Намокрен въздушен филтър
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
11 мнения
• Страница 1 от 1
Намокрен въздушен филтър
Здравейте, колата ми е BMW 525 tds Е39 . Вчера ,както карах по един черен път и влязох в една локва. Неочаквах , че ще бъде толкова дълбока (покри ми фаровете) , след като излязох от нея , колата изгасна. Имаше ток но неиска да заварти. Дръпнаха ме , опитах се да запаля на 2-ра но колелата бяха блокирали след това вкарах 4-та и превартя. Свалих въздушният филтър , беше мокър . Завъртях без него и колата запали , видях че пуши бяло и изкарва вода от азпуха. Качих я на едно нагорнище , подавах и по малко газ , докато спря да изхварля вода и да пуши бяло . Карах така без въздушен филтър около 100 кл. докато се пребера, на 50-тият километър взе да издава странен звук ( все едно нещо дранчи или трака ) и като я оставя на свободна малко тресе . Дали е станало нещо на двигателя ? Ще съм ви благодарен за савети .
- LUBO 555
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е39 528i
- Мечтае да кара: комбайн в парламента
Re: Намокрен въздушен филтър
Ако е засмукал вода в цилиндрите,тази не може да се сгъстява.От там може да изкриви биела,да скъса кол. вал,да спука бутало....все неприятни неща.
Още щом е угаснал е трябвало да не го мъчиш.Камо ли да го дърпаш.
Не ми се иска да съм пророк,но според мен си изкривил биела или си спукал бутало.
Дано да греша
Еnviado desde mi telefono utilizando taparrabo2
Още щом е угаснал е трябвало да не го мъчиш.Камо ли да го дърпаш.
Не ми се иска да съм пророк,но според мен си изкривил биела или си спукал бутало.
Дано да греша
Еnviado desde mi telefono utilizando taparrabo2
- bmw325ci
- младши ентусиаст
-
- Кара: M50B25,M50B30,S50B30
- Мечтае да кара: M1 Procar
- Детайли за колата: 325i, E36 BTCC Replica, E36 M3
Качвай я на платформа и при най-близкия майстор да отвори мотора да се види каква леща е станала, а това със дърпането и насилственото палене ти е било най-голямата грешка, най-вероятно нещо такова е станало:
http://upload.wikimedia.org/wikipedia/c ... _rod_1.JPG
http://upload.wikimedia.org/wikipedia/c ... _rod_2.JPG
http://upload.wikimedia.org/wikipedia/c ... _rod_1.JPG
http://upload.wikimedia.org/wikipedia/c ... _rod_2.JPG
- anzak
- старши ентусиаст
-
- Кара: F07 535D
- Мечтае да кара: SL500
Frodo8 написа:Здравейте, колата ми е BMW 525 tds Е39 . Вчера ,както карах по един черен път и влязох в една локва. Неочаквах , че ще бъде толкова дълбока (покри ми фаровете) , след като излязох от нея , колата изгасна. Имаше ток но неиска да заварти. Дръпнаха ме , опитах се да запаля на 2-ра но колелата бяха блокирали след това вкарах 4-та и превартя. Свалих въздушният филтър , беше мокър . Завъртях без него и колата запали , видях че пуши бяло и изкарва вода от азпуха. Качих я на едно нагорнище , подавах и по малко газ , докато спря да изхварля вода и да пуши бяло . Карах така без въздушен филтър около 100 кл. докато се пребера, на 50-тият километър взе да издава странен звук ( все едно нещо дранчи или трака ) и като я оставя на свободна малко тресе . Дали е станало нещо на двигателя ? Ще съм ви благодарен за савети .
не са ти били блокирали колелата ами си напълнил цилиндрите с вода затова не е искал да превърти мотора .... сега както ти е написал колегата пътна помощ сервиз и .... ремонт не лек при това
Барай шишарката Минкеее ....
- wladio
- младши ентусиаст
-
- Кара: е39
колега ,и аз да не съм пророк,но не те чака нещо хубаво.влизай в гаража и отваряйте мотора.и да пишеш после какво е положението вътре.
- Николай К
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW E39 52Oi
На приятел Пасата така го удави в една локва, не можеше да превърти мотора.
Та свещите долу и такава вода хвърляше че нямам думи ....
По темата-
Послушай колегите и няма да сгрешиш...

По темата-

Поздрави!
Николай Кадийски
Николай Кадийски
Николай К написа:На приятел Пасата така го удави в една локва, не можеше да превърти мотора.
По темата-
То по темата ясно - нов двигател... Любопитно ми е след като на време сте свалили свещите, Пасата прескочи ли трапа ?
Едно е да се държи като отегчена съпруга, друго си е като ококорена комшийка.
- Николай К
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW E39 52Oi
Chapai написа:Николай К написа:На приятел Пасата така го удави в една локва, не можеше да превърти мотора.
По темата-
То по темата ясно - нов двигател... Любопитно ми е след като на време сте свалили свещите, Пасата прескочи ли трапа ?
Ами да ти кажа колега, приятелчето ми като влезна в локвата и колата угасна, опитал веднъж да запали и след неуспеха ми звънна с въпрос...

До момента си го кара и няма проблем.
Поздрави!
Николай Кадийски
Николай Кадийски
- kraininski
- ентусиаст
-
- Кара: 530d
хидравличен удар - крива биела/спукано бутало/скъсан клапан/че и скъсан колянов вал съм виждал 

"And You'll Always Be My Whore Cause You're The One That I Adore"
- wladio
- младши ентусиаст
-
- Кара: е39
Frodo8 написа:Здравейте, колата ми е BMW 525 tds Е39 . Вчера ,както карах по един черен път и влязох в една локва. Неочаквах , че ще бъде толкова дълбока (покри ми фаровете) , след като излязох от нея , колата изгасна. Имаше ток но неиска да заварти. Дръпнаха ме , опитах се да запаля на 2-ра но колелата бяха блокирали след това вкарах 4-та и превартя. Свалих въздушният филтър , беше мокър . Завъртях без него и колата запали , видях че пуши бяло и изкарва вода от азпуха. Качих я на едно нагорнище , подавах и по малко газ , докато спря да изхварля вода и да пуши бяло . Карах така без въздушен филтър около 100 кл. докато се пребера, на 50-тият километър взе да издава странен звук ( все едно нещо дранчи или трака ) и като я оставя на свободна малко тресе . Дали е станало нещо на двигателя ? Ще съм ви благодарен за савети .
колега кажи какво стана??има ли яд?
- kraininski
- ентусиаст
-
- Кара: 530d
е то след тая поредица от решения и действия няма как нещо да не е станало, примерно салата 

"And You'll Always Be My Whore Cause You're The One That I Adore"
11 мнения
• Страница 1 от 1