Накрайник на напречна кормилна щанга

5-та серия ('88-'95)

Модератор: Технически модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: E34 М50B25
Мечтае да кара: E34 V12
Детайли за колата: 1995г.Е34 М50В25TU

Re: Накрайник на напречна кормилна щанга

Мнение от BABHOMED » 24 Мар 2013, 3:16

Едва ли е измислена за това точно...Прави ми впечатление че доста се злоупотребява с тези стендове сменяш еди какво си стенд сменяш нз какво си стееенд.Е да ама ми писна от глупости особено в нашето загубено село,дето правят стенд даже и на задния мост на Е34 !
Гарван граче над безмълвното поле,души се лутат загубили надежда.Щитове и саби с предсмъртни вопли в тишината кънтят.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: the real 5er
Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe

Мнение от Dirty M5 driveR » 24 Мар 2013, 10:09

Е като е нужно какво да направим?! Да - ще измериш щангата с рулетката, ще я сложиш, колата ще върви направо, волана и да мръдне може и да не забележиш, но... тая сходимост се регулира до десета от милиметъра ;) Да не говорим, че неточна сходимост влияе на първо място върху поведението на колата, пък после върху всичко останало. Като не ви се дават пари недейте, то си е ваша работа.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: е30 м50б25
Мечтае да кара: и да си свирка...

Мнение от KPETEH » 25 Мар 2013, 9:45

Преувеличаваш! Тия по сервизите толко ги ебе - колкото мен за на Станишев личните проблеми - примерно. Ходиш - закачат ти некви лазери принтат некви неща - прават струват и после пак ти принтат некви цифри дет немат нищо общо с оригиналното - ти викат - ми тя колата стара - крив ти бил тампона. Ае нема нужда. Ще си ги премери внимателно от ос - ос, център - център или квот прецени и тнт. Квато му е била сходимостта преди толко ще му е и после. Лично мое мнение. Никъде не съм казал за пари! Не политизирайте въпросите :mhihi:
"Крайно мнение, породено от висше чувство на справедливост с цел заличаване на простите, тарикате и селяните, които погазват моралните ценности на народа..." "Винаги има време да станеш дебел..."

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Dirty M5 driveR » 25 Мар 2013, 18:54

Е щом мислиш така за регулирането значи толкова разбираш какво се случва. На е34 се прави една сходимост... Задния мост е нераздвижен, отпред не се регулират наклони. Масово и на други автомобили се прави главно предна сходимост. И като закача колата му казвам на човека "това ти е извън норма, онова не е съвсем както трябва", "това не е фатално", "от това може да яде гуми, но не може да се регулира". Повечето грамотни хора разбират доста за колата си, когато им се обясни как стоят нещата. В сервиза, където работя даже и не даваме разпечатки. И пак като колата е здрава и се регулира кадърно хората остават доволни. Но насила никой не караме да си регулират предниците ;) Така че уважавам мнението ти, но го смятам за грешно.

ентусиаст
Аватар
Кара: E34 524td лЕто господне '90-то
Мечтае да кара: по път без дупки

Мнение от alchohol » 02 Апр 2013, 20:21

Сменят ли се накрайниците, реглаж си трябва, колкото и да мериш, колкото и да броиш оборотите.
Ама да се направи грамотно от грамотни хора.
Това за злоупотребите с реглажа съм съгласен, защото съм чувал фантасмагорията, че бил нужен реглаж и при смяна на носачи.
Дизела е кат' копейка- дрънне, бръмне и офейка :driving: :driving: :driving:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: ше кола, а я смени за кенеф... :(
Мечтае да кара: E24 650csl, E34 550csl, E31 850csi, 2002tii turbo

Мнение от VesoPesa » 03 Апр 2013, 7:54

То аз съм чувал че в тоя форум всички сте с дипломи за инжинери с докторска степен, ама представи си я има 20% с образование по-високо от средно, я не.

Та в този ред на мисли последните 3 седмици карам един кошник 3 пъти на реглаж(поради някакави ремонти по ходова част) и 3 пъти няма нищо общо с това което е било преди ремонта. Даже един от ремонтите беше точно смяна на носачи ;)

Сега очаквам да оплюете майстора дето прави колата :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: е30 м50б25
Мечтае да кара: и да си свирка...

Мнение от KPETEH » 03 Апр 2013, 8:32

Аз па кви инжинери и доктори знам - да им оплюем дипломите :mhihi: Прее*ал си се с тоя кошник :mhihi:
"Крайно мнение, породено от висше чувство на справедливост с цел заличаване на простите, тарикате и селяните, които погазват моралните ценности на народа..." "Винаги има време да станеш дебел..."

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Dirty M5 driveR » 03 Апр 2013, 17:27

Повечето хора, които подкрепят неходенето всеки път на реглаж, вероятно главното им "оправдание" е, че сменят по 1 носач на 2 месеца и не им се ходи на стенд. Много ясно, че е разхищение на пари. Не че зависи от нас кога ще се разбие еди си кой елемент, но практиката показва, че човек кара най-дълго време със здрава предница, когато смени наведнъж (почти) всичко, мине реглаж и така.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: ше кола, а я смени за кенеф... :(
Мечтае да кара: E24 650csl, E34 550csl, E31 850csi, 2002tii turbo

Мнение от VesoPesa » 05 Апр 2013, 23:40

KPETEH написа:Аз па кви инжинери и доктори знам - да им оплюем дипломите :mhihi: Прее*ал си се с тоя кошник :mhihi:

Слава богу, не аз :mhihi:

Иначе не е до кошника, всяка кола е така.

Като барникаш нещо по колата, което е свързано с окачването на колелата, 99% нещо ще избяла и няма да е ок.

Предишна

Назад към E34