Пали трудно сутрин и изпушва сив облак

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: f31, 320D
Мечтае да кара: Каквото и да е, но да е BMW :)

Пали трудно сутрин и изпушва сив облак

Мнение от ckrumov » 30 Ное 2012, 23:49

Колеги, здравейте.
Имам следния проблем. Колата сутрин пали трудно и то с подаване на газ, след което прави един сивкав облак и после всичко е ок... до другата сутрин. Няма нито капка теч на нафта от никъде.
Забелязал съм следните закономерности:
Ако я оставя под наклон с двигателя надолу през нощта, пали без проблем. Ако подам контакт няколко пъти като изчаквам, пак пали без газ и от раз, без да изпушва. Иначе харчи нормално. Върви нормално. През деня не пуши.
Когато сутрин изпуши при палене, ако я оставя да работи на място, продължава да пуши. Ако я изгася няколко минути след това и пак опитам да паля, пак изпушва и пали трудно. Направя ли обаче 1км само, после пали нормално.
Ясно, че проблема е някъде в гориво подаващата система, но между резервоара и двигателя са доста неща. От къде според вас да почна?

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 320i e36 coupe M50B20
Мечтае да кара: M6

Re: Пали трудно сутрин и изпушва сив облак

Мнение от another90sm » 01 Дек 2012, 2:32

Колега, преди да взема мойта е39-ка имах едно дизелово пежо. Сутрин като палих и като беше малко по-студено палеше мн трудно с подаване на газ и изкарваше голяма сива пушилка назад , която миришеше на сурова нафта. Оказа се , че от общо 4 съм палил на една подгряваща свещ. Съветвам те да започнеш от там.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от vladobate » 01 Дек 2012, 2:44

Въздух в гориводоставната система, провери за течове. Запушена цедка на подкачващата помпа или неработеща такава, филтър.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от ckrumov » 01 Дек 2012, 10:17

Свещи не дава на диагностиката. Теч няма. Огледали сме я много добре с монтъора ми. Почвам от филтъра, цедката и подкачващата помпа. Ще пиша пак.

Потребител
Аватар
Кара: BMW Е46 320D '02г. Автоматик

Мнение от uko » 04 Дек 2012, 11:52

И аз съм за свещите, вече 9 години дизел, това го познавам веднага :)))

нафтения
Аватар
Кара: го на спомени
Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3

Мнение от Zagy » 05 Дек 2012, 10:19

Свещи или кофти нафта.
Si non confectus, non reficiat.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 530D

Мнение от Ivo_Borisov » 05 Дек 2012, 17:54

При мен когато имах проблем с теч на нафта, точно ако я оставех с предницата надолу палеше. Наравно или предницата нагоре, нямаше палене. Теча ми беше от вътрешната страна на помпата, към мотора и не се виждаше. Но картера ми беше олят с нафта. Там провери ли за течове?

п.п. Ако е свещи, няма да се влияе от наклона на колата.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: M62B46

Мнение от Retrofit » 05 Дек 2012, 23:48

Дърпа въздух от ГНП-то, проблема въобще не е в свещите.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от ckrumov » 06 Дек 2012, 23:38

Картера е сух. ГНП-то също. Огледали сме ги добре няколко пъти.
За да дърпа въздух ГНП-то не трябва ли да има теч на нафта отнякъде? Може ли някоя дюза да не затваря до край и да изтича нафта в двигателя, докато колата стои.
Иначе смених горивния филтър без резултат. Свалих и подкачащата помпа под задната седалка и изтече малко мърсотия от нея. Цедката не беше много мръсна, но мисля, че на помпата може да се направи една профилактика.
Някой може ли да обясни как се почиства горивната помпа? Може ли да се разменят + и - и тя да върти наобратно и така с леген с нафта, редувайки посоката на въртене да се почисти?
Определено мога да кажа, че когато задържа на контакт по- дълго време /поне 7, 8 секунди/, пали по- добре сутрин, но си личи, че нещо не е съвсем наред.
Между другото, ако някой може да ми препоръча човек, моля да пише на лично, защото този проблем май не ми е по силите. Просто искам да отида при някой, който е в час с е46-ците.
Поздрави.

