Софтуер за диагностика на E34 TDS
Модератор: Технически модератори
23 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- IMPULS
- Потребител
-
- Кара: E46 compact, e38, e65, s1000rr,
- Мечтае да кара: Всички BMW-та
Софтуер за диагностика на E34 TDS
Здравейте колеги,гледах в склад 66 " Интерфейс (кабел) BMW OBD - USB порт".Интересувам се с него дали ще мога да се свързвам с e34 tds?И ще може ли да се настройва аванс и порция гориво?Същите въпроси са ми и за Carsoft 6.5.

- cod-cdbp
- старши ентусиаст
-
- Кара: мфили
- Bavarishe
- старши ентусиаст
-
- Кара: `Е34 ТДС-ъ 95
- Мечтае да кара: `Е34`E32 `E38 `E31
Re: Софтуер за диагностика на E34 TDS
жълтата глава трябва или един уред от БМВ
ТДС - Турбо Див Селянин
- IMPULS
- Потребител
-
Ами примерно с Интерфейс BMW ADS-2+ какви възможности ще имам.Аз съм си направил уред за настройка на аванса,но искам да мога да си настройвам впръскването и аванса не зависимо че имам уред.

Освен с дилърска диагностика
и с ДИС става , но само през ком порт реален . Демек трябва ти такъв лаптоп . И това би ти свършило работа само за порцията гориво , аванса е динамичен и на телевизора ще виждаш само дали го мени правилно т.е. работи ли ти коректно авансатора. Аванса се настройва с индикаторен часовник ( и още две приспособленийца ) по схема . Ся , има и още един метод " на ушенце " ама той е за майстори висшисти
. По-евтино ще ти е да идеш при доверен човек да ти свърши работа , а ако искаш много да бъзикаш скачаш на подходящ лаптоп пък другото лесно.

- Пресиян Василев
- старши ентусиаст
-
- Кара: 730д
- Мечтае да кара: космически кораб Сатурн 5
Виж колегата Методи80 ,той извади нещо което върши работа.Решил съм да пазарувам от него точно с тая цел заради е34тдс и е36тд ,ама кога ще е незнам и аз.
Виж иначе RS232 ще трябва както Владо ти е казал.
Виж иначе RS232 ще трябва както Владо ти е казал.
Диагностиката не е гледане на телевизия !
Бензина служи за измиване на дизелови части.
Бензина служи за измиване на дизелови части.
- IMPULS
- Потребител
-
Значи индикатора и трабичката ги имам както и петата за разпределителния и дорника за маховика та дори и скоба за помпа,и знам как да работя с тях.Но исках да стана и малко по "Hi tech"
пък и за горивото друг вариант няма,или софт или на ухо на око и с квито други органи може да работиш
.Лаптоп също имам и мисля че става за тая цел(има ком порт мисля) за сега е само за аутодатата,но ми се ще и да си сложа някои софт както казахте да си гледам авансатора примерно,някои друг датчик тва онова да си регулирам впръскване
.Че нещо много странно ми се държи аванса и ме дразни.Аз гледаих и темата на Методи но не съм го питал дали ще има за продаване.А другия вариант начи е ADS би трябвало да стане с него тои е прес ком порт и го дават и за по стари "Бими" 

- zvetiko
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39М54В30
vladobate написа:Освен с дилърска диагностикаи с ДИС става , но само през ком порт реален . Демек трябва ти такъв лаптоп . И това би ти свършило работа само за порцията гориво , аванса е динамичен и на телевизора ще виждаш само дали го мени правилно т.е. работи ли ти коректно авансатора. Аванса се настройва с индикаторен часовник ( и още две приспособленийца ) по схема . Ся , има и още един метод " на ушенце " ама той е за майстори висшисти
. По-евтино ще ти е да идеш при доверен човек да ти свърши работа , а ако искаш много да бъзикаш скачаш на подходящ лаптоп пък другото лесно.
Наистина за настройките на М51 най-важното е усета за едната и "ушенцето" и знанието какво правиш за другата. Няма уред, който да ти премери с колко се е разтегнала веригата и с колко се е амортизирал двигателя за да прецениш какви стойности трябва да нагласиш. С дилърската диагностика след това само установяваш колко си добър.

- IMPULS
- Потребител
-
Добре тогава да питам друго?Какви възможности по кокнкрето,ще ми даде това "Интерфейс (кабел) BMW OBD - USB порт" и това "Интерфейс BMW ADS-2+ за INPA и GT1 DIS - COM порт" от склад 66.Примерно какво ще виждам и дали ще мога да настроивам поне горивото.

