Сваляне на километраж

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 745D
Мечтае да кара: M-5

Сваляне на километраж

Мнение от emoo » 29 Юли 2012, 2:10

здравеите момчета някои можели да ми каже как се сваля километража на е39. искам да сменя крушката на еър бега но без да свалям волана вазможно ли е така

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39 528i
Мечтае да кара: комбайн в парламента

Re: Сваляне на километраж

Мнение от LUBO 555 » 29 Юли 2012, 2:14

To няма крушка а лед смд
По-добре обясни какво искаш да направиш.
Издърпваш волана възможно най-далеч и надолу спрямо таблото и така има достатъчно място,за да излезе таблото без да пречи волана
ИзображениеИзображение

Uploaded with ImageShack.us

Uploaded with ImageShack.us

ентусиаст
Аватар
Кара: F11 530xd

Мнение от badsharki » 29 Юли 2012, 8:20

emoo написа:здравеите момчета някои можели да ми каже как се сваля километража на е39. искам да сменя крушката на еър бега но без да свалям волана вазможно ли е така

Таблото се сваля много лесно и не е нужно да демонтираш волана. Ето ти едно упътване с картинки: http://www.vdorepair.com/Support/RRProc ... emove.aspx
Както каза колегата в предния пост, светлината за аербег-а е лед, запоена за платката. Предполагам, че не ти свети и затова искаш да провериш дали е изгоряла. Ако е така най-вероятно някой автоджамбазин я е покрил с нещо, за да не видиш, че имаш проблем с бег-а.

Потребител
Аватар
Кара: BMW E39

Мнение от e.stoqnov » 25 Мар 2013, 10:38

колеги моя проблем е че ми свети лампата за airbega и лампата за накладките искам да сваля таблото и да ги махна но видях че колегата е писал че те са лед и са запоени за платка да ми дадете някакъв савет
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: G30 540i

Мнение от BAHKATA » 25 Мар 2013, 10:42

Тази за накладките ще изгасне като си сложиш нов датчик на накладките (ако си сменил само накладките без датчика, ако ли не - нови накладки и нов датчик), а тази на бега може някой да ти сложи едно напрежение и тя ще изгасне, не можеш просто да ги "махнеш"..... :yes:

Потребител
Аватар

Мнение от e.stoqnov » 25 Мар 2013, 11:07

gotti88 написа:Тази за накладките ще изгасне като си сложиш нов датчик на накладките (ако си сменил само накладките без датчика, ако ли не - нови накладки и нов датчик), а тази на бега може някой да ти сложи едно напрежение и тя ще изгасне, не можеш просто да ги "махнеш"..... :yes:

да прав си тапо се изразих аз видях че отзаде ми е прекаснат кабела за накладките и ато зема нови ще изгасне просто още в тях има хляб а за това напрежение каде се слага (на диагностиката излезе че проблема е от шофиорската седалка от там светва бега чистят я и след 3 дена пак ) кажи нещо повече за това напрежение
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 M5

Мнение от mad_presley » 25 Мар 2013, 11:29

e.stoqnov написа:да прав си тапо се изразих аз видях че отзаде ми е прекаснат кабела за накладките и ато зема нови ще изгасне просто още в тях има хляб а за това напрежение каде се слага (на диагностиката излезе че проблема е от шофиорската седалка от там светва бега чистят я и след 3 дена пак ) кажи нещо повече за това напрежение

Никакво напрежение не ти трябва, просто се маха опцията за кантар на седалката (от пасажерската, не от шофьорската) от еърбег модула и всичко си е като оригинално ;)

Потребител
Аватар

Мнение от e.stoqnov » 25 Мар 2013, 11:30

mad_presley написа:
e.stoqnov написа:да прав си тапо се изразих аз видях че отзаде ми е прекаснат кабела за накладките и ато зема нови ще изгасне просто още в тях има хляб а за това напрежение каде се слага (на диагностиката излезе че проблема е от шофиорската седалка от там светва бега чистят я и след 3 дена пак ) кажи нещо повече за това напрежение

Никакво напрежение не ти трябва, просто се маха опцията за кантар на седалката (от пасажерската, не от шофьорската) от еърбег модула и всичко си е като оригинално ;)

колега пресли обясни по подробно какво трябва да направя
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от mad_presley » 25 Мар 2013, 14:52

Едва ли ще можеш само, но... Най-лесно става с BMW Scanner 1.4 откачаш буксата на проблемния еърбег, кантар или пиропатрон, изключваш опцията, която ти дава грешка от модула за еърбеците, кодираш и след това триеш грешката.

