Някой слагал ли е газова уредба на комън рейл?
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
34 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3
- zoti
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 320Д 2002
- Мечтае да кара: 330 d
Някой слагал ли е газова уредба на комън рейл?
Наскоро разбрах,че може да се слага газова уредба на дизелов мотор.В нета има писано по въпроса,но не намерих подобна тема в нашия форум,та ако някой го е правил нека сподели цени ,резултат поведение на колата и т.н.Лично мен при тези цени на дизела,при каране предимно градско на къси разстояния, не ме е срам да си сложа "бомба в колата",така ,че моля противниците на алтернативни горива да не се изказват.Става въпрос за пропан-бутан,като помощно гориво,при което изгарянето на нафтата се улеснява,мощността се увеличава с около 20-30 конски сили и разхода на дизел спада с около 30-40% при разход на газ от 1-2 литра на 100км.
From the body to the soul,where our hearts lead.....we must go
- pepi_grafa
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW E46 320D 99г.
Re: Някой слагал ли е газова уредба на комън рейл?
zoti написа:Наскоро разбрах,че може да се слага газова уредба на дизелов мотор.В нета има писано по въпроса,но не намерих подобна тема в нашия форум,та ако някой го е правил нека сподели цени ,резултат поведение на колата и т.н.Лично мен при тези цени на дизела,при каране предимно градско на къси разстояния, не ме е срам да си сложа "бомба в колата",така ,че моля противниците на алтернативни горива да не се изказват.Става въпрос за пропан-бутан,като помощно гориво,при което изгарянето на нафтата се улеснява,мощността се увеличава с около 20-30 конски сили и разхода на дизел спада с около 30-40% при разход на газ от 1-2 литра на 100км.
Здравей колега,да не се бъркаш с ННО с-та,за нея питах и аз няколко момчета където ги слагат и ми казват точно същото,но пък 2-ве приятелчета си качиха и казват,че нямало смисъл от това(никаква разлика нямало)...
- русиабн
- младши ентусиаст
-
- Кара: ше Е36, Е46, E61, а сега Passat B8
- Мечтае да кара: BMW
zoti написа:Наскоро разбрах,че може да се слага газова уредба на дизелов мотор.В нета има писано по въпроса,но не намерих подобна тема в нашия форум,та ако някой го е правил нека сподели цени ,резултат поведение на колата и т.н.Лично мен при тези цени на дизела,при каране предимно градско на къси разстояния, не ме е срам да си сложа "бомба в колата",така ,че моля противниците на алтернативни горива да не се изказват.Става въпрос за пропан-бутан,като помощно гориво,при което изгарянето на нафтата се улеснява,мощността се увеличава с около 20-30 конски сили и разхода на дизел спада с около 30-40% при разход на газ от 1-2 литра на 100км.
Като питане наистина ми стана интересно и ще следя да видя има ли такова животно някой колега от форума и да сподели. Такива приспособления съм виждал на старите автобуви в градския транспорт в Сф ама на кола

П.П. Разхода сега ми е абсолютно равностоен с този който беше преди на бензиновата ми Е36ца

ЖЕНА БЕЗ ЦИЦИ Е КАТО СЕЛО БЕЗ НАЧАЛНО УЧИЛИЩЕ-НЯМА ОТ КЪДЕ ДА ЗАПОЧНЕШ !

- iv4o9999
- ентусиаст
-
- Кара: e46 compact 320td
аз съм чувал за метан слаган на дизел, но незнам дали ефекта ще си заслужава инвестицията при градски разход 8.7 - и това е зимата само в задръстване, разхода ще падне според казаното с около 2-3литра и ще се заместят от 1-2 гас, сиреч реално все едно разхода пада с 1-2 литра. тук е мястото да съпоставим цената на инсталацията, и какъв километраж трябва да направиш за да избиеш инвестицията, което според мен ще отнеме доста време при тези 3-4лв спестени на 100км, като не отчитаме евентуалните главоболия със ситемата.
- mpp82
- младши ентусиаст
-
- Кара: 730 d
- Мечтае да кара: X5
И аз сън чувал за метан и че съотношението е 1/3-та метан и 2/3-ти дизел.Колко ми е достоверна информацията не знам,но ако е така в предвид цената на хубав инжекцион,може и да не е толкова изгодно.
- oci
- старши ентусиаст
-
- Кара: '12 BMW F10
- Мечтае да кара: самолет
mpp82 написа:И аз сън чувал за метан и че съотношението е 1/3-та метан и 2/3-ти дизел.Колко ми е достоверна информацията не знам,но ако е така в предвид цената на хубав инжекцион,може и да не е толкова изгодно.
Става въпрос за МЕТАН няма как да е на пропан бутан поне аз досега не съм чул за подобна дивотия

- zoti
- кандидат ентусиаст
-
Не става въпрос за метан,а за LPG,сиреч за пропан-бутан,и то за обикновена газова уредба.Метан и аз не бих сложил,но бих пробвал с газ.Колеги от други форуми са доста доволни,казват,че се усеща осезаема разлика във вървенето.http://tangram.bg/2012/01/23/%D0%B3%D0% ... %D0%B4-10/
- oci
- старши ентусиаст
-
- Кара: '12 BMW F10
- Мечтае да кара: самолет
zoti написа:Не става въпрос за метан,а за LPG,сиреч за пропан-бутан,и то за обикновена газова уредба.Метан и аз не бих сложил,но бих пробвал с газ.Колеги от други форуми са доста доволни,казват,че се усеща осезаема разлика във вървенето.
Е ако е така твоето бмв ще е първото във форума направено така сигурен съм на 100 процента, остава и аз да подкарам на нафта, не искам да ти мажа по темата ама това си е глупава работа на команрейл да сложиш газ ти представяш ли си каква прецизна дозировка трябва а и компресията на дизеловия двигател е друга и не съм много сигурен, че няма има поражения по мотора.
Ти като искаш газ защо не си купи кола на бензин и да и метнеш газ както правят всички хора.
- zoti
- кандидат ентусиаст
-
Колега сам се досети,че ти е излишен поста,ама не можа да се стърпиш.Какво ще правя с колата си е само моя работа.
Та...по темата.И мен ме притеснява как ще реагира ЕКУ-то,ама щом някой го е правил,значи има начин.

