Проблем при палене на 318i -143кс
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
27 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
- jean11
- Потребител
-
- Детайли за колата: BMW 318 i-2004г.
Re: Проблем при палене на 318i -143кс
Хм,за пореден път съжалих ,че съм от Прованса
Прочетох за този пич,че ми е и двоен адаш и аз съм Иван Димитров...ама до толкова ни е приликата
Ще потърся контакт с него и да видим....

Прочетох за този пич,че ми е и двоен адаш и аз съм Иван Димитров...ама до толкова ни е приликата

Ще потърся контакт с него и да видим....
- desoxr
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW e46 touring
jean11 написа:Днес се свързах със свой стар познат(който е млад на възраст),та той се занимава с компютри на коли и то на много високо ниво.Просто бях загубил връзка с него,но който търси намира.Та само по телефона му казах за какво иде реч.Беше категоричен-липсата на катализатор и грешките на ламбдата карат компа сам да се пренастрои и от там идват белите.Добре ще е другите с този проблем да кажат имат ли катализаторно гърне.Лечението е или някаква приставка която симулира катализатор или пренастройване на софта.Обаче за да стане това трябва да се закупи програмата ли...не разбрах какво но струва 350 eu.Ta били два вида компютри за модела.За единия той имал тази програма,дано моя да не е другия
.Момчето живее в Сливен,но има представители в цяла Бг.
Аз не бих се съгласил с тая диагноза,не че липсата на катализатор не влияе на ламбдата и т.н,но симптомите тогава биха били други!
- pimpo
- младши ентусиаст
-
- Кара: е46
- Детайли за колата: N42B20
overclock написа:Аз бих ти препоръчал колегата Dimitroff, но ще трябва да се разходиш до София![]()
viewtopic.php?f=63&t=300742
Аз му писах лично за този проблем но не получих никакъв отговор!
@jean11 - Имам катализатор, при това работещ. Според мен причината не е в него. Всичко по мотора е изрядно, няма грешки, върви добре, разхода е нормален. Аз оставам на варианта ъпдейт на софта, само да видим кога ще стане.
Кога се пише "И" и кога "Й"
1. В българския език няма дума, която в множествено число да завършва на "й"!!!
грешно --> правилно
- вибраций --> вибрациИ
- консултаций --> консултациИ
2. Думи в които може да има "и" или "й" според смисъла. Примери:
- моменТА в коЙто (ед.число)... / ...моментИТЕ в коИто... (мн. число)
- коЙ човек (ед. число) / коИ хора (мн. число)
- някоЙ човек (ед.число) / някоИ хора (мн.число)
- Моля не ме безпокоЙте! / Не, не ме безпокоИте
- един завоЙ (ед.ч.) / много завоИ (мн.ч.)
грешно --> правилно
- вибраций --> вибрациИ
- jean11
- Потребител
-
Pimpo,така казах и аз воден от твоите предположения за ъпдейт.Моето момче обаче казва най-напред трябва да се открие причината,защото така след някакво време пак ще има нужда от ъпдейт.Просто не е нормално според него колата да е фабрично с този софт,а да трябва да го променяме по някакъв начин.А този младеж Димитров,не ти отговаря,защото сигурно е много зает.Ако нещо положително се случи,моля те да ме светнеш. 

- pimpo
- младши ентусиаст
-
- Кара: е46
- Детайли за колата: N42B20
Аз също се занимавам със софтуер за коли и и мога да кажа, че е съвсем нормално, както при всеки софт, и там да има бъгове. Дали това е проблема няма как да съм сигурен, но определено не бих го изключил като вариант.
Последна промяна pimpo на 29 Мар 2013, 16:15, променена общо 1 път
Кога се пише "И" и кога "Й"
грешно --> правилно
- вибраций --> вибрациИ
грешно --> правилно
- вибраций --> вибрациИ
- jean11
- Потребител
-