ентусиаст
Аватар
Кара: E39 - 540
Мечтае да кара: Trabant

Мнение от omegaart » 25 Мар 2013, 15:39

mad_presley написа:Едва ли ще можеш само, но... Най-лесно става с BMW Scanner 1.4 откачаш буксата на проблемния еърбег, кантар или пиропатрон, изключваш опцията, която ти дава грешка от модула за еърбеците, кодираш и след това триеш грешката.

Или си купува съпротивление , слага го и си свирка.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от mad_presley » 25 Мар 2013, 16:10

omegaart написа:Или си купува съпротивление , слага го и си свирка.

И като си купи и сложи съпротивление, ше знае ли аджеба това съпротивление какво прави. Отчита седнал човек или отчита празно пасажерско място. Ако отчита седнал човек, добре, но ако отчита празно...жална му майка на возещия се, ако не дай си боже стане нещо, защото бега НЯМА да се отвори ;)

И защо трябва да се "побългаряват" нещата, след като има интелигентно решение :dunno:

ентусиаст
Аватар
Кара: E39 - 540
Мечтае да кара: Trabant

Мнение от omegaart » 25 Мар 2013, 18:07

mad_presley написа:

И като си купи и сложи съпротивление, ше знае ли аджеба това съпротивление какво прави. Отчита седнал човек или отчита празно пасажерско място. Ако отчита седнал човек, добре, но ако отчита празно...жална му майка на возещия се, ако не дай си боже стане нещо, защото бега НЯМА да се отвори ;)

И защо трябва да се "побългаряват" нещата, след като има интелигентно решение :dunno:

Щото сме българи и не ни се плащат пари и ако може да караме всички S-класи с по 500 коня , но да си взимаме накладки за 12лв и като ни изгние гърнето от газовата да го завариме че много скъпо да се смени....

Специално по никоя моя кола до момента не е имало така нареченото "побългаряване" и не мисля и да има в близките години.

Сам виждаш , че собственика иска да "махне" крушките за да му е всичко "наред" и го боли фара че не му работи бег-а.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 530D

Мнение от Ivo_Borisov » 25 Мар 2013, 20:35

e.stoqnov написа:
gotti88 написа:Тази за накладките ще изгасне като си сложиш нов датчик на накладките (ако си сменил само накладките без датчика, ако ли не - нови накладки и нов датчик), а тази на бега може някой да ти сложи едно напрежение и тя ще изгасне, не можеш просто да ги "махнеш"..... :yes:

да прав си тапо се изразих аз видях че отзаде ми е прекаснат кабела за накладките и ато зема нови ще изгасне просто още в тях има хляб а за това напрежение каде се слага (на диагностиката излезе че проблема е от шофиорската седалка от там светва бега чистят я и след 3 дена пак ) кажи нещо повече за това напрежение

Ако дадеш прекъснатия кабел накъсо/двете жички на кабела/, пак ще ти изгасне лампата. Но така няма да имаш работещ датчик. :wave:
А за еърбег-а, като отидеш при Пресли ще ти го оправи :)
Изображение

Потребител
Аватар
Кара: 520i e39
Мечтае да кара: с бензин от 1лв/л

Мнение от nashku » 25 Мар 2013, 21:06

mad_presley написа:

Пресли, в случай, че тази лампа свети и стане удар и има пасажер, ще се отвори ли бега?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: седнал
Детайли за колата: Правиланта 39-ка

Мнение от gentata » 25 Мар 2013, 21:45

gotti88 написа:.... а тази на бега може някой да ти сложи едно напрежение и тя ще изгасне, не можеш просто да ги "махнеш"..... :yes:
:mhihi: :conf:
Я колега сподели за това "напрежение" дето се слага.
:driving:

Следваща

Назад към E39