Неравномерно работи и трака!

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: любимата ни марка да е първа ;)
Мечтае да кара: римска колесница с М-пакет ;)

Re: Неравномерно работи и трака!

Мнение от spower » 07 Мар 2013, 10:11

При изправен клапан на картерните газове при отворена капачка трябва да духа. Нормално е оборотите да се променят на отворена капачка, но двигателя трябва да продължи равномерна работа. Погледни и маркучетата за вакума често се напукват и засмуква въздух от там, както и маркуча от главата, който влиза в клапана за карт.газове да не е запушен от мазен нагар или напукан.
Плей листа с видеа за ремонт на BMW Х3 F25: :lalala: https://www.youtube.com/playlist?list=P ... A1PWE6WpJt

Потребител
Аватар
Кара: BMW 318ci
Детайли за колата: BMW 318 ci 2002 e46 N42 valvetronic

Мнение от ratim » 08 Мар 2013, 0:35

Имам предвид като сложа ръка (запуша отвора)плътно на мястото на капачката и мотора заглъхва един познат ми каза ,че нямало компресия.Дали неможе да е заради клапана на картерните ,ако е останал отворен или затворен,защото е на 180 000 км колата и не е сменям никога.Мисля да го сменя но понеже е на трудно място 1во искам да съм горе-долу сигурен ,че е от него.Проблема ,ако е сериозен ще е продавам.Маркучите и всичко друго е под колекторите колега ще пробвам със смяната на клапана и от там ще видя останалото.

Потребител
Аватар

Мнение от ratim » 08 Мар 2013, 2:20

Възможно ли е просто проблема да е дебитомера.сложих и нов дори при 1во палене всичко е ок загася и запаля ли отново е като преди.как е възможно да се прецакват дебитомери?играе ли роля прецакан клапан на картерните върху дебитомера колега?

младши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо дизел
Мечтае да кара: би-турбо дизел

Мнение от SHTILL » 08 Мар 2013, 2:30

ratim написа:Имам предвид като сложа ръка (запуша отвора)плътно на мястото на капачката и мотора заглъхва един познат ми каза ,че нямало компресия.Дали неможе да е заради клапана на картерните ,ако е останал отворен или затворен,защото е на 180 000 км колата и не е сменям никога.Мисля да го сменя но понеже е на трудно място 1во искам да съм горе-долу сигурен ,че е от него.Проблема ,ако е сериозен ще е продавам.Маркучите и всичко друго е под колекторите колега ще пробвам със смяната на клапана и от там ще видя останалото.

Мотора не заглъхва! Просто не го чуваш! Правете разлика! И как така има някой който не сменя ФИЛТЪР толкова дълго време?
Дай да не обслужим и алтернатора и след 500 000 км... на кофти място е :kuku:
П.П. Не се заяждам !
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от ratim » 08 Мар 2013, 10:09

Знам,че не се заяжда.много станах банален вече с моя проблем ,но искам да намеря решение.кой да го смени колега?в Англия съм.хората карат като станр нещо продават колите на такива като нас,знаеш как е:).ще го сменя до 1сед и ще пиша пак

нафтения
Аватар
Кара: го на спомени
Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3

Мнение от Zagy » 08 Мар 2013, 12:33

Щом си с N42 най-вероятно е от валвтроника. Това е първия мотор на БМВ с тва чудо и има доста проблеми. Някой майстор трябва да ти го погледне.
Si non confectus, non reficiat.

Потребител
Аватар

Мнение от ratim » 08 Мар 2013, 14:32

Е ти ме хвърли в тъча.какво може да му е на него имаш ли престава?ходил съм по майстори и за другите ми коли незнам къде има знаещи повярвай ми.досега само си давам парите за смяна на разни неща ,които е било излишно да сменям.реших да пробвам с клапана за картерните,ако не се оправи продавам е и тва е.има клип в ютуб как се сме сменя подробно е описа.послр ще пиша

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E36 316 96', Е46 316 03'

Мнение от overclock » 08 Мар 2013, 19:05

За да щрака валветроника трябва да имаш проблем с обтегача на веригата. Този двигател по принцип има такъв проблем и се отстранява сравнително лесно и евтино със смяна на обтегача, но не виждам връзката с дебитомера :dunno: . Двигателите произведени след 4 или 5-ти месец 2003г са с модифицирания обтегач и проблема е решен.
Виж и тази тема:
viewtopic.php?f=34&t=278949&p=3087513#p3087513

При теб обаче симптомите са други. С какво масло я караш и на колко км. е маслото от последната смяна? Казваш, че си купил дебитомера втора употреба от ebay, защо не си вземеш нов оригинален?
Да влагаш чувства не е като да чувстваш влага!

