бутони за разли4ни функции

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

Потребител
Аватар

бутони за разли4ни функции

Мнение от 320d bmW » 25 Мар 2013, 15:42

здравеите колеги.колата е 2003.05 150 коня...
имам ниаколко бутона под радиото,така си я купих и несам питал продава4а дали функционират,неми е минавало през ума 4е Не-функционират.Та се оказа 4е дори ги ниамам тези функции,имам бутон за задно перде,за подгряващи седалки...налягане на гумите и още някакав бутон които има едно говорител4е обозна4ено на него.та се 4удя защо изобщо са там тези бутони след като нямам дори функциите,на кои му е притрябвало бутони без функции.нямах сащо така мулти волан,а при смяната с такав неми се наложи оби4аиното окабеляване :confused: .това ме накара да си мисля 4е колата е имала и преди това мулти волан,ок ама с тези бутони дали може да се прави тещо.
пишете колеги ,има ли някои др такива неща в купето си ... :confused:

ентусиаст
Аватар
Кара: 330хд

Re: бутони за разли4ни функции

Мнение от JTD » 25 Мар 2013, 16:44

За достоверен отговор дай ВИН-а на колата и да видим с какви екстри е била родена. Всичко друго са предположения.
Трябва да си богат, за да караш BMW!
Трябва да си много богат, за да караш старо BMW!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 330cd

Мнение от unikalen88 » 25 Мар 2013, 18:35

според мен това е поредния търговски трик,да има много бутони(екстри) а тя да е гола като пушка.Колега,що не пробваш преди да купуваш.Другия варянт да е имало проблем с бутоните и такъв модул да е попаднал
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: X3 E83 2.0d 2006; 316 i 1999;

Мнение от NikVanov » 25 Мар 2013, 18:45

Доколкото разбирам ти липсва това упътване:
http://www.autoprospect.ru/bmw/e46/1-34 ... alona.html
Изобщо прегледай сайта, ако се справяш с руския.

нафтения
Аватар
Кара: го на спомени
Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3

Мнение от Zagy » 25 Мар 2013, 19:23

NikVanov написа:...Изобщо прегледай сайта, ако се справяш с руския.

Той българския не му е наред, ти за руски го питаш.... :evil:
Si non confectus, non reficiat.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: комби
Мечтае да кара: Нещо с S мотор
Детайли за колата: N52B25

Мнение от Gqbriel » 26 Мар 2013, 19:39

320d bmW написа:здравеите колеги.колата е 2003.05 150 коня...
имам ниаколко бутона под радиото,така си я купих и несам питал продава4а дали функционират,неми е минавало през ума 4е Не-функционират.Та се оказа 4е дори ги ниамам тези функции,имам бутон за задно перде,за подгряващи седалки...налягане на гумите и още някакав бутон които има едно говорител4е обозна4ено на него.та се 4удя защо изобщо са там тези бутони след като нямам дори функциите,на кои му е притрябвало бутони без функции.нямах сащо така мулти волан,а при смяната с такав неми се наложи оби4аиното окабеляване :confused: .това ме накара да си мисля 4е колата е имала и преди това мулти волан,ок ама с тези бутони дали може да се прави тещо.
пишете колеги ,има ли някои др такива неща в купето си ... :confused:

Имаш бутони за подгрев - но не работят в смисъл,не светкат като се натиснат?
Имаш бутон за щора - но щора нямаш?
Имаш бутон за харман кардон озвучение за включване на усилвателя - но и разлика във звука нямаш?
Имаш за налягане в гумите - и то не работи?

Дай един бърз ВИН последните 7 на рамата,да ти кажем,ако искаш на ЛС.
А мултиволан на печка (предполагам) - има само един лентов кабел и нищо друго да се окабелява - така ,че спокойно.

Но хубаво обясни какво искаш да знаеш.

А защо са там,ако ги нямаш - ми защото ако някой е хитър и си платил хххх лева отгоре - щото си рибка на въдица затова.
В най-дория случай имаш всичко,но не работят ,я бушон я нещо друго
bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма :D .
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5

младши ентусиаст
Аватар
Кара: ше Е36, Е46, E61, а сега Passat B8
Мечтае да кара: BMW

Мнение от русиабн » 28 Мар 2013, 22:39

Ако не ти се дава ВИНА направо си го напиши ти тук http://www.rubmw.ru/vincode/eng/ и си провери сам колата с какво е излязла от завода :yes:
ЖЕНА БЕЗ ЦИЦИ Е КАТО СЕЛО БЕЗ НАЧАЛНО УЧИЛИЩЕ-НЯМА ОТ КЪДЕ ДА ЗАПОЧНЕШ !
Изображение
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от 320d bmW » 29 Мар 2013, 16:01

Проверих по ВИН номер-какво ще значи COMFORT PAKET.Какво би тябвало да включва този пакет...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: комби
Мечтае да кара: Нещо с S мотор
Детайли за колата: N52B25

Мнение от Gqbriel » 29 Мар 2013, 16:22

русиабн написа:Ако не ти се дава ВИНА направо си го напиши ти тук http://www.rubmw.ru/vincode/eng/ и си провери сам колата с какво е излязла от завода :yes:

Колегата няма ни подгрев ни ХК - или са допълнтелно слагани но не вързани докрай или просто са го метнали - дано не е 2-то
bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма :D .
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5

ентусиаст
Аватар
Кара: e46 compact 320td

Мнение от iv4o9999 » 29 Мар 2013, 16:49

лесно ще се види дали я слагано допълнително с цел добавяне на екстри - седалките само като погледнеш от долу и ще се види дали имат подгрев ако има окабеляване, ХК усилвателя е под кората на задното стъкло, щора се разбра че няма, по скоро или е сложено с цел да качи цената на колата и ако някой лапне да я вземе, или бутона за ДСЦ е заминал, той е с цялата шина и е сменен с такъв какъвто е намерен.