IMPULS написа:Добре тогава да питам друго?Какви възможности по кокнкрето,ще ми даде това "Интерфейс (кабел) BMW OBD - USB порт" и това "Интерфейс BMW ADS-2+ за INPA и GT1 DIS - COM порт" от склад 66.Примерно какво ще виждам и дали ще мога да настроивам поне горивото.
Колега четеш ли си темата или само си питаш за спорта. Първото от двете неща за които питаш не ти върши работа , второто става ,такова ти трябва ама както им виждаш в сайта го няма и то от доста време. Като има пина за блокиране на коляновия вал в ГМТ и шаблончето горе за разпределителния вал правиш си регулиране на разпределителния вал правилно демек осигуряваш си коректно газоразпределение тъй като имаш разтегнати вериги със сигурност ( поне не пишеш да си сменял скоро ангренаж) . Пишеш, че имаш индикаторен часовник и накрайника към него затова си направи и статичната центровка на ГНП на момент на впръскване , което може би е избягало пак поради стар ангренаж . И накрая ти остава само да настроиш на гориво гнп-то ,за което можеш да ползваш услугите на майстор и да се разделиш с около 20-30 кинта или да се разделиш с над 100 примерно и да си вземеш кабел от гореспоменатия колега ( който върши същата работа ,че и повече от предлаганите от склад66 ) и остава само ДИС да си инсталираш . Повече за тдс-а няма кво да търсиш под вола теле . Пътрвите две стъпки са най-важни и ти можеш и без кабел да си ги направиш сам , защото имаш нужните присполобления , а последното горивото може и на ушенце да си поиграеш вече докато ти хареса на вървене , разход и пушлявене . Дерзай .

- IMPULS
- Потребител
-
vladobate написа:IMPULS написа:Добре тогава да питам друго?Какви възможности по кокнкрето,ще ми даде това "Интерфейс (кабел) BMW OBD - USB порт" и това "Интерфейс BMW ADS-2+ за INPA и GT1 DIS - COM порт" от склад 66.Примерно какво ще виждам и дали ще мога да настроивам поне горивото.
Колега четеш ли си темата или само си питаш за спорта. Първото от двете неща за които питаш не ти върши работа , второто става ,такова ти трябва ама както им виждаш в сайта го няма и то от доста време. Като има пина за блокиране на коляновия вал в ГМТ и шаблончето горе за разпределителния вал правиш си регулиране на разпределителния вал правилно демек осигуряваш си коректно газоразпределение тъй като имаш разтегнати вериги със сигурност ( поне не пишеш да си сменял скоро ангренаж) . Пишеш, че имаш индикаторен часовник и накрайника към него затова си направи и статичната центровка на ГНП на момент на впръскване , което може би е избягало пак поради стар ангренаж . И накрая ти остава само да настроиш на гориво гнп-то ,за което можеш да ползваш услугите на майстор и да се разделиш с около 20-30 кинта или да се разделиш с над 100 примерно и да си вземеш кабел от гореспоменатия колега ( който върши същата работа ,че и повече от предлаганите от склад66 ) и остава само ДИС да си инсталираш . Повече за тдс-а няма кво да търсиш под вола теле . Пътрвите две стъпки са най-важни и ти можеш и без кабел да си ги направиш сам , защото имаш нужните присполобления , а последното горивото може и на ушенце да си поиграеш вече докато ти хареса на вървене , разход и пушлявене . Дерзай .
Колега чета я,но не разбрах със сигурност че адс-а става,и ще върши някаква работа.Сега разбрах.А за веригите си ги смених както и забаците,обтегачите,елемента на гнп,гарнитурите на гнп,плочка-та съм си изчистил,четките на помпата в резервоара съм и сменил както и стартера съм си рициклирал и доста други работи.Направил съм си статичната центровка с петата дорника и индикатора както си трябва, и плочката съм я регулирал на ухо и на усет.Не е в тва проблем,просто искам да прегледам за грешки и да имам тая възможност да си гледам настройката на горивото и ако може да виждам тва онова.

- zvetiko
- старши ентусиаст
-
Колега чета я,но не разбрах със сигурност че адс-а става,и ще върши някаква работа.
Преди да поръчаш, попитай дали ти гарантират, че ще може да влизаш без проблем в Е34 и ако не стане какво правиме. Предполагам какъв ще бъде отговора.

- IMPULS
- Потребител
-
Ами братле,аз се обадих на колегата metodi80,и тои каза че поне 20 човека са си купили точно за различни тдс-и кабела и нямало проблем.Стори ми се много точен колегата пък и съм чел доста негови теми и постове и съм само с добри впечетления.А и гледам че и доста похвали има,така че му се доверих и мо поръчах.Надявам се само да не,да доиде кабела с софтуера и да го гледам като голям камъкzvetiko написа:Колега чета я,но не разбрах със сигурност че адс-а става,и ще върши някаква работа.
Преди да поръчаш, попитай дали ти гарантират, че ще може да влизаш без проблем в Е34 и ако не стане какво правиме. Предполагам какъв ще бъде отговора.![]()

- zvetiko
- старши ентусиаст
-
И аз съм в тези 20.
С много добри впечатления съм от колегата, имам кабела му, но определно не чете всички коли- твърдя го от собствен опит. Дано ти да си от късметлиите. Ако не се получи, поне няма да си дал 200лв. за пловдивският интерфейс.

- IMPULS
- Потребител
-
zvetiko написа:И аз съм в тези 20.С много добри впечатления съм от колегата, имам кабела му, но определно не чете всички коли- твърдя го от собствен опит. Дано ти да си от късметлиите. Ако не се получи, поне няма да си дал 200лв. за пловдивският интерфейс.
Имаш ли наблюдение с кои не се е получило ,примерно мотор купе?

23 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2