Потребител
Аватар

Мнение от ratim » 08 Мар 2013, 20:59

Колега не си прочел всичко.сега дебитомеера е нов.не е във валвтроника проблема,симтомите са други.паля сутрин всичко е наред ,докато работи ще го нарека електронния смукач държи оборотите .изключвайки се двигателя трябва да работи на 800-900 оборота,но е на 600 и се появява чукане идвайки от клапаните само. като е загряла след около 4 мин от старта на мотора.изключа ли дебитомера чукането спира и оборотите се стабилизарат не играят,а като е включен играят и се форсира мн рядко също и тресе.отворя ли капачката на маслото претриса яко но не винаги и мирише на масслени пари.маслото е 5в30 кастрол едг.преди 600км сменено.логиката ми е клапана на картерните ,защото докато вдигне температура след палнене маслото се испарява и парите се връщат,откъдето идва чукане в клапани и ако има връзка с дебитомера от парите дава грешка при замерването на стойностите.изчерпателен съм доста.кажете какво мислете сега?:?БЛАГОДАРЯЯ НА ВСИЧКИ

Потребител
Аватар

чукане от валвтроника

Мнение от ratim » 19 Мар 2013, 20:14

Здрасти колега.Забавих се със смяната на картерните ,но вече е готова.Отне ми 5 часа пфф ...както и да е нищо не се промени ,обаче стария беше ужас.След дълго изследване на тракането го намерих от къде е.Чука моторчето на валвтроника до бубините се намира..Като е запаля колата и държи по-високи обороти като студена не трака.Успокоят ли се оборотите започва ясно се чува от него и като го хвана с ръка се усеща ,че вибрира при чукане.Четох ,че има възможност да е релето или модула който го управлява .Аз мисля ,че не е електронната част ,защото не ми светва ЕМЛ лампата на таблото ,нито ми е светила.Давам на контакт свети после всички изгасват.Как мислите колеги ,които знаят за какво става въпрос???

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Х6 g06
Мечтае да кара: isetta
Детайли за колата: 4,0i

Мнение от dentamed » 19 Мар 2013, 20:15

здр.колега
проблема ти идва от другаде.Най вероятно взима паразитен въздух от някъде.Провери дали гуфрирания маркуч на кътията на филтура е влезнал добре от долу.Провери дали маркуча който е на канестера и е закачен към колектора е на мястото си и не взима въздух от там.Провери дали горния край на колектора в който влиза маркуча от клапана на картерните газове е наред............
И в краен случай провери гарнитурите на колектора с напръскване с бензин........
Клапана на картерните газове има други симптоми..........не е от него...........
Аз съм имал такъв проблем ..........тресе и не работи равномерно.............маркуча на филтъра беше скъсан........и то много малко
смених го и заспа..........трака защото тоя мотор е малко по чувствителен на излишен въздух хаххаха..........нищо ,че по принцип работи с бедна горивна смес
като
Само няколко въпроса........преди тракаше ли?
от колко време я караш колата?

има и вариант оптегача на веригата и/или веригата да са станали за смяна.........ама едвали...........това за тракането де........а притрисането съм почти сигурен,че е от паразитен въздух.
Ако тресе при първоначално палене ..............е друго............ама ти не си споменал за такова........
:bchug:

Потребител
Аватар

Мнение от ratim » 23 Мар 2013, 21:45

ААА и още нещо ...запознат ли е някой по какъв начин се свързват дебитомера и валвтроника или модула на валватроника.Изключа ли дебитомера моторчето на валва не чука!!!Мисля си ,че е в моторчето е проблема ,но може и в модула да е.Заапаля ли на студен двигател не чука ,паднат ли оборотите след паленето започва да чука и ми гасне по някога или падат на 400 500 и пак се вдигат до 650 някъде.

Потребител
Аватар

Мнение от ratim » 23 Мар 2013, 21:48

Никой няма да вземе отношение по нещата ,които писах.Един въпрос последен и повече няма да пиша!!!Има ли запознат със сигутност да ми каже като сменя моторчето на валвтроника дали трябва да се настрои софтуерно или само свалям ,слагам и затварям .

Предишна

Назад към E46