Проблем с джанти - опиране в калниците
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
40 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3
- cvette
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E92, F11
- Мечтае да кара: М3
Re: Проблем с джанти - опиране в калниците
Явно се оказва, че съм за амортисьорчета
въпроса е нови или втора употреба, че при нас и новите и "оригинални" части понякога не стават.....

- Leon
- старши ентусиаст
-
- Кара: 328i
По какъв критерий ще избереш амортисьор втора ръка, интересно ми е...?
Never mistake motion for action...
- cvette
- кандидат ентусиаст
-
Днес бях на тест на амортисьорите-оказа се, че предните са за смяна,а задните не. Въпроса ми е отзад какво да правя-подложки или пружини?
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
- Bexim
- старши ентусиаст
-
- Кара: G20, F82
С подложки ще си вдигнеш задницата и ще стане грозно.. Ако сложиш по-твърди пружини - пак ще има триене, но ще е при по-тежки условия.
Ако е леко триенето, аз бих те посъветвал за отидеш на реглаж на заден мост (тук може колеги от Благоевград да те насочат) - както казаха колегите с такива джанти и гуми не би трябвало да опира. Ще кажеш да ти оправят наклоните малко и ще има по-готина стойка.
Има и друг вариант - карай така - няма да спукаш гума! Един приятел направо изтри всички надписи по задните си гуми от триене и не е имал никакви проблеми.
Последен вариант е подвиването на калници - но там си трябва опитен тенекеджия - има тема във форума - тунинг мисля беше..
Ако е леко триенето, аз бих те посъветвал за отидеш на реглаж на заден мост (тук може колеги от Благоевград да те насочат) - както казаха колегите с такива джанти и гуми не би трябвало да опира. Ще кажеш да ти оправят наклоните малко и ще има по-готина стойка.

Има и друг вариант - карай така - няма да спукаш гума! Един приятел направо изтри всички надписи по задните си гуми от триене и не е имал никакви проблеми.

Последен вариант е подвиването на калници - но там си трябва опитен тенекеджия - има тема във форума - тунинг мисля беше..
FREE SPIRIT
``He who shall be last shall be sideways and smiling...`` J. Clarkson
ex: e30 318is, e46 330d, e36 328i M, e46 316i, e90 320d, e34 ///M5, e46 330ci SMG M, e90 LCI 325i M, f30 328i, e92 ///M3 6MT
``He who shall be last shall be sideways and smiling...`` J. Clarkson
ex: e30 318is, e46 330d, e36 328i M, e46 316i, e90 320d, e34 ///M5, e46 330ci SMG M, e90 LCI 325i M, f30 328i, e92 ///M3 6MT
- Батман
- младши ентусиаст
-
- Кара: х5 4.6is
- Детайли за колата: трака..на 8 цилиндъра
С риск да се повторя, ще кажа, че колата ми е с 225/45/17 ет35 и НЕ задират нито предни нито задните гуми, пробвано с 4 човека по 80-85кг и цял багажник с багаж (пълни буркани за студентите
) пълна бутилка газ (43л) + 50-55 литра бензин със 100км/ч по завоите на Предел!
Проверете окачването и наклоните, щом са добре амортисьорите!
Вижте дали колата не е ремонтирана (изправяни ламарини), но едва ли! щом стържат и 4те
сменете й пружините с такива от Sports suspension settings или Мтек 2, малко по-твърди са!
Прилагам снимки да се види колко много е разстоянието от арката до гумата, малко са размазани, но:

