Странен шум при пускане на аварийните.
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
13 мнения
• Страница 1 от 1
- todorakis82
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е39 530ДА 193к.с. 2001г. Комби
Странен шум при пускане на аварийните.
Здравейте, колеги от седмица съм вече собственик на 530д 2001г. 193к.с. автоматик и имам проблеми, които трябва да оправям.
От три дни не мога да отключа от ключа а само от ключалката с ромбоидния ключ съм опитах да го обуча но не ми се получи. По всяко време се пускат аварийните и при работещ двигател се чува странен шум идващ откъм двигателя не от купето когато спра аварийните този шум спира от какво може да е. Откакто не функционира дистанционното отключване има един диод, които премигва свети червено намира се между скоростния лост и копчетата за аварийните и заключването снощи спря да свети, а днес когато отключих колата се оправи и започна да мига. Мисля, че има аларма намира се отляво като се застане пред отворения капак на колата с логото на БМВ е, вътре до огледалото има и сензори. Дори когато работеше ключа като натисна копчето за отваряне на багажника пилка тихо и светят аварийните за известно време.
При работещ двигател, като отворя капачката за маслото на двигателя се чува силно тракане и излиза пара ли е, пушек ли е, абе дими си когато я затворя всичко се оправя четах, че е нормално но при мен промяна на оборотите няма.
Тази дебелата тръба която от двигателя отива в левия калник като се застане пред колата за въздух ли е незнам при мен е откачена скоба ле е имало и да е паднала незнам, точно до калника зад фара.
Няма ми я капачката на казанчето за течноста за чистачки незнам без нея можели, а малкото казанче и то ли е за чистачките или за фаровете. На предното стъкло има някаква бленда точно където е огледалото лилава това сензор за дъжд ли е и откаде се пуска.
Трябва да се смени помпата в резервоара, защото когато падне под 15 литра изгасва така ми каза този от, който я купих, колко струва тази помпа.
Не съм я обслужил, защото съм в Италия и не мога да мръдна никаде с нея няма номера и след месец се пребирам да я регистрирам. Само я припалвам и сигурно, като не е карана седмица ката я запаля пуши леко безцветно малко към сиво/бяло и малко кото загрее се оправя дали е проблем това. Колко ще ми струват масла на мотора и скоростите с всички филтри.Гуми същто трябва да се купуват защото на 100км. тресе на 120км. не толкова така ми каза човека, че няма гуми а аз, не съм разбирач мисля, че това друсане е от гумите усещах го на волана.
Маслото на щеката го проверявам, защото но таблото има някакви индикатори на мен ми светят три оранжави чертички с големия бордови комп. съм и има изгорели пиксели и голямата навигациа на която не мога да гледам телевизия само снежинки дава, защо незнам.
Съжелявам за всички въпроси но няма към кого да се обърна. Благодаря
Поздрави ! ! !
От три дни не мога да отключа от ключа а само от ключалката с ромбоидния ключ съм опитах да го обуча но не ми се получи. По всяко време се пускат аварийните и при работещ двигател се чува странен шум идващ откъм двигателя не от купето когато спра аварийните този шум спира от какво може да е. Откакто не функционира дистанционното отключване има един диод, които премигва свети червено намира се между скоростния лост и копчетата за аварийните и заключването снощи спря да свети, а днес когато отключих колата се оправи и започна да мига. Мисля, че има аларма намира се отляво като се застане пред отворения капак на колата с логото на БМВ е, вътре до огледалото има и сензори. Дори когато работеше ключа като натисна копчето за отваряне на багажника пилка тихо и светят аварийните за известно време.
При работещ двигател, като отворя капачката за маслото на двигателя се чува силно тракане и излиза пара ли е, пушек ли е, абе дими си когато я затворя всичко се оправя четах, че е нормално но при мен промяна на оборотите няма.
Тази дебелата тръба която от двигателя отива в левия калник като се застане пред колата за въздух ли е незнам при мен е откачена скоба ле е имало и да е паднала незнам, точно до калника зад фара.
Няма ми я капачката на казанчето за течноста за чистачки незнам без нея можели, а малкото казанче и то ли е за чистачките или за фаровете. На предното стъкло има някаква бленда точно където е огледалото лилава това сензор за дъжд ли е и откаде се пуска.
Трябва да се смени помпата в резервоара, защото когато падне под 15 литра изгасва така ми каза този от, който я купих, колко струва тази помпа.
Не съм я обслужил, защото съм в Италия и не мога да мръдна никаде с нея няма номера и след месец се пребирам да я регистрирам. Само я припалвам и сигурно, като не е карана седмица ката я запаля пуши леко безцветно малко към сиво/бяло и малко кото загрее се оправя дали е проблем това. Колко ще ми струват масла на мотора и скоростите с всички филтри.Гуми същто трябва да се купуват защото на 100км. тресе на 120км. не толкова така ми каза човека, че няма гуми а аз, не съм разбирач мисля, че това друсане е от гумите усещах го на волана.
Маслото на щеката го проверявам, защото но таблото има някакви индикатори на мен ми светят три оранжави чертички с големия бордови комп. съм и има изгорели пиксели и голямата навигациа на която не мога да гледам телевизия само снежинки дава, защо незнам.
Съжелявам за всички въпроси но няма към кого да се обърна. Благодаря
Поздрави ! ! !
- joffri
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Bmw 530d 2002g
- Мечтае да кара: E39 M5
Re: Странен шум при пускане на аварийните.
Смени маслото,филтрите(въздушен,маслен,подкартерни газове).За аварийните аз лично залагам на някое реле(провери си ги).Няма смисъл да проверяваш маслото на щеката.Тя колата си казва всичко.Трябва да имаш зелени чертички а не оранжеви.Сензора за дъжд е във огледалото за задно виждане.При всички положения имаш проблем с алармата или някой модул.Отиди на диагностика като си дойдеш в БГ.Модератора Mad_Presley оправя таблата(изгорели пиксели) има и други хора в БГ които могат да ти свършат работа.За помпата можеш да погледнеш във форума.Има доста обяви за втора ръка на изгодни цени.
Успех с новата придобивка и честито.
П.С. Позабравил си Българския
Успех с новата придобивка и честито.
П.С. Позабравил си Българския