- zoti
- кандидат ентусиаст
-
zoti написа:Колега сам се досети,че ти е излишен поста,ама не можа да се стърпиш.Какво ще правя с колата си е само моя работа.Та...по темата.И мен ме притеснява как ще реагира ЕКУ-то,ама щом някой го е правил,значи има начин.
Естествено, че ЕКУ-то няма как да реагира.
Ако го оставиш оригинално ще стане мазало.
Цялата идея е да се пуска определена дозировка на нафта + газ. Поправят се картите в ЕКУ-то, за да работи с по-ниско количество нафта и с различни предварения. Доста се играе, за да се подкара както трябва, но става.
Аз лично БМВ не съм виждал с такава комбинация, защото хората, които ги карат имат повече пари и не им се занимава с такива дивотии.
Но съм участвал в преправянето на друг модел автомобил и стават работите в крайна сметка. Само празния ход е малко по-тегав, ама както се казва, няма невъзможни неща. Само мерак да имаш.
Трябва да си богат, за да караш BMW!
Трябва да си много богат, за да караш старо BMW!
Трябва да си много богат, за да караш старо BMW!
- rocki1
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: е 39 530д
- Детайли за колата: Е 39 530д комби 2000г
http://www.titanavto.com/ тези пичове слагат газ на дизел, в гр. Луковит се намират.
- iv4o9999
- ентусиаст
-
- Кара: e46 compact 320td
много ми е интересно каква е цената на услугата, на едното място са пред патент на другото го правят, и най-вече кой поема гаранцията че колата няма да се скапе, защото както се знае температурата на изгаряне на газта е по-висока, отделно при по-високо налягане на турбината при чипнати коли, газта се втечнява и може да е проблем, струва ми се рисковано и възникват много АКО, ДАЛИ и накрая може да излезе мн солено
Мнение от iv4o9999 » 02 Апр 2013, 8:52
много ми е интересно каква е цената на услугата, на едното място са пред патент на другото го правят, и най-вече кой поема гаранцията че колата няма да се скапе, защото както се знае температурата на изгаряне на газта е по-висока, отделно при по-високо налягане на турбината при чипнати коли, газта се втечнява и може да е проблем, струва ми се рисковано и възникват много АКО, ДАЛИ и накрая може да излезе мн солено
Влязох в този форум, защото забелязах десетки влизания от снощи към моя сайт - аз съм от тези, които са пред патент.....По принцип съм фен на Ауди, но няма да пиша за тази марка тук по обясними причини....
Ще уточня само, че протакането не е по наша вина....виждате обстановката - няма държава, институциите са запразнили, всеки те гледа в ръцете...ако ме разбирате какво искам да кажа.
Валят предложения за представителство всеки ден.....
Именно в гаранцията е проблема и колегата правилно повдига темата, защото при неправилно конфигуриране - двигателя буквално може да се взриви, но и да не стане това крайно действие ще споделя само за скъсан колянов вал на камион Мерцедес при тестовете преди години
Не бих коментирал кой и какво прави, а само какво може да се случи, защото ние вървим в направлението електронно управление на процеса и т.н.
Съжалявам, че поднасям оскъдна информация и по-скоро размахвам показалец, но съм написал най-важните неща...Пишете коментар в сайта, който води към моята статия и ще ви пиша когато нещата се случат.....ориентировъчна цена за лека кола или джип 1500-2000 лв. с монтажа...., които се избиват бързо......Гаранцията ще е 12-24 месеца....след-гаранционна поддръжка и т.н., а не скъсани валове и коли за скраб.....
Влязох в този форум, защото забелязах десетки влизания от снощи към моя сайт - аз съм от тези, които са пред патент.....По принцип съм фен на Ауди, но няма да пиша за тази марка тук по обясними причини....

Ще уточня само, че протакането не е по наша вина....виждате обстановката - няма държава, институциите са запразнили, всеки те гледа в ръцете...ако ме разбирате какво искам да кажа.
Валят предложения за представителство всеки ден.....
Именно в гаранцията е проблема и колегата правилно повдига темата, защото при неправилно конфигуриране - двигателя буквално може да се взриви, но и да не стане това крайно действие ще споделя само за скъсан колянов вал на камион Мерцедес при тестовете преди години

Не бих коментирал кой и какво прави, а само какво може да се случи, защото ние вървим в направлението електронно управление на процеса и т.н.
Съжалявам, че поднасям оскъдна информация и по-скоро размахвам показалец, но съм написал най-важните неща...Пишете коментар в сайта, който води към моята статия и ще ви пиша когато нещата се случат.....ориентировъчна цена за лека кола или джип 1500-2000 лв. с монтажа...., които се избиват бързо......Гаранцията ще е 12-24 месеца....след-гаранционна поддръжка и т.н., а не скъсани валове и коли за скраб.....
Какъв ще е ефекта от цялата работа? Сега 320д гори 6-7, а после 6-7 газ?
34 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3