Скърцане кардан?
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
6 мнения
• Страница 1 от 1
Скърцане кардан?
Проблема е следния, при потегляне на първа или задна (тогава наи-добре се чува) има едно много гадно скърцане (метално). Днес сменях тампона на кардана, но скърцането си остана (тампона така или иначе си беше за смяна). Въпроса ми е от къде идва това скърцане?

Скърцането се усеща/чува най вече между кръстатото каре и тампона на кардана (който както отбелязах днес смених), а не след висящия лагер. Въпроса ми е възможно ли е да е от кръстатото каре и да сменям ли него преди да се захвана с висящия лагер или истината е някъде другаде?
П.С. Тампона на дифа е сменен и моста ми е изкърпен, така че тия предположения можете да си ги спестите.

Скърцането се усеща/чува най вече между кръстатото каре и тампона на кардана (който както отбелязах днес смених), а не след висящия лагер. Въпроса ми е възможно ли е да е от кръстатото каре и да сменям ли него преди да се захвана с висящия лагер или истината е някъде другаде?
П.С. Тампона на дифа е сменен и моста ми е изкърпен, така че тия предположения можете да си ги спестите.
- don't be
- младши ентусиаст
-
- Кара: 466,5 см3 на цилиндър
- Мечтае да кара: Нормално
Re: Скърцане кардан?
Koлега питаш дали е възможно . Да възможно е ! Все пак карето е вид шарнирна вризка , по точно имаш 4 иглени лагера , които се смазват посредством грес , но какво става вътре никой незнае . И аз имам подобно прескърцване но когато превключвам 1-ва , 2-ра при 6400 обр . (бенз. мотор) , не го правя често и за сега така си карам.
За милиони-няма закони.
- don't be
- младши ентусиаст
-
- Кара: 466,5 см3 на цилиндър
- Мечтае да кара: Нормално
Нека добавя . По лесно ще е да провериш висящия лагер , преди карето . Ако сваляш кардана провери и шлиците , където се съединяват двата карданни вала.
За милиони-няма закони.
Шлиците предполагам са добре щом майстора не спомена нищо за тях. Утре ще я закарам да видим висящия лагер и карето (има ли някаква особенност на която да обърнем внимание, питам с цел, ако случайно мАстора пропусне нещо да го насоча).
След смяната на кръстатото каре скърцането се намали осезаемо, но не изчезна напълно, сега се чува рядко и по глухо идеи?
Колега, в крайна сметка реши ли се проблема и как ? Защото аз съм в същото положение.
6 мнения
• Страница 1 от 1