Въпроси и отговори, 530д туринг, 2003
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
29 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
- DAEL
- Дакела
-
- Кара: 02 525dA & 07 E90 N46B..
- Мечтае да кара: F-22 Raptor
- Детайли за колата: Стоковица със Стептроник и кожена гарнитура.
Re: Въпроси и отговори, 530д туринг, 2003
Андроне, първо честито за новата ти придобивка, няма да останеш разочарован!
Ама като знам за Е30-ката колко въпроси задаваше, дето е по-проста кола, си представям за Е39-ката какво ще бъде!?

Ама като знам за Е30-ката колко въпроси задаваше, дето е по-проста кола, си представям за Е39-ката какво ще бъде!?

- Andronoff
- триногата
-
Краси, нещо се бъркаш, за е30-ката въпроси почти не съм задавал. Сами беше човекът, който знаеше отговорите. Ако беше още жив, нямаше да питам и за тази, но за жалост го няма..
А и въпросите ми за тази съвсем не са много.
Голяма дилема имам между другото - намерих си стайл 37, 18-ки и се чудя дали да ги вземам. 8J, ЕТ 13 отпред, 9,5J, ЕТ 25 отзад.
Снощи се бях зачел в ревюта на гуми, с идеята, че ще пазарувам 17-ки. Спрях се на GoodYear Eagle F1 Asymmetric 2. Гума с много награди, слабо износване, ниски нива на шум и един от най-добрите коефициенти на съпротивление. Мислех си за 4бр. 235/45/17, ама сега с тази оферта за 18-ки, направо..
И какви размери гуми се слагат на тия джанти, които със сигурност ще паснат, без да опират? 235/40 и 265/40?
А и въпросите ми за тази съвсем не са много.
Голяма дилема имам между другото - намерих си стайл 37, 18-ки и се чудя дали да ги вземам. 8J, ЕТ 13 отпред, 9,5J, ЕТ 25 отзад.
Снощи се бях зачел в ревюта на гуми, с идеята, че ще пазарувам 17-ки. Спрях се на GoodYear Eagle F1 Asymmetric 2. Гума с много награди, слабо износване, ниски нива на шум и един от най-добрите коефициенти на съпротивление. Мислех си за 4бр. 235/45/17, ама сега с тази оферта за 18-ки, направо..

И какви размери гуми се слагат на тия джанти, които със сигурност ще паснат, без да опират? 235/40 и 265/40?
Сбогом, Сами! Сбогом, Писта!
Никога няма да бъдете забравени!
- Andronoff
- триногата
-
Днес покарах около 500км из Германия предимно и забелязах, че лявото ми огледало е кафеникаво
Досега не го бях виждал, щото пътуван предимно по тъмно.
Друго, което ме учуди, беше, че заден ляв прозорец има реотани, а заден десен няма. Гледах им номерата - еднакви са
Очаквах разход под 7, но беше малко отгоре. През почти цялото време на автопилот със 130+
Оказа се, че задната чистачка не работи, трябва да я погледна. Тоя сензор за дъжд така и не разбрах кога е активен и кога не.
И най-гадното - това ми е първата черна кола и излиза, че е адски трудно да се поддържа чиста, особено в мокро време

Друго, което ме учуди, беше, че заден ляв прозорец има реотани, а заден десен няма. Гледах им номерата - еднакви са

Очаквах разход под 7, но беше малко отгоре. През почти цялото време на автопилот със 130+
Оказа се, че задната чистачка не работи, трябва да я погледна. Тоя сензор за дъжд така и не разбрах кога е активен и кога не.
И най-гадното - това ми е първата черна кола и излиза, че е адски трудно да се поддържа чиста, особено в мокро време

еее, колега колко да гори?
1, 2 или 3 литра на 100км? 8/100 км си е съвсем приличен разход за такъв автомобил.
огледалата ги има или в синьо или златно (кафяво). сигурно зависи от стъклата и цвета на салона. чистачката си е почти винаги стандартният кабелен сноп. сензора е активен на първото положение на лоста за чистачките (ако работи де).
1, 2 или 3 литра на 100км? 8/100 км си е съвсем приличен разход за такъв автомобил.
огледалата ги има или в синьо или златно (кафяво). сигурно зависи от стъклата и цвета на салона. чистачката си е почти винаги стандартният кабелен сноп. сензора е активен на първото положение на лоста за чистачките (ако работи де).
- Andronoff
- триногата
-
Аз се замислих, че не ми работи чистачката, пръскалката и сензорът.. да не е някой бушон..? Ще проверя.
А огледалото само лявото е така, дясното си е добре.
Andronoff написа:Аз се замислих, че не ми работи чистачката, пръскалката и сензорът.. да не е някой бушон..? Ще проверя.
аха, значи моите две не са наред...
- Andronoff
- триногата
-
Между другото - намерих си хидравличната течност Aeroshell 41. 5-литрова разфасовка е, та на някой ако му трябва за багажника, да свирка 