Потребител
Аватар
Кара: E83 3.0d
Мечтае да кара: велосипед

Мнение от haribo78 » 23 Мар 2013, 16:48

Здравейте!!!....да не пиша нова тема :wave: ....колата пали чудесно.....върви перфектно,....мотора работи супер.....единствено сутрин като я запаля,работейки на място пуши светло син....подчертавам не сив,не бял,а светло син пушк....и това за около 2 минути след което няма да изпуши грам.....форсиране ,в движение никакъв пушек....колата я имам от скоро.....просто се интересувам дали е нормално това .....Мерси предварително :driving:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: е46 136к.с.
Мечтае да кара: х5

Мнение от stoimenov_1958 » 28 Мар 2013, 16:51

Към колегите със синия пушек.Ако няма теч на масло проверявайте нивото му и си направете извода .За 10 000км не съм долял и капка.Нивото си стои където трябва.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E30 316.BMW E46 320D
Мечтае да кара: BMW E30 M3

Мнение от georde123000 » 28 Мар 2013, 19:20

за колегата с сивия пушек и трудния студен старт или са свещите или дюза пикае щом пуши сиво значи има не доизгаряне на нафтата запали я и отиди от зад и помириши да видиш че мирише яко на нафта поздрави :yes:

за колегата със синия пушек имаш попадане на масло за това пуши така сигурно са тръгнали гумичките на клапаните щом изпушва само при студен старт,може да мернеш и една компресия да видиш състоянието на двигателя и ако всичко е ок, сменяш гумичките поздрави :bchug:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо дизел
Мечтае да кара: би-турбо дизел

Мнение от SHTILL » 31 Мар 2013, 20:24

Retrofit написа:Дърпа въздух от ГНП-то, проблема въобще не е в свещите.

И аз съм на това мнение.
Тия, дет сме търкаляли тдс-и знаем за тоя проблем :mhihi: :mhihi:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от ckrumov » 12 Апр 2013, 10:55

Колеги почти съм убеден, че проблема ми е в ГНП-то. Изобщо от BOSCH VP44 се оплакват и колеги с други марки коли. Говорих и със специалист по помпи на BOSCH и той ми каза, че трябва да се смени авансатора на ГНП-то, защото той задава необходимото предверение при палене и е износен. Та затова колата пали трудно студена и пуши докато загрее. Каза ми дори и цена за ремонта 450лв. Става въпрос за смяна на авансатора, който струва 200лв и смяна на всички уплътнения, евентуално износени мембрани и т.н. Каза, че трябвало и настройка, но по- скоро ще я закачат на стенда да я тестват дали работа нормално и това е според мен. Колега от форума ми ги е препоръчал, след като и на него са му правили същия ремонт. Дават и 1 година гаранция.
Мисля тези дни да я сваля помпата и да им я пратя. Ще пиша след ремонта.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: '08 535d
Мечтае да кара: F10 M550d

Мнение от bojky » 16 Апр 2013, 11:27

Само не долавям тънкия момент как ако е от авансатора, как ще се случва това, което си описал
ckrumov написа:Забелязал съм следните закономерности:
Ако я оставя под наклон с двигателя надолу през нощта, пали без проблем. Ако подам контакт няколко пъти като изчаквам, пак пали без газ и от раз, без да изпушва. Иначе харчи нормално. Върви нормално. През деня не пуши.

Авансатора се движи в съвсем различна посокоа, все едно към предна лява и предна дясна гума, няма логика с муцуната надолу колата да пали, а наравно да не пали. Според мен ако е от него няма да пали във всяко положение :) А ако задира е логично да задира и след като е запалена, т.е. постоянно и от там няма да може да регулира центровката правилно, а колата ще има проблеми с вървежа и ще пуши бяло. Така, че според мен проблема е в горивото но преди помпата или теч по самата нея, но не и в авансатора. И ако все пак искаш опитай да сложиш 0,2л двутактово масло на 10л нафта в резервоара и покарай малко така. Може и 0,2л бензин.Ако проблема ти е в авансатора така ще се оправи поне временно :)

Следваща

Назад към E46