Проверете окачването и наклоните, щом са добре амортисьорите!
Вижте дали колата не е ремонтирана (изправяни ламарини), но едва ли! щом стържат и 4те
сменете й пружините с такива от Sports suspension settings или Мтек 2, малко по-твърди са!
Прилагам снимки да се види колко много е разстоянието от арката до гумата, малко са размазани, но:
- cvette
- кандидат ентусиаст
-
Този реглаж на задния мост ще наклони гумите наклони навътре ли?
При мен разстоянието от гумата до калника е повече отколкото при колегата-прилагам снимка отстрани довечера ще кача и отзад снимка.
При мен разстоянието от гумата до калника е повече отколкото при колегата-прилагам снимка отстрани довечера ще кача и отзад снимка.
- meti_vd
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW 530d
Да нямаш някой откачен под калник и той да ти опира като се разлюлее?И другото нещо за което се сещам е,че тази кола е преди фейса.
Да не би калниците на фейслифта да са по прибрани и от там да идва проблема ,като гледам снимката на колегато по горе ми се струва,че неговите са молко по изнесени наван !
Иначе джантите са страхотни
Да не би калниците на фейслифта да са по прибрани и от там да идва проблема ,като гледам снимката на колегато по горе ми се струва,че неговите са молко по изнесени наван !
Иначе джантите са страхотни

cvette написа:Този реглаж на задния мост ще наклони гумите наклони навътре ли?
Отиваш на реглаж леко да килнат отзад и си ти, к'во толкова се чудиш.
- cvette
- кандидат ентусиаст
-
Само още 2 снимки да кажете дали наистина толкова стърчат навън.Ще се ориентирам към реглаж,но по този начин няма ли да се износват неравномерно гумите 

- nik4o_83
- младши ентусиаст
-
- Кара: на ток
- Мечтае да кара: по пътища без дупки
Това всесезонни гуми ли са?
Аз със същите джанти (от Е90, ЕТ34, 8J) и гуми летни 225/45/17 никога при никакви условия не съм имал проблем с опиране.
Изглеждат нормално издадени - от гумите ти е проблема според мен.
...Освен ако наистина не си за сериозно регулиране на предница/задница. Препоръчвам ти първо от там да започнеш.
Аз със същите джанти (от Е90, ЕТ34, 8J) и гуми летни 225/45/17 никога при никакви условия не съм имал проблем с опиране.
Изглеждат нормално издадени - от гумите ти е проблема според мен.
...Освен ако наистина не си за сериозно регулиране на предница/задница. Препоръчвам ти първо от там да започнеш.
Последна промяна nik4o_83 на 03 Апр 2013, 23:34, променена общо 1 път
- Батман
- младши ентусиаст
-
- Кара: х5 4.6is
- Детайли за колата: трака..на 8 цилиндъра
cvette написа:Само още 2 снимки да кажете дали наистина толкова стърчат навън.Ще се ориентирам към реглаж,но по този начин няма ли да се износват неравномерно гумите
Като гледам снимката на задната гума как седи .. доста по-навътре са гумите от на моята..
Проверете наклоните на стенд и ако са ОК .. значи проблема е в пружините (ако наистина амортисьорите са наред)
П.П. забравих да спомена, че съм със заводски "sports suspension settings"..
1 мога да кажа със сигурност: проблема не е в гумите или джантите!
- Leon
- старши ентусиаст
-
- Кара: 328i
От това, което виждам на снимките не би трябвало да опира. Огледай пластмасите със свалени колела, обикновено си личи къде е трила гумата, така по-лесно ще се ориентираш от какво може да е проблемът.
Never mistake motion for action...
- bebcho__
- младши ентусиаст
-
- Кара: грозно е36 купе
- Мечтае да кара: настрани с около 200
според мен си е за регулаж на колелата. дори на око ми се струва, че наклоните не са в норма- след като смениш амортисорите отиди на регулаж и после няма да опира.
- 100imenov
- ентусиаст
-
- Кара: с Adaptive Drive
- Мечтае да кара: F06 с B58
Тоя регулаж се казва сходимост и може да се погледне след смяна на пружини ако има,за мен сега е ок и решението е нови амортисьори.
- cvette
- кандидат ентусиаст
-
Такаааа... след смяна на амортисьорите и преден и заден реглаж резултата е никакъв
опира и отпред и отзад като колата е с повече от 2-ма човека и това си е.... пускам ги за продаване някой друг ще им се радва както трябва 

40 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3