- todorakis82
- младши ентусиаст
-
Благодаря за отговора.
Защо не ми светят зелени чертички нямам достатъчно масло ли?
Къде се намират тези релета?
Тази тръба за въздуха проблем ли е, че не е хваната със скоба. И при махната капачка за маслото, защо не мени обороти.
Този модул за алармата скъп ли е, значи проблема няма да е в ключа. Тези ключове имат ли батерия.
Тресенето при 100км. от гумите ли ще е или от нещо друго, защото ходовата част е доста стегната и много-добре набира.
Доста съм притеснен за всичко тук, нито на диагностика мога да отида, нито нищо.
Поздрави ! ! !
Защо не ми светят зелени чертички нямам достатъчно масло ли?
Къде се намират тези релета?
Тази тръба за въздуха проблем ли е, че не е хваната със скоба. И при махната капачка за маслото, защо не мени обороти.
Този модул за алармата скъп ли е, значи проблема няма да е в ключа. Тези ключове имат ли батерия.
Тресенето при 100км. от гумите ли ще е или от нещо друго, защото ходовата част е доста стегната и много-добре набира.
Доста съм притеснен за всичко тук, нито на диагностика мога да отида, нито нищо.
Поздрави ! ! !
- Ivo_Borisov
- старши ентусиаст
-
- Кара: E39 530D
Колега, зелените чертички не ти мерят нивото на маслото, те мерят оставащ пробег до сменята- след като изгаснат всички и светне оранжево, маслото е за смяна. Нашите коли имат датчик за ниско ниво на маслото, но не нивомер за постоянни показания като на щеката.
За повечето въпроси има писано във форума, потърси в търсачката. За пример пишеш "тресе" и ще ти излезнат много теми по въпроса
За повечето въпроси има писано във форума, потърси в търсачката. За пример пишеш "тресе" и ще ти излезнат много теми по въпроса

