Скоростна кутия - проблем!
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
15 мнения
• Страница 1 от 1
- Enslaving_Lecher
- ентусиаст
-
- Кара: E83 LCI, Е60
- Мечтае да кара: BmW F06 M
Скоростна кутия - проблем!
Заедно с мой приятел си докарахме колите от Германия (2 Е36-ци)
Всичко си беше наред по неговата до преди около 2000 км, когато започна да прави следната мизерия
:
1. когато запали и е на свободна от време на време се чува звук като че ли двигателя е дизел (едно като тракане и стържене) и когато натисне съединителя спира;
2. след запалване в продължение на около 15-20 мин. като включи на първа и лоста бива изхвърлен и изключва от предавка, като мине на 2-ра и после първа влиза. След 15-20 мин. се оправя
Ходихме по майстори, които казаха, че проблема бил в синхронизатора на скоростната кутия или в някакви тампони на двигателя(не разбрахме къде по него) и че ремонта щял да струва колкото за друга втора употреба. Какво да правим - така до кога да я кара и може ли и нещо друго да се повреди в следствие на тези проблеми или да купуваме друга скоростна кутия
Колите ни са еднакви като проблемната е Е36 318и седан 7.95. От кои други модели може да се ползва скоростна без проблеми, че гледах за 300 кинта има в "Продава" да вземаме
много въпроси станаха, за което се извинявам, но последно - ако я сменяме трябва ли и нещо друго около кутията да се смени за да е всичко Ок?
Просто цена нямат форума и всички участващи в него

1. когато запали и е на свободна от време на време се чува звук като че ли двигателя е дизел (едно като тракане и стържене) и когато натисне съединителя спира;
2. след запалване в продължение на около 15-20 мин. като включи на първа и лоста бива изхвърлен и изключва от предавка, като мине на 2-ра и после първа влиза. След 15-20 мин. се оправя

Ходихме по майстори, които казаха, че проблема бил в синхронизатора на скоростната кутия или в някакви тампони на двигателя(не разбрахме къде по него) и че ремонта щял да струва колкото за друга втора употреба. Какво да правим - така до кога да я кара и може ли и нещо друго да се повреди в следствие на тези проблеми или да купуваме друга скоростна кутия

Просто цена нямат форума и всички участващи в него

- Митко Ганчев
- старши ентусиаст
-
- Alexi
- старши ентусиаст
-
- Кара: буретата да пресъхват
те скоростните кутии пасват от една на друга но има различни модели ,потърси си Гетраг май са по читави ,по запознатите да кажат
- bate borko
- кандидат ентусиаст
-
Mitko19 написа:Ми тоя първия му проблем по-скоро да е от аксиалния лагер на съединителя, има доста теми за това;)
първо нау4и как устроиство на автомобила и тогава пиши
когато колата не е на скорост и съединителя е пуснат шума е от първи4ен вал,тогава лагера не работи,а като се натисне спира шума защото отделя вала от мотора!!!!
ка колегата да провери мслото в скоростите и да го смени като за опита може да сложи масло с молибден(понякога спира шума-молибдена уплатнява)
- Se7ven
- ентусиаст
-
- Кара: BMW X5, Е60, Е30
- Мечтае да кара: с талон
- Детайли за колата: БМВ
- Митко Ганчев
- старши ентусиаст
-
bate borko написа:Mitko19 написа:Ми тоя първия му проблем по-скоро да е от аксиалния лагер на съединителя, има доста теми за това;)
когато колата не е на скорост и съединителя е пуснат шума е от първи4ен вал,тогава лагера не работи,а като се натисне спира шума защото отделя вала от мотора!!!!
ка колегата да провери мслото в скоростите и да го смени като за опита може да сложи масло с молибден(понякога спира шума-молибдена уплатнява)
А къде се намира тоя първичен вал?? Няма нужда да се караш;)

- Enslaving_Lecher
- ентусиаст
-
- Кара: E83 LCI, Е60
- Мечтае да кара: BmW F06 M
Благодаря ви приятели
, май преди да преминем към нова кутия ще пробваме със смяната на маслото на настоящата!

- bate borko
- кандидат ентусиаст
-
Mitko19 написа:bate borko написа:Mitko19 написа:Ми тоя първия му проблем по-скоро да е от аксиалния лагер на съединителя, има доста теми за това;)
А къде се намира тоя първичен вал?? Няма нужда да се караш;)
не се карам-обяснявам

като свалиш скоростите и ще видиш вала,тои се зацепва към мотора
- flober
- младши ентусиаст
-
- Кара: G30
ре
аз го имам същият проблем с тракането на свободна но при мен претраква през интервал от 2-3 секунди ,и спира чак като поработи половин час да загрее маслото наи вероятно и да оплатни навсякъде слагах добавка на лики-моли без ефект , а на кутията пише 4е трябва да е с масло за автооматик и незнам да сменям масло с 80w90 или да отварям кутия
- Icco
- Музикално деформиран
-
- Кара: 330ci
Аз естествено имах същия проблем с тракането и сложих 80в90 и тракането исчезна НО !! това е по гъсто масло и естествено като е по студено трудно вклучва на 1-ва и трябва да не се мъчи скоростната кутия ами да поработи малко двигателя да разбие маслото
Зимата мисля да си сложа АТФ както трябва да си е щото това ще стане желе и ме притеснява да не окотя положенмието
Друг приятел просто смени маслото с ново пак атф както си пише и шумът малко намаля но все още се чува
Апък всеки сам си взима решението какво да прави Поидмяна или ремонт относно подмяната кутия просто незнаеш каква ще е тази от моргата която ще вземеш и колко време ще искараш !
Поздрави
Зимата мисля да си сложа АТФ както трябва да си е щото това ще стане желе и ме притеснява да не окотя положенмието
Друг приятел просто смени маслото с ново пак атф както си пише и шумът малко намаля но все още се чува
Апък всеки сам си взима решението какво да прави Поидмяна или ремонт относно подмяната кутия просто незнаеш каква ще е тази от моргата която ще вземеш и колко време ще искараш !
Поздрави

- flober
- младши ентусиаст
-
- Кара: G30
днес бях в сервиз и там ми обясниха че било наи лесно да ми вземат парите и да сменят маслото на кутията с 80w90 но нямало смисал защо нямало логика да слагам по гъсто масло щом тракането изчезва щом разбие маслото и се стопли ,даже ми предложи да сложим пълна синтетика, в краина сметака нищо не смених и мисля през следващата седмица да отида до М-кар и да оправят колицата ,защо един вика кутия ,друг вика съединител трети лагер и незнам какво да правя вече
15 мнения
• Страница 1 от 1