ако ги няма екстрите ето един прекрасен повод да си ги набавиш, имаш лайсната с бутони, която принципно не е лесна за намиране и може да бъде първа стъпка :yes:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от русиабн » 31 Мар 2013, 20:40

iv4o9999 написа:лесно ще се види дали я слагано допълнително с цел добавяне на екстри - седалките само като погледнеш от долу и ще се види дали имат подгрев ако има окабеляване, ХК усилвателя е под кората на задното стъкло, щора се разбра че няма, по скоро или е сложено с цел да качи цената на колата и ако някой лапне да я вземе, или бутона за ДСЦ е заминал, той е с цялата шина и е сменен с такъв какъвто е намерен.

ако ги няма екстрите ето един прекрасен повод да си ги набавиш, имаш лайсната с бутони, която принципно не е лесна за намиране и може да бъде първа стъпка :yes:

Това последното ме изкефи :mhihi: наистина бутоните, които се намират рядко- ги има, ама да добави останалите екстри пълен комплект ще му трябват 2000+лева :mhihi: отделно разправиите и еконтите, а ако и заради тези бутони е бутнал и още 1000лв отгоре на цената охоооооо :kuku: :mhihi: :no:
Изображение
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: e46 compact 320td

Мнение от iv4o9999 » 01 Апр 2013, 9:52

русиабн написа:
iv4o9999 написа:лесно ще се види дали я слагано допълнително с цел добавяне на екстри - седалките само като погледнеш от долу и ще се види дали имат подгрев ако има окабеляване, ХК усилвателя е под кората на задното стъкло, щора се разбра че няма, по скоро или е сложено с цел да качи цената на колата и ако някой лапне да я вземе, или бутона за ДСЦ е заминал, той е с цялата шина и е сменен с такъв какъвто е намерен.

Това последното ме изкефи :mhihi: наистина бутоните, които се намират рядко- ги има, ама да добави останалите екстри пълен комплект ще му трябват 2000+лева :mhihi: отделно разправиите и еконтите, а ако и заради тези бутони е бутнал и още 1000лв отгоре на цената охоооооо :kuku: :mhihi: :no:

Нали знаеш, кеф цена няма :D , пък и не е речно на куп да слагаш всичко, иначе си прав

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от bgpavlp » 01 Апр 2013, 23:57

Не го отчайвайте колега.
Той поне има,а аз си купих допълнително,от М3,а го сложих на diesel-а.
Ако е кадърен,все ще намери за какво да ги използва,ако не е по предназначение,то може с тях да управлява други допълнителни екстри.

И тук ще вмъкна няколко реда за цени :

- Суич център - 150лв. (7 бутона)

Изображение

- Конзола за суич центъра - 20лв.

За да ми светне говорителчето :)
3.Harman/Kardon - 250лв.

ACS/DSC
Нищо допълнително

Подгряване на седалки
- цял салон - 350лв.

Sport
Нищо допълнително (тегли се само един кабел,ако ти го позволява колата).
Замислям се дали може да се стане нещо и с diesel-а.

За щората и системата за налягане на гумите,нямам идея колко струват,но не вярвам всичко да излезне над 1000лв.
Изображение

Ако нема у глава, има у Google.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от русиабн » 09 Апр 2013, 20:27

bgpavlp написа:Не го отчайвайте колега.
Той поне има,а аз си купих допълнително,от М3,а го сложих на diesel-а.
Ако е кадърен,все ще намери за какво да ги използва,ако не е по предназначение,то може с тях да управлява други допълнителни екстри.

И тук ще вмъкна няколко реда за цени :

- Суич център - 150лв. (7 бутона)

Изображение

- Конзола за суич центъра - 20лв.

За да ми светне говорителчето :)
3.Harman/Kardon - 250лв.

ACS/DSC
Нищо допълнително

Подгряване на седалки
- цял салон - 350лв.

Sport
Нищо допълнително (тегли се само един кабел,ако ти го позволява колата).
Замислям се дали може да се стане нещо и с diesel-а.

За щората и системата за налягане на гумите,нямам идея колко струват,но не вярвам всичко да излезне над 1000лв.

Toва за 1000та лева нещо не съм много съгласен при положение, че:
1. един готин кожен салон с подгрев от секцията продава под 600лв. трудно може да се намери;
2,Harman/Kardon - 250лв. :no: ако колегата няма нито усилвателя, нито стойки, нито издутата кора в багажника, говорителите, суббуфера, окабеляването и т.н. доста по 250лв ще заминат- разгледай секцията продава отново :yes:
П.П само до тук 1000та лева отдавна заминаха. Ако няма ДСЦ колата, за да се подкара системата за мерене на налягането в гумите се нуждае от допълнителни датчици, модули и т.н, остана щората и още какво ли не :mhihi: :yes:
Изображение
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от bgpavlp » 09 Апр 2013, 21:23

Колега,

1.Harman/Kardon - това е цената която аз лично платих за:
-Усилвател
-Всички говорители с все всичко.
-Лайсните с надпис Harman/Kardon
-Цялата инсталация - без да е рязано нито едно кабелче (лично си я свалих),дори и тези които са във вратите.
-Стойката за усилвателя
-кората в багажника.

2.За салона - когато свалях инсталация,дойде един колега които я купи пред мен,мисля че беше от В.Търново.И тъй като салона беше с подгряване в цената беше включено и суич центъра.

Тези две неща бяха от един и същ автомобил,а този който ги продава е колега във форума.
Изображение

Ако нема у глава, има у Google.

Следваща

Назад към E46