- todorakis82
- младши ентусиаст
-
Търся в търсачката но не откривам нищо, за тази тръба за въздуха ли е незнам.
Колегата от по-горния пост залага на релета но къде се намират те
за шума от аварийните.
Не намирам нищо и за това, че няма промяна на оборотите при махната капачка за маслото на мотора.
Колегата от по-горния пост залага на релета но къде се намират те

Не намирам нищо и за това, че няма промяна на оборотите при махната капачка за маслото на мотора.
- gentata
- старши ентусиаст
-
- Кара: седнал
- Детайли за колата: Правиланта 39-ка
Да ти е честита придобивката 
Шума най-вероятно идва от повредената сирена на алармата. В италия монтират точно такива алармени системи. Проблема с авариините идва от неизключването на алармата. От там сирената понеже е прецакана не свири а издава разни странни звуци. Батерията на ключа по принцип би трябвало да се зарежда до като ключа е в ключалката (контактния ключ) но явно се е предала
Има писано из форума как се сменя точно за този ромбоиден ключ, малко хамалогия ама има как
Това пред интериорното огледало за задно виждане "бленда"-та е точно сензора за дъжд. Той е активен когато ръчката за чистачките е на първата позиция нагоре от изключеното положение. На лоста има една врътка с която се регулира чувствителността му. Ако не работи има и за него писано из форума. Малкото казанче е за концентрат (поне за това е замислено) на течност за чистачки, имаш система за интнзивно измиване на предното стъкло, активира се като се натисне бутона "S" на лоста за чистачките. За тресенето при движение първо се почва с гуми, джанти, окачване, рейка и т.н. пак има из форума. Най-добре за колата а и за теб като плащащ ремонтите е да я обслужиш възможно най-скоро. Явно колата не е от най-гледаните.

Шума най-вероятно идва от повредената сирена на алармата. В италия монтират точно такива алармени системи. Проблема с авариините идва от неизключването на алармата. От там сирената понеже е прецакана не свири а издава разни странни звуци. Батерията на ключа по принцип би трябвало да се зарежда до като ключа е в ключалката (контактния ключ) но явно се е предала

- todorakis82
- младши ентусиаст
-
Благодаря колеги!
Имам питане за автоматика, когато съм на "Р" и, като превключа на позиция "R" има едно ритане мисля, че предишния собственик не го е обслужвал.Обадих му се за ключа да го попитам дали му се е случвало това да не функционира той каза, че преди много време и да отида в БМВ сервиз щели веднага да го оправат дори безплатно.Ако е от батерията, защо и с другия ромбоиден ключ отключвам само от ключалката и пак светят аварийни при отваряне и затваряне на вратата дори, като работи на място пак се включват сами постоянно ги спирам.С два ромбоидни ключа съм един без копчета и един малък.Този проблем ми е от неделя купих колата миналия понеделник.
Някой знаели, защо при отворена капачка на маслото на двигателя не мени обороти, а само трака и излиза пара.
Тази дебелата тръба за въздуха проблем ли е,че е откачена от страната на калника.
Имам питане за автоматика, когато съм на "Р" и, като превключа на позиция "R" има едно ритане мисля, че предишния собственик не го е обслужвал.Обадих му се за ключа да го попитам дали му се е случвало това да не функционира той каза, че преди много време и да отида в БМВ сервиз щели веднага да го оправат дори безплатно.Ако е от батерията, защо и с другия ромбоиден ключ отключвам само от ключалката и пак светят аварийни при отваряне и затваряне на вратата дори, като работи на място пак се включват сами постоянно ги спирам.С два ромбоидни ключа съм един без копчета и един малък.Този проблем ми е от неделя купих колата миналия понеделник.
Някой знаели, защо при отворена капачка на маслото на двигателя не мени обороти, а само трака и излиза пара.
Тази дебелата тръба за въздуха проблем ли е,че е откачена от страната на калника.
- gentata
- старши ентусиаст
-
Колега защо непременно трябва да се менят оборотите като се отвори капачката на маслото? Променя се работата на двигателя това не значи че оборотите трябва да се менят видимо. Остави я тази капачка и я използвай само за наливане на новото масло когато се сменя и за доливане ако е необходимо.
Ако правилно съм разбрал това е схемата на частите за входящия въздух, които те вълнуват прегледай дали всичко е налично и при теб, ако не поради някаква причина значи има какво да се добави/възтанови. Не е добре да стои откачен този въздуховод в двигателния отсег идеята е да засмуква студен свеж въздух пред радиатора.

