Някой слагал ли е газова уредба на комън рейл?
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
34 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3
Re: Някой слагал ли е газова уредба на комън рейл?
© написа:Какъв ще е ефекта от цялата работа? Сега 320д гори 6-7, а после 6-7 газ?
1. Основната част от икономията не е от пропан-бутана, а от факта, че при смесването на двете горива КПД-то се покачва и чак след това идва фактора, че част от горивото не е дизел за 2.60 лв., а пропан-бутан за 1.30 лв.
2. При всеки двигател - в зависимост от кубатурата и настройките на борд компютъра и компютъра на самата система се прави анализ колко ще "гори" колата
Затова нещата стават бавно, защото е трудно да се обосновеш как ще караш дизел на газ и докато някой отговорни фактори го осмислят....отделно като чуят за напасване на два компютъра - този на системата към този на колата и недоумението става още по-трудно преодолимо......
Ясно е, че за да има смисъл трябва да се покачва КПД -то, но на мен ми беше интересно какъв точно би бил ефекта при една масова кола като 320д - с колко по-нисък разход (като пари) или пък просто по-висока мощност? Явно тепърва ще узнаваме подробности.
Иначе аз съм последния, който ще експериментира това.
Иначе аз съм последния, който ще експериментира това.
- Zagy
- нафтения
-
- Кара: го на спомени
- Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3
При система газ-дизел КПД-то ПАДА!
КПД-то на бензина и газта е доста близко (с много лек превес на газта), докато КПД-то на печките е доста по-високо. Печалбата идва от това, че 1/3та от разхода на гориво вече се връзва на 1.30, а не на 2.60.
КПД-то на бензина и газта е доста близко (с много лек превес на газта), докато КПД-то на печките е доста по-високо. Печалбата идва от това, че 1/3та от разхода на гориво вече се връзва на 1.30, а не на 2.60.
Si non confectus, non reficiat.
по физическите закони сигурно пада, но за обикновения потребител при понижаване на разходите КПД се покачва, защото го измерваме по джоба, а не по изразходваното гориво
Иначе, ако това което казваш е вярно то тогава на 100км ще спестяваш около 2.50 лв ... нещо не ми се струва много изгодно да сложиш 2500лв. и да ги избиеш след 100 хил. км.

- don't be
- младши ентусиаст
-
- Кара: 466,5 см3 на цилиндър
- Мечтае да кара: Нормално
Kъде видяхте тези примерни цени 1500-2500 лв . Двойни компютри ? Може ли нещо сайт .
Слагали сме с приятел на обикновена печка и мотора можеш да го пръснеш с повече газ. Икономията при нас идваше от това че натискаш педала на гаста по малко . А като части сме вложили 300лв.
Слагали сме с приятел на обикновена печка и мотора можеш да го пръснеш с повече газ. Икономията при нас идваше от това че натискаш педала на гаста по малко . А като части сме вложили 300лв.

За милиони-няма закони.
- choio
- младши ентусиаст
-
- Кара: E90 335i n55
- Мечтае да кара: Това, което кара;)
- Детайли за колата: Jb4, FMIC,DP,CP,Xhp stage 3.Харчи,пари и бензин,като луда:)))j
don't be написа:Kъде видяхте тези примерни цени 1500-2500 лв . Двойни компютри ? Може ли нещо сайт .
Четох в е36 форума за 325 тдс на газ имаше клипчета и обяснение, нямаше допълнителни компютри с подаване на газ се включваще газовата и пускаше някакво количество газ...но на комън рейл незная...
viewtopic.php?f=8&t=327956&hilit=%D1%82%D0%B4%D1%81+%D0%BD%D0%B0+%D0%B3%D0%B0%D0%B7#p3610365
- rocki1
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: е 39 530д
- Детайли за колата: Е 39 530д комби 2000г
Здравейте
На двигатели с коман рейл система за момента не може да се монтира газова уредба или и да се монтира няма да има ефекта който има при другите
дизелови автомобили
Това е отговора на момчетата от Луковит.
На двигатели с коман рейл система за момента не може да се монтира газова уредба или и да се монтира няма да има ефекта който има при другите
дизелови автомобили
- iv4o9999
- ентусиаст
-
- Кара: e46 compact 320td
rocki1 написа:Здравейте
дизелови автомобили
Нормално да няма смисъл, все пак това е една доста оптимизирана система с нисък разход на гориво. Старите дизели са друго, един 200Д мерцедес от 78-85година с кубатура 2,0 и 54-60 коня мощност може и на изгоряло масло, олио и т.н да го караш, та вероятно и гас.
rocki1 написа:Здравейте
дизелови автомобили
Кой казва, че не може да се монтира?
Ефекта е същия като при другите превозни средства.
За мен не си заслужава да си слагаш газ на дизел, защото икономията не е толкова голяма.
Ако си камион, рейс или нещо такова, което прави по 30/100 разход и да спестиш 25% си е добре.
Но да ти харчи колата по 5/100 и да пестиш по 2-3лв на 100км някак си не ги виждам нещата. Това е единственото, което аз не разбирам.
Иначе лично аз не знам какви патенти чакат, какво чудо.
Искаш газ на дизел - правиш го. Прави се сега и за напред ще се прави. Няма такива неща да патентоваш.
Трябва да си богат, за да караш BMW!
Трябва да си много богат, за да караш старо BMW!
Трябва да си много богат, за да караш старо BMW!
И аз мисля така. Ако караш много или гориш много нафта си заслужава, но при малко намаляване на разходите за гориво няма смисъл.JTD написа:...За мен не си заслужава да си слагаш газ на дизел, защото икономията не е толкова голяма.
Ако си камион, рейс или нещо такова, което прави по 30/100 разход и да спестиш 25% си е добре.
Но да ти харчи колата по 5/100 и да пестиш по 2-3лв на 100км някак си не ги виждам нещата...
- bmw.serviz
-
-
oci написа:mpp82 написа:И аз сън чувал за метан и че съотношението е 1/3-та метан и 2/3-ти дизел.Колко ми е достоверна информацията не знам,но ако е така в предвид цената на хубав инжекцион,може и да не е толкова изгодно.
Става въпрос за МЕТАН няма как да е на пропан бутан поне аз досега не съм чул за подобна дивотия
Има има....
- oci
- старши ентусиаст
-
- Кара: '12 BMW F10
- Мечтае да кара: самолет
bmw.serviz написа:oci написа:mpp82 написа:И аз сън чувал за метан и че съотношението е 1/3-та метан и 2/3-ти дизел.Колко ми е достоверна информацията не знам,но ако е така в предвид цената на хубав инжекцион,може и да не е толкова изгодно.
Става въпрос за МЕТАН няма как да е на пропан бутан поне аз досега не съм чул за подобна дивотия
Има има....
Ок. явно Българите можем да караме на всичко и на всичко да сложим Газ

