даи колата на контакт и натисни педала на гаста до долу за 30 секунди и после я запали
stanislav_109 написа:здравеи аз имам също 320 D автомат 2004 год купих я преди 3 месеца и имах абсолютно същия проблем още като я взех оказа се че имам разменени вакум маркучи на ЕГР - клапана но за всеки случаи ми го почистиха и колата тръгна без забелешки
Здравей ! ЕГР клапана ми го изолираха и колата тръгна много по-добре,но не и на 100%. Турбото ,бе дадено на преглед и профилактика и се оказа в перфектно състояние.Бяха сменени всички вакум маркучи по т.пътищата и почистен интер кулера,нямам катализатори ,премахнати вихрови клапи и още безброй работи и куп разходи

Кажи ми ,какво имаш впредвид ,че имаш разменени вакум маркучи на ЕГР !? ...не ми стана ясно
ПОЗДРАВИ !!!
18 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2