Дърпане във волана при неравности
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
Re: Дърпане във волана при неравности
Хидравлична помпа с по-ниско от нормалното налягане. Хайде за сеира, какви са все пак тея гуми, че колегите да мирясат. Надявам се не са регенерат 0613
И все пак. Стъблата на мойте амортисьори бяха халтави и от там имаше увличане. Помпа или амортисьор/и.

- nava6i
- Потребител
-
- Кара: E46 320d
+1 за гумите
И при мен го има,същото явление!
Със 16-ките никакви проблеми,при монтирането на 17-ките(225/45/17)обаче дърпане има,но само при много деформирани пътища с коловози причинени от автобуси и камиони!На нормален път колата е "бетон"!
Поздрави!

И при мен го има,същото явление!
Със 16-ките никакви проблеми,при монтирането на 17-ките(225/45/17)обаче дърпане има,но само при много деформирани пътища с коловози причинени от автобуси и камиони!На нормален път колата е "бетон"!
Поздрави!
- Ludmil
- ентусиаст
-
- Детайли за колата: Е46 M47N20
Zagy написа:+1 за по-тесни гуми. С 205-ците нямаше почти никакво дърпане. С 225-ците на брат ми - ела глей кво стаа...

И аз го имах същия проблем. С гуми 205 изчезна ;-)
... _______
o/_______\o
(Оo=00=oO)
[]==***==[]
o/_______\o
(Оo=00=oO)
[]==***==[]
- joepower
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW E30 touring
- Мечтае да кара: М Power
- Детайли за колата: черна , М40Б18
Не е от гумите, защото е пробвано с 3 други комплекта гуми и разлика няма, не е от размера на гумите, защото карах други Е46-ци и на тях не дърпа, сега при големи коловози е нормално всеки автомобил да тръгва да ги следва, но при мен почти всяка неравност променя траекторията на колата, дори при старата ми е36-ца със същият размер гуми, никога не е дърпала по неравности. Усещането е все едно колата е вдигната на подемник с гуми във въздуха и някой държи гумите и ги подръпва в различни посоки.

- IceMan_SF
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: ше E90 320d, вече Mercedes C320 CDI
Добре, хайде сега да разберем какво точно излезе. Няма ли новини?
- joepower
- кандидат ентусиаст
-
vangelov написа:Добре, хайде сега да разберем какво точно излезе. Няма ли новини?
Новини ще има тия дни като ми остане повечко време да мина да взема нови амортисьори, да ги сменя и пак да мина на реглаж, ако има развитие ще пиша задължително!
П.П. Снабдих се и с малко екстрички за предните бомбета, че колко изтумбени бомбета видях на Е46-ци, заради родните ни пътища, със сток окачване....

- boqn92
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: БМВ 330Д
- Мечтае да кара: Е92
Чакам и аз за новини щото имам същия проблем с 205.50.17 гуми и мисля ,че по тесни няма за Е46.
Залагам на тампон на амортисьори от горе.
( не знам дали има такова)
Залагам на тампон на амортисьори от горе.

Интересна придобивка, която и аз мисля да сложа, щото бомбетата ми са леко нацепени откъм монтажния шев. Интересно ми е с колко ще повдигнат за да знам дали си заслужава.
- NicKo_8
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW E46 320d,Peugeot 407SW
- Мечтае да кара: BMW E61
И при мен го има това явление със летните гуми.205 са.Със зимните 195 нямам проблем.
The Power of Dreams!
- shitizreal
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW Е91
- Детайли за колата: 325i Automatic
Аз също със летните гуми 225/45/17 гоня волана да го задаржа направо и когато сложа зимните 205/55/16 нещата се подобряват значително.
Но...мисля че това не е от гумите, а те просто са предпоставка за намаляване на някаква неизправност.Аз също мисля за амортесьори или помпа и тея дни ще сменя амортесьорите и ще сложа 17-те и мога да кажа дали ще има промяна.Със старата кола със 225/45/17 нямаше такъв проблем ...
Но...мисля че това не е от гумите, а те просто са предпоставка за намаляване на някаква неизправност.Аз също мисля за амортесьори или помпа и тея дни ще сменя амортесьорите и ще сложа 17-те и мога да кажа дали ще има промяна.Със старата кола със 225/45/17 нямаше такъв проблем ...
$ anotha day anotha dollar $
- Pesho Apostolov
- Потребител
-
- Кара: Е46 320d 99
- Мечтае да кара: Ново БМВ
- Детайли за колата: Сребристо седанче с ремап
И при мен е така, както със 16', така и с 18' - с нови амортисьори съм /предни/. Според мен другаде трябва да се търси причината.
- Rubik777
- Потребител
-
- Кара: Е46 318i 00'
- Мечтае да кара: M5
Аз също мисля, че не е от гумите, а те са само предпоставка, въпреки че и при мен със зимните е значително по-добре в сравнение с летните, с които колата "захожда" прилично по неравностите. Подозирам, че е хидравлична помпа, защото трудно ми се върти волана. На място с една ръка си е мъка. При вас как е?
Хидравлична помпа/амортисьори, както споменах в преден пост. Сега чакам малко да се оправи времето и да "бастисам" моята помпа, която май даже и вие и ако не е късно ще постна резултати. А това за помпата лесно се диагностицира. Волана не е задължително да се върти трудно /ако е трудно тогава рейка/помпа със сигурно са заминали/, но като се качвате върху малки неравности - на нисък бордюр е най-осезаемо волана тръгва почти неудържимо в някоя посока. С нормална хидравлична система това няма да е изразено толкова много.
- joepower
- кандидат ентусиаст
-
vangelov написа:Интересна придобивка, която и аз мисля да сложа, щото бомбетата ми са леко нацепени откъм монтажния шев. Интересно ми е с колко ще повдигнат за да знам дали си заслужава.
Не повече от 2мм, толкова са дебели. А за дърпането си мисля че не е от помпата, вчера карах Тойота Ярис, 2009-та, електрическо серво, 15-ки гуми, пак го имаше това дърпане, едва ли там има проблем със сервоусилвателя. Все пак мисля да сменя мойте амортисьори, така и така съм почнал да сменям всичко наред и ще видим какво ще се получи