За дебелата тръба за въздух на 530д

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39 530ДА 193к.с. 2001г. Комби

За дебелата тръба за въздух на 530д

Мнение от todorakis82 » 30 Мар 2013, 21:17

Здравейте, колеги незнам как се казва но става въпрос за дебелата тръба за въздух, която като се застане пред отворения къпак на колата започва от лявата страна на мотора, и влиза някаде в левия калник зад левия фар. При мен точно от страната на левия калник или десния ако съм в купето е откачена и самата тръба не влиза, защото не може да стигне да отвора на калника половин сънтиметър не стига и е откачена. От тази тръба излизат още две тънки тръби те са си наред.
Други въпроси, които не са свързани с темата:
За какво е тази капачка която е от дясно на мотора, като се застане пред колата за хидравликата ли е, или за друго.
Като е запаля на място да работи пуши доста докато загрее пуши синьо-сиво и мирише като на изгоряло масло,като е фарсирам също пуши бая докато загрее като махна капачката за маслото на двигателя трака силно и излиза дим. Да дабавя колата не е карана от 25-30 дни от тогава е имам през ден само я припалвам за 10-15 минути. Масло, филтри, и всички други консумативи не са сменяни още не съм я обслужил защото съм в Италия и няма къде, другия месец сигурно се пребирам и колицата ще получи своите грижи.
Калата е БМВ 530д автоматик 193к.с. 2001г. почти но 300хил. километра.
Благодаря ви! Поздрави!

кандидат дрифтър
Аватар
Кара: 535d M-sport
Мечтае да кара: Зад дъщеря си!
Детайли за колата: My BMW does not believe in tears..

Re: За дебелата тръба за въздух на 530д

Мнение от boksioraE39 » 31 Мар 2013, 14:03

Пробваи да го напънеш малко от там смуче въздух за мотора,капачката е за хидравлино масло на нея трябва да пише ATF.
Има тема по-надоло и е обяснено за въпросния филтър картерни газове за пушенето!
Дано тракането е от гадното масло..италянците не обичат да сменят..
Пушенето от капачката ок но нали не духа?
Виж дали от щеката пак е така...
Обслужи я и караи смело! ;)
Изображение
https://www.youtube.com/watch?v=scJPUQU5YOo
Има моменти благословени от всевишния,в мъки и беди дори и без насъщния,когато тихо си припяваме в непрогледен мрак,"ДЯКОНЕ СЛЕД 100-ГОДИНИ НАС НИ ИМА ПАК"!!!
СЪРЦЕ,ДУША ЗА ЛЕВСКИ СОФИЯ!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Долното
Детайли за колата: Toyota Yaris D4D 2015.

Мнение от Elesar74 » 31 Мар 2013, 14:21

Ако духа, лошо.
Човек си личи какъв е, не по това колко от високо гледа, а по това колко ниско може да се наведе.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39 530ДА 193к.с. 2001г. Комби

Мнение от todorakis82 » 31 Мар 2013, 15:40

Не духа, като е махната капачката само излиза пара и трака. Като махна щеката за маслото нито духа, нито пуши не трака, като е махната щеката нищо не се случва.
Гледам в багажника има тубичка с масло от жабара марката е AGIP което според мен не е за тази кола. Бил го сменял юли миналата година и ми каза, че може да не го сменям значи да си направим сметка с какви масла ги карат тея италянци и то по колко време не ги сменят. Питах го дали е сменял маслото на автоматика вдига рамене и каза НЕ :nono:
В Българея като се прибера ще и обслужа всичко тази траба ще ми я оправят нали, иначе колата върви доста добре много дърпа залепвам за седалката направо. :driving:

Назад към E39