- lucifer686
- Потребител
-
колеги и при мен го има същия проблем няма студена няма топла просто някой път не иска да пали чак от 2 3 път и адски мн ме дразни...отидох да я погледнат и им дало грешка на бензиновата помпа.. ?? смениха едни съмнителни маркучета и крешката на помпата била изчезнала но проблема с паленето остава...но при мен има и още нещо ...понякога като я вкарам в обороти почти преди червено и в момента на превключване на предавките някой път от 1 на 2 друг път от 2 на 3 точно като зацепи има едно зачудване около 1 2 секунди и после си върви добре ама така се зачудва че направо се едно съм набил спирачката... ? датчици ли , помпа ли , софт ли не се знае... ??? помагайте.. иначе мотора е същия 318 феис 143 коня
- jonybravo_bg
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 318i , 143hp
- Детайли за колата: е46
"Беше категоричен-липсата на катализатор и грешките на ламбдата карат компа сам да се пренастрои и от там идват белите.Добре ще е другите с този проблем да кажат имат ли катализаторно гърне."
Да ти кажа, колега моята си има всички катализатори и пак го имаше проблема.
Аз се доверих на колегите, които са сменили софта на колата и направих същото. От два месеца проблема не се е проявявал и се надявам да не се появи и в бъдеще. Моят мотор (n42b20a) не беше ъпдейтнат и имаше само едно програмиране . Обнови ми го един приятел с прогман, но е същото и с ДИС. Процедурата мина за около 10-12 минути.
стар софт: 7522705
нов софт: 7551385
след програмиране:
служебен номер: 7512791
базов номер: 7523838
софт номер: 7551385
Да ти кажа, колега моята си има всички катализатори и пак го имаше проблема.
Аз се доверих на колегите, които са сменили софта на колата и направих същото. От два месеца проблема не се е проявявал и се надявам да не се появи и в бъдеще. Моят мотор (n42b20a) не беше ъпдейтнат и имаше само едно програмиране . Обнови ми го един приятел с прогман, но е същото и с ДИС. Процедурата мина за около 10-12 минути.
стар софт: 7522705
нов софт: 7551385
след програмиране:
служебен номер: 7512791
базов номер: 7523838
софт номер: 7551385
- torettos
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: ше: BMW(e46) 143 hp. (N42B20)
- Мечтае да кара: Ново BMW
Здравейте,
колеги аз съм със същия двигател и същите проблеми при палене! Явно е "детска болест" за тази кола (странно е предишните собственици така ли не ги е дразнело и не са го оправили). С две думи пускам линк за едно видео при мен го прави на 100% същото:
http://www.youtube.com/watch?v=E39PBkKTqbo
Като в коментарите е писано, че проблема е решен със update на software. Въпроса ми е каква е ориентировъчната цена и къде може да се направи в провинцията? Понеже в М Кар Пловдив бях попаднал на цена от 90 лв., но без гаранция.
колеги аз съм със същия двигател и същите проблеми при палене! Явно е "детска болест" за тази кола (странно е предишните собственици така ли не ги е дразнело и не са го оправили). С две думи пускам линк за едно видео при мен го прави на 100% същото:
Като в коментарите е писано, че проблема е решен със update на software. Въпроса ми е каква е ориентировъчната цена и къде може да се направи в провинцията? Понеже в М Кар Пловдив бях попаднал на цена от 90 лв., но без гаранция.

- jgf
- Потребител
-
- Кара: E46 318i '02
- Мечтае да кара: по хубави пътища!
Минал съм по този път.....
http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic.php?f=34&t=303604&p=3714439#p3714439
http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic.php?f=34&t=303604&p=3714439#p3714439
- luizov
- младши ентусиаст
-
- Кара: 323ci M52tuB25
- Мечтае да кара: ///M3 e30
torettos написа:Здравейте,
Доколкото знам проблема може да се реши с най-обикновен диагностичен кабел и софт DIS. Та според мен така и така ще се дават пари по-добре да си купиш кабел и да си го оправиш сам.
Аз имам същия проблем и мисля така да направя защото искам да си сложа и лостче с борд комп. и да си го отключа като функция (с един изстрел два заека

- torettos
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: ше: BMW(e46) 143 hp. (N42B20)
- Мечтае да кара: Ново BMW
luizov написа:Доколкото знам проблема може да се реши с най-обикновен диагностичен кабел и софт DIS. Та според мен така и така ще се дават пари по-добре да си купиш кабел и да си го оправиш сам.
Аз имам същия проблем и мисля така да направя защото искам да си сложа и лостче с борд комп. и да си го отключа като функция (с един изстрел два заека)
Вече имам BMW Scanner 1.4 и си сложих BC, както си активирах и мигачите при заключване/отключване... Но иначе затова търся опции

27 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2