То не беше метан, водород сега и пропан бутан, ако разберат тия пичове от БМВ Германия какви неща се правят може да измислят и най-икономичното БМВ съчетано от няколко горивни системи

Въпреки, че и аз карам на Газ, но моето е бензиново и пак не е ОК в смисъл газта от време на време си прави мизерий защото компютрите са умни на колите и си правят корекция на горивната смес, и колко коли идват при мен кой му свети чека, на кой не му е настроена добре газовата и има детонаций, на кой пък му прави постоянно корекция и се почват софтуери по евро2 заради чекове и т.н да не говорим, че най-лошото за една кола е през нея да мине Газиджия или Алармаджия такива коли винаги са били проблемни, а какво остава за команрела, не е важно, че става важно е да е качествено и да има смисъл.
- русиабн
- младши ентусиаст
-
- Кара: ше Е36, Е46, E61, а сега Passat B8
- Мечтае да кара: BMW
JTD написа:rocki1 написа:Здравейте
дизелови автомобили
Кой казва, че не може да се монтира?
Ефекта е същия като при другите превозни средства.
За мен не си заслужава да си слагаш газ на дизел, защото икономията не е толкова голяма.
Но да ти харчи колата по 5/100 и да пестиш по 2-3лв на 100км някак си не ги виждам нещата. Това е единственото, което аз не разбирам.
Иначе лично аз не знам какви патенти чакат, какво чудо.
Искаш газ на дизел - правиш го. Прави се сега и за напред ще се прави. Няма такива неща да патентоваш.
Абе аз правилно ви ориентирах още в началото на темата, че тази дивотия съм я виждал на "Икарусите" от градския в София

П.П. А за тези в Луковит/ без да се обиждат колегите от там/ не ме учудва нищо, че го правят. Даже може и те да са го измислили. По този край съм свидетел на монтаж на Булгаров двигател на Зил 157/Джуган както е по известен/, но на тях не им стига че е вече на дизел и не гори 100 на 100 ми карат или на използвано олио, или на горяло масло за по 20-30ст.на литър

ЖЕНА БЕЗ ЦИЦИ Е КАТО СЕЛО БЕЗ НАЧАЛНО УЧИЛИЩЕ-НЯМА ОТ КЪДЕ ДА ЗАПОЧНЕШ !

- mladfen
- младши ентусиаст
-
- Кара: се на жена си
- Мечтае да кара: нещо с шест дросела
Да ви дам малко материал за мислене ........
http://www.aeb.it/products/injections/mp48-df-1
Всъшност цялата стратегия е доста простовата, да наистена се добавя малко газ, наистена се коригира и нафтата но не е толкова сложно.
А.Е.В. вече имат готов хардуерен продукт който се брандира с логото на Ланди Ренцо, Романо, Ловато, БРЦ и други италиански марки.
Софта миналия месец го разгледах и това което забелязах е че всъщност корекцията на нафтата се прави от газовото ЕКУ.
Така както можем при нормалните ГИ да добавяме процентно бензин така тук се отнема необходимото количество нафта.
Схемите не съм ги виждал но предполагам се прекъсват дизиловите инжектори и се коригират времената им на впръскване.
http://www.aeb.it/products/injections/mp48-df-1
Всъшност цялата стратегия е доста простовата, да наистена се добавя малко газ, наистена се коригира и нафтата но не е толкова сложно.
А.Е.В. вече имат готов хардуерен продукт който се брандира с логото на Ланди Ренцо, Романо, Ловато, БРЦ и други италиански марки.
Софта миналия месец го разгледах и това което забелязах е че всъщност корекцията на нафтата се прави от газовото ЕКУ.
Така както можем при нормалните ГИ да добавяме процентно бензин така тук се отнема необходимото количество нафта.
Схемите не съм ги виждал но предполагам се прекъсват дизиловите инжектори и се коригират времената им на впръскване.
След повече секс се чувстваш далеч по-добре, отколкото след повече алкохол!!!
- mitrax
- ентусиаст
-
- Кара: coupe e36 m42 , цоупе е46 325ci
- Мечтае да кара: ///M
преди много време съм се интересувал и до колкото разбрах най вече печелиш доста по ниски вредни емисии (от евро 2 отиваш на 4 примерно), което в европа се гледа под лупа . На лека кола и то тук в Бг кадето никой не гледа кой евро стандарт ти е колата не знам какъв е смисъла

34 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3