Ако правилно съм разбрал това е схемата на частите за входящия въздух, които те вълнуват прегледай дали всичко е налично и при теб, ако не поради някаква причина значи има какво да се добави/възтанови. Не е добре да стои откачен този въздуховод в двигателния отсег идеята е да засмуква студен свеж въздух пред радиатора.

- todorakis82
- младши ентусиаст
-
Тази дебелата тръба от схемата №4 не влиза плътно в тази извитата тръба №6 незнам скоба ли е имало.
За това ритане от позиция "Р" на автоматика на пазиция "R" нормално ли е.
Спирам колега с капачката но в ситулацията в която се намирам тук в Италия се притеснявам, но всичко е до късмет.
Колко пари да си приготвя за обслужването на колата за всичко масла, филтри на мотора и скоростите, проблема с пикселите на тъблото, ключа, помпата в резервоара.
Благодаря и паздрави !
Спирам колега с капачката но в ситулацията в която се намирам тук в Италия се притеснявам, но всичко е до късмет.
Колко пари да си приготвя за обслужването на колата за всичко масла, филтри на мотора и скоростите, проблема с пикселите на тъблото, ключа, помпата в резервоара.
Благодаря и паздрави !

- doncheff
- младши ентусиаст
-
- Кара: 2008 X5 30d
- Мечтае да кара: M-power
todorakis82 написа:Тази дебелата тръба от схемата №4 не влиза плътно в тази извитата тръба №6 незнам скоба ли е имало.
Благодаря и паздрави !
Масло и филтри на двигател - от 400 до 500 лв. в зависимост какви марки ползваш и къде го сменяш, масло ск. кутия - 350 лв. май беше в Джемини, пикселите на таблото - 150 лв. при mad_presley, ключа ако искаш да си направиш нов - към 200-250 лв., а за помпата само не знам какви пари върви.
Sent from my iPhone 4S using Tapatalk
- todorakis82
- младши ентусиаст
-
За ключа, защо нов този неможе ли да се оправи, не е ли нещо от алармата някаква жичка, бушон няма ли друг варянт освен нов.Този от който купих колата ми каза, че преди много време му се е случвало и да отида в сервиз на БМВ щели да го оправят веднага дори безплатно.Ако ключа е заминал защо и другия ромбоиден ключ не функционира.
Като се прибера ще я обслужа в Пловдив но незнам къде.
Като се прибера ще я обслужа в Пловдив но незнам къде.
- doncheff
- младши ентусиаст
-
- Кара: 2008 X5 30d
- Мечтае да кара: M-power
Ако е само за батерия ключа, ще е съвсем символична сумата сигурно. Не вярвам да те одерат много. Нещо от сорта на 10-на лева може би ще е. Другите цени ти ги давам от опит, а ценовата листа на Джемини съм я виждал някъде из форума.
- gentata
- старши ентусиаст
-
todorakis82 написа:...
.....
viewtopic.php?f=21&t=4026
13 мнения
• Страница 1 от 1