Проблем с фабричната аларма ?

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар

Проблем с фабричната аларма ?

Мнение от kxy » 24 Мар 2013, 18:28

Здрасти колеги , може темата да ми се дублира с някоя друга но просто не съм я открил за да си реша проблема :)
Проблема ми е следният колата е е46 2000г с фабрична аларма , ключа е ромбоидният ако това е от значение , и една вечер в 4 сутринта алармата се включва без причина , спрях е (тоест отключих и заключих колата) и след 3 минути пак се пусна , после отворих всичките врати затворих ги багажници всичко и пак е заключих , уж спря на сутринта се събуждам и гледам и светят аварийните ... тогава си помислих че може да е нещо от ключа понеже преди това доста пъти ми е правел проблеми не искаше да отключва от 1-вия път, пробвах с другия нищо не става , сега в момента ключа нито ми отключва нито заключва не знам кво стана уж се опитах да го обуча ... , абе нещо се прецака ... някой да има няква идея кво може да е и как да го оправя и дали ако има няква грешка на диагностика ще излезне ?
Благодаря предварително :)

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E46 330Ci M2 PACK CABRIO

Re: Проблем с фабричната аларма ?

Мнение от Rosendo » 24 Мар 2013, 19:43

Здравей Колега,
има доста писано по въпросите ти.
Относно безпричинното активиране на алармта, най често проблема е в бутона на предния капак( намира се до мястото където на дизелите стои печката, а на по старите модели акумулатора). За да си сигурен откачи буксата на бутона, и ако не се включва апармата безпричинно значи проблема е там. Обикновенно нещата се оправят с напръскване с контактен спрей.
Относно ключа, когато се опиташ да отключиш но не се получава, обърни внимание дали като натиснеш бутона светват плафоните вътре. Ако “НЕ“ значи трява да обучиш ключа, защото колата не го разпознава. Как става...

1.Отключи колата
2.Влез и затвори вратите
3.Завърти ключа на контакт и после изключи
4.Извади ключа и задръж бутона за отключване
5.Натисни бутона за заключване 3 пъти в рамките на 10 секунди/през цялото време държиш бутона за отключване/
6.Отпусни бутона за отключване
При успех колата ще се заключи и отключи в отговор.
Успех

ентусиаст
Аватар
Кара: X3 E83 2.0d 2006; 316 i 1999;

Мнение от NikVanov » 24 Мар 2013, 20:24

Ако не се оправи с горните предложения, пусни в търсачката ,,релета на ZKE модул''.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от kxy » 24 Мар 2013, 21:47

Rosendo написа:Здравей Колега,
има доста писано по въпросите ти.
Относно безпричинното активиране на алармта, най често проблема е в бутона на предния капак( намира се до мястото където на дизелите стои печката, а на по старите модели акумулатора). За да си сигурен откачи буксата на бутона, и ако не се включва апармата безпричинно значи проблема е там. Обикновенно нещата се оправят с напръскване с контактен спрей.
Относно ключа, когато се опиташ да отключиш но не се получава, обърни внимание дали като натиснеш бутона светват плафоните вътре. Ако “НЕ“ значи трява да обучиш ключа, защото колата не го разпознава. Как става...

1.Отключи колата
2.Влез и затвори вратите
3.Завърти ключа на контакт и после изключи
4.Извади ключа и задръж бутона за отключване
5.Натисни бутона за заключване 3 пъти в рамките на 10 секунди/през цялото време държиш бутона за отключване/
6.Отпусни бутона за отключване
При успех колата ще се заключи и отключи в отговор.
Успех

Колега опитвал съм тва нещо нестава , не знам що така утре пак ще опитам , само да уточня че преди това да стане с алармата ключа работеше просто понякога не отключваше от 1-вия път и след като стана това с алармата си помислех че трябва да го обуча и опитах това нещо с обучаването , и тогава напълно спря да работи не знам кво е станало , прочетох доста за тия ключове и стигнах до извода че те са едва ли не вечни ... така че не знам вече кво да прая ...

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 535i
Мечтае да кара: Безаварийно

Мнение от idrive » 24 Мар 2013, 21:48

Имаше писано по темите, че датчика на предния капак давал грешка и алармата се включвала

ентусиаст
Аватар
Кара: X3 E83 2.0d 2006; 316 i 1999;

Мнение от NikVanov » 24 Мар 2013, 22:00

Ако проблемът с ключа е възникнал при обучаване, опитай пак както пише колегата. Само имай в предвид, че трябва да се действа бързо-секундите са от значение, и понякога иска 4-5 опита, докато стане. Ако не стане- заемай се с релетата.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от kxy » 24 Мар 2013, 22:01

idrive написа:Имаше писано по темите, че датчика на предния капак давал грешка и алармата се включвала

Да , така е колега , но въпроса е че в момента алармата изобщо не работи , не мога да заключа колата с копчето на ключа ... тоест не работи ключа , но мога да запаля колата с него ....

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от kxy » 24 Мар 2013, 22:05

NikVanov написа:Ако проблемът с ключа е възникнал при обучаване, опитай пак както пише колегата. Само имай в предвид, че трябва да се действа бързо-секундите са от значение, и понякога иска 4-5 опита, докато стане. Ако не стане- заемай се с релетата.

Ами утре ще опитам ама ще видим дали ще стане нещо бях пробвал доста пъти , само че на някой места пише като дам контакт задържам копчето за отключване вадя ключа и натискам 3 пъти копчето за заклюяване после пускам двете едновременно , на други места пише обратното , задържам копчето за заключване и после 3 пъти копчето за отключване ... кое от двете е правилното ?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: '12 BMW F10
Мечтае да кара: самолет

Мнение от oci » 24 Мар 2013, 23:14

kxy написа:
NikVanov написа:Ако проблемът с ключа е възникнал при обучаване, опитай пак както пише колегата. Само имай в предвид, че трябва да се действа бързо-секундите са от значение, и понякога иска 4-5 опита, докато стане. Ако не стане- заемай се с релетата.

Ами утре ще опитам ама ще видим дали ще стане нещо бях пробвал доста пъти , само че на някой места пише като дам контакт задържам копчето за отключване вадя ключа и натискам 3 пъти копчето за заклюяване после пускам двете едновременно , на други места пише обратното , задържам копчето за заключване и после 3 пъти копчето за отключване ... кое от двете е правилното ?

Влизаш в колата
Затваряш всички врати
Даваш на контакт
връща контакта
вадиш ключа
натискаш и държиш отключването
натискаш три пъти през една секунда горе долу заключването
пускаш двата бутона
трябва да се заключи и отключи колата
ако си направил това което ти написах правилно ще го обучиш
след даването на контакт и връщането времето за обучаване е около 10 секунди докато не цъкне релето на евс-а, т.е трябва това с бутоните да го направиш в рамките на 10 секунди.

Потребител
Аватар
Кара: E46 320i
Детайли за колата: Седан, '99 година ,бензин

Мнение от borkata84 » 25 Мар 2013, 17:09

Безпричинно включване на алармата е и поради слаб или заминаващ си акумулатор,та виж си и тоците,провери и динамото,при мен проблема беше копчето под предния капак,та просто му дръпнах буксата и толкова :)
P.s. Провери и батерията на ключа

Назад към E46