дневни светлини
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
- oci
- старши ентусиаст
-
- Кара: '12 BMW F10
- Мечтае да кара: самолет
Re: дневни светлини
Ivo_Borisov написа:ilia1984 написа:Ivo_Borisov написа:Абе аз ти казах за Милен че всяка втора дума му е или лъжа или изтъкване, в повечето случаи без покритие, ама...
Аз от къде да знам аз като кажа нещо значи е така не съм очаквал че някой ще си говори ей така по телефона ми вика няма проблем незнам колко коли бил направил със същият лайт модул и т.н идвам и нищо вика ми някой ти е трил във файла и за това не става и азнакрая ще видим кой крив кой прав
Днес пуснах на една Е53 дългите на процент, стана от раз. Но явно при теб модула не го поддържа защото късите се пускаха т.е. европейски дневни. Не вярвам, някой да изтрие точно редовете от файла които са за дневните на дългите. По скоро ще изтрие цялата информация вътре и няма да има нищо.
Няма начин да не го подържа калега на всички е46-ци може да се пуснат дългите, просто има тънкост при някой модули и то от първите най-ниската версия, авно и неговата е такава и затова милен не е могъл да го направи, но ако не става то е сигурно защото се опитвал с НАВКОДЕР, докато с НЦС експерта няма начин да не стане още повече ако знаеш какво правиш.

- Ivo_Borisov
- старши ентусиаст
-
- Кара: E39 530D
Да ти кажа, аз по принцип пробвам с нцс-а, но някои файлове просто ги няма в модулите
Иначе съм пускал и със скенера дълги на процент.

- oci
- старши ентусиаст
-
Ivo_Borisov написа:Да ти кажа, аз по принцип пробвам с нцс-а, но някои файлове просто ги няма в модулитеИначе съм пускал и със скенера дълги на процент.
Няма начин колега да ги няма файловете те как иначе ще работят модулите, нали това реално му е кодировката или по точно начина на настройка, нещо не правиш като хората аз от години сама с НЦС-а кодирам и до сега не съм имал проблеми като почнеш от е46, е39 със всички версии на модулите и Х-совете, даже скоро на една е60-ка и пусках ДРЛ и АУХ, така, че със сигурност бъркаш нещо и за да ти докажа, че грешиш можеш да ми пратиш един такъв модул и да видиш, че ще го направя или пък може заедно да го пробваме така хем ще разбереш къде е ключа от бараката

Виж това със скенера и дългите на процент е интересно а досега не съм намерил начина с него да ги пусна, но ти ме изненада, кажи на кой модул си ги пускал със Скенера и коя версия ползваш 1.36 или 1.40

- Ivo_Borisov
- старши ентусиаст
-
Имам предвид че ги няма редовете които са за активиране на дневните. На Е39 с ЛСМ А и 2 не може да се пускат дневни дълги, поне в нашия форум има много разбиращи и досега никой не е успял да ги активира. Ти ако можеш направо ще предизвикаш фурор
Иначе съм със 1.4 скенер, там си има отметка в модула и просто я активираш. Но колата трябва да поддържа дългите като дневни. На моята съм я правил и на Е53. Пробвал съм и на Е46, но при нея не стана и със нцс-а и с навкодера.

Иначе съм със 1.4 скенер, там си има отметка в модула и просто я активираш. Но колата трябва да поддържа дългите като дневни. На моята съм я правил и на Е53. Пробвал съм и на Е46, но при нея не стана и със нцс-а и с навкодера.

- ilia1984
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW E60
- Мечтае да кара: BMW
oci написа:Няма начин да не го подържа калега на всички е46-ци може да се пуснат дългите, просто има тънкост при някой модули и то от първите най-ниската версия, авно и неговата е такава и затова милен не е могъл да го направи, но ако не става то е сигурно защото се опитвал с НАВКОДЕР, докато с НЦС експерта няма начин да не стане още повече ако знаеш какво правиш.
oci версията на лайт модула е SW 2.0 06/2001г. изобщо не е от старите. колегата Ivo_Borisov не можа да пусне дългите на процент на мен и на unikalen88 които кара фейс лифта което е още по странно! Във фанатиците видях същият лайт модул като моя си работят дългите на % няма никакъв проблем