- W140_S600_V12
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е39 530DA/ E34 520i 24V
- Мечтае да кара: S65 AMG
Andronoff написа:Днес покарах около 500км из Германия предимно и забелязах, че лявото ми огледало е кафеникавоДосега не го бях виждал, щото пътуван предимно по тъмно.
Друго, което ме учуди, беше, че заден ляв прозорец има реотани, а заден десен няма. Гледах им номерата - еднакви са![]()
1. Огледалото ти е кафяво защото се е "разтекло", повредено е и вече не е светло през деня както трябва да бъде. Това си е нормално с времето се разтичат. Решението е ново стъкло.
2. Разходът и на мен извънградско ми е около 7, под 7 не е бил.
Колата ми е същата като характеристики, но е седан.
3. Сензорът за дъжд се активира на първото положение на лоста на чистачките, но на всяко палене трябва да се повтаря процедурата - връщащ на 0 и пак на 1. Поне при мен е така.
- doncheff
- младши ентусиаст
-
- Кара: 2008 X5 30d
- Мечтае да кара: M-power
- gentata
- старши ентусиаст
-
- Кара: седнал
- Детайли за колата: Правиланта 39-ка
Едното от страничните огледлата за задно виждане е сменяно. Кафявите огледала са ел.хроматични неизпъкнали, незнам дали има други външни ел.хроматични огледала
Ако е изтекло огледалото си става бяло т.е. без никакъв цветови отенък. Това че не е изтекло не значи непременно че затъмнението ще работи.

- W140_S600_V12
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е39 530DA/ E34 520i 24V
- Мечтае да кара: S65 AMG
gentata написа:Едното от страничните огледлата за задно виждане е сменяно. Кафявите огледала са ел.хроматични неизпъкнали, незнам дали има други външни ел.хроматични огледалаАко е изтекло огледалото си става бяло т.е. без никакъв цветови отенък. Това че не е изтекло не значи непременно че затъмнението ще работи.
Щом е кафяво е започнало да се разваля. Това е фазата преди разтичането. Здравите огледала не са кафяви.
- mad_presley
- старши ентусиаст
-
- Кара: E39 M5
Стига сте приказвали глупости за тези огледала. Има два вида ел. хроматични огледала, едните са кафеникави, другите са синкави. Въпрос на личен избор на баровеца, когато си купува колата от магазина. Такива бяха на Е39, такива продължават да бъдат и в Е60.
Нищо не се е разтекло, нищо не е бактисало, карай си колата и си свиркай, защото имаш една много ценна екстра, а именно автоматично затъмняване на всички огледала
Нищо не се е разтекло, нищо не е бактисало, карай си колата и си свиркай, защото имаш една много ценна екстра, а именно автоматично затъмняване на всички огледала

- Andronoff
- триногата
-
Добре де, сега кое огледало не е както трябва?
Лявото, което е кафеникаво или дясното, което е .. огледално
?
И някой има ли идея защо имам реотани само на единия заден страничен прозорец, а на другия не?
Лявото, което е кафеникаво или дясното, което е .. огледално

И някой има ли идея защо имам реотани само на единия заден страничен прозорец, а на другия не?
- mad_presley
- старши ентусиаст
-
- Кара: E39 M5
Andronoff написа:Добре де, сега кое огледало не е както трябва?
Лявото, което е кафеникаво или дясното, което е .. огледално?
Избери си кое ти харесва и следователно другото не ти е наред. Аз ли не обяснявам правилно или.....
Защото е бил счупен и са ти солжили какъвто има, това добре ли е като отговор

Казах ти няколко пъти, че дори и аз не съм научил всичко за един ден, ти също няма да го научиш. Вземи накрая прочети нещо за тази кола, вместо да пишеш...даже за по-лесно, имаш една книжка в жабката с голям надпис E39 Owners Manual, aко случайно нямаш, можеш да намериш ТУК

И понеже само една страница с глупости за огледала и въпроси от рода "стига ме ръга" и защо на брадчед ми стъклото зелено, пък моето не е....
29 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2