- dido0o```
- ентусиаст
-
- Кара: F10 530d 245
ilia1984 написа:oci написа:Няма начин да не го подържа калега на всички е46-ци може да се пуснат дългите, просто има тънкост при някой модули и то от първите най-ниската версия, авно и неговата е такава и затова милен не е могъл да го направи, но ако не става то е сигурно защото се опитвал с НАВКОДЕР, докато с НЦС експерта няма начин да не стане още повече ако знаеш какво правиш.
oci версията на лайт модула е SW 2.0 06/2001г. изобщо не е от старите. колегата Ivo_Borisov не можа да пусне дългите на процент на мен и на unikalen88 които кара фейс лифта което е още по странно! Във фанатиците видях същият лайт модул като моя си работят дългите на % няма никакъв проблем
На стария ми лайт модул пишеше същото, пуснаха се без проблем. Инак като го чета през НЦС пише C28.. което всъщност май се води от 1вите версии. Сегашният ми е C31 (от купе 11.2001г) и има доста повече екстри.
Колегата Ivo_Borisov да прочете по-назад в темата, където е описано за преди фейс как се пускат и да каже дали по същия начин процедира.
- oci
- старши ентусиаст
-
Ivo_Borisov написа:Имам предвид че ги няма редовете които са за активиране на дневните. На Е39 с ЛСМ А и 2 не може да се пускат дневни дълги, поне в нашия форум има много разбиращи и досега никой не е успял да ги активира. Ти ако можеш направо ще предизвикаш фурор![]()
Ето го фурора
е39
LCM2
DRL_DIMMUNG
wert_01
TAGFAHRLICHT
aktiv
PROGRAMMPARAMETER_LCM
us
LCM3/4
FL_DIMMUNG_ALS_DRL - wert_02, wert_03, или wert_04
FL_DIMMUNG_ALS_DRL
wert_01 value 01=0%
wert_02 value 02=18.82%
wert_03 value 03= (не помня колко точно бяха, но около 25%)
wert_04 value 04=43.92%
wert_05 value 05=
и тук се вижда как на ЛЦМ 2 се пускан дългите на процент ако искаш ми докарай една кола с ЛЦМ2 е39-ка и да видиш как ще и ги пусна за 10 минути, става колега ти не знаш как да ги пуснеш аз затова те питах за Скенера с него на е46 няма как да пуснеш дългите на процент тези програми с годините съм ги изкълвал наизуст и им знам възможностите с различните модули вече на сън да ме бутеш, ТРЯБВА ТИ НЦС ЕКСПЕРТ с него се пускат без проблем дори и на е39 с ЛЦМ 2.
Относно ворума няма наш и ваш, форума е един за всички и в е39 има един пич който ще потвърди думите ми това е Данчо и ника му
Se7ven аз съм му ученик и не ме е срам да си го призная ако искаш питай го и него да видиш, че фурор няма има сам знащи и не знаещи как да го направят.
- oci
- старши ентусиаст
-
ilia1984 написа:oci написа:Няма начин да не го подържа калега на всички е46-ци може да се пуснат дългите, просто има тънкост при някой модули и то от първите най-ниската версия, авно и неговата е такава и затова милен не е могъл да го направи, но ако не става то е сигурно защото се опитвал с НАВКОДЕР, докато с НЦС експерта няма начин да не стане още повече ако знаеш какво правиш.
Проблема не във версията на лайт модула твоя даже е сравнително висока най-ниската ако не се лъжа е 1.1 и на нея също се пускат дългите на процент, колегата не е успял защото просто СКЕНЕРА не подържа тази функция, иначе става на виште модули без проблем.
- Ivo_Borisov
- старши ентусиаст
-
Аз пробвах първо със нцс-а, но просто ги няма редовете.
Иначе със скенера пробвах защото стана на моята кола и исках да видя дали ще се пуснат и на Е46. На късите се пуснаха без проблем, но на дългите не стана
За дългите ще пробвам на някоя Е39-ка с по стар лсм и ще пиша дали става 

- oci
- старши ентусиаст
-
Ivo_Borisov написа:Аз пробвах първо със нцс-а, но просто ги няма редовете.Иначе със скенера пробвах защото стана на моята кола и исках да видя дали ще се пуснат и на Е46. На късите се пуснаха без проблем, но на дългите не стана
За дългите ще пробвам на някоя Е39-ка с по стар лсм и ще пиша дали става
Колега не се сърди, но ти не четеш какво ти се пише аз ти писах, че съм го правил и е ставало многократно това са вече 5-6 години откакто се занимавам колко коли са ми минали през ръцете.
Със СКЕНЕРА на е46 можеш да пуснеш само европейски светлини т.е автоматични къси, аз затова те питах с какво го правиш, а със НЦС -а за да не вижаш редовете значи не прочиташ файла като хората или не отваряш правилния аз даже в горния пост съм ти дал кодировките на е39 на всички версии на модулите ако го направи както съм ти го написал няма начин да не тръгнат.
Пробвано е вече топлата вода е открита отдавна

- unikalen88
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW 330cd
само да добавя че само стоповете на колата са на феиса,а колата е стария феис

- oci
- старши ентусиаст
-
unikalen88 написа:ilia1984 написа:oci написа:Няма начин да не го подържа калега на всички е46-ци може да се пуснат дългите, просто има тънкост при някой модули и то от първите най-ниската версия, авно и неговата е такава и затова милен не е могъл да го направи, но ако не става то е сигурно защото се опитвал с НАВКОДЕР, докато с НЦС експерта няма начин да не стане още повече ако знаеш какво правиш.
само да добавя че само стоповете на колата са на феиса,а колата е стария феис
това няма никакво значение за дневните светлини.
Не е много по тази тема, но да питам може ли да се пуснат дългите светлини вместо късите за Follow me home?
п.п. Намерих го:
HEIMLEUCHTEN_AL - за късите светлини
HEIMLEUCHTEN_FL - за дългите светлини
Поздрави.
п.п. Намерих го:
HEIMLEUCHTEN_AL - за късите светлини
HEIMLEUCHTEN_FL - за дългите светлини
Поздрави.
Трябва да си богат, за да караш BMW!
Трябва да си много богат, за да караш старо BMW!
Трябва да си много богат, за да караш старо BMW!
- DiGital
- младши ентусиаст
-
- Кара: на пълна газ
- Мечтае да кара: MB SLS AMG
Да питам, ако имаме автоматични фарове и го нагласим на американски ДС и сложим врътката на авто през деня святят дългите и през вечерта късите? Ако е така да събирам нужните части 

WOT: wide open throttle, the only tuning condition that newbies seem to be interested in. ;-)
- dido0o```
- ентусиаст
-
- Кара: F10 530d 245
DiGital написа:Да питам, ако имаме автоматични фарове и го нагласим на американски ДС и сложим врътката на авто през деня святят дългите и през вечерта късите? Ако е така да събирам нужните части
Така е