Смяна на софтуер евро2
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
13 мнения
• Страница 1 от 1
Смяна на софтуер евро2
Здравейте колеги,от скоро имам е46-2002година.Имам следния проблем нямам катализатор(така купих колата) и ми свети чека тъй като съм с две сонди и втората чете грешка.Доста четох из нета и едно от решенията на проблема ми е смяна на софта с евро2.Искам да ви помоля да ме насочите към човек който да направи тази интервенция (за областа Стара Загора и околностите,може и Пловдив),или ако има такъв във форума да ми пише!!
- sshtskv
- младши ентусиаст
-
- Кара: Продаде колата
- Мечтае да кара: Бързо, голямо и черно BMW
Re: Смяна на софтуер евро2
Предполагам и съм почти сигурен, че в #madness ще ти свършат работа.
Бъди така добър да напишеш едно #лс, когато преминеш към евро2, за да споделиш какво е станало. Скоро и на мен ще ми се наложи.
Бъди така добър да напишеш едно #лс, когато преминеш към евро2, за да споделиш какво е станало. Скоро и на мен ще ми се наложи.

- kok4o
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e46 m54b25,e30 m30b35 turbo
- Мечтае да кара: MMMMMMM
- oci
- старши ентусиаст
-
- Кара: '12 BMW F10
- Мечтае да кара: самолет
kok4o написа:Няма ли някой който може да смени софта на евро2?
То, че имам има ама аз съм в София ако дойдеш ще ти го направя

oci написа:kok4o написа:Няма ли някой който може да смени софта на евро2?
Ако се смени софта с евро2 лишава ли се колата от възможността да има лампа, която известява при някакъв проблем с електрониката на мотора? Или просто спира да отчита грешката на втората ламбда, но други ще отчита?
Oversteer is when the passengers are scared, understeer is when the driver is scared.
- sub_eleven
- ентусиаст
-
- Кара: е85 M54B30
Мармот написа:oci написа:kok4o написа:Няма ли някой който може да смени софта на евро2?
Ако се смени софта с евро2 лишава ли се колата от възможността да има лампа, която известява при някакъв проблем с електрониката на мотора? Или просто спира да отчита грешката на втората ламбда, но други ще отчита?
Ако смениш софтуера, лампата check engine ще ти угасне завинаги. Ще започне да ти свети EML при проблем. А втората сонда, компютъра ти хич няма да я търси.
Действай смело!
- oci
- старши ентусиаст
-
sub_eleven написа:Мармот написа:oci написа:kok4o написа:Няма ли някой който може да смени софта на евро2?
Ако смениш софтуера, лампата check engine ще ти угасне завинаги. Ще започне да ти свети EML при проблем. А втората сонда, компютъра ти хич няма да я търси.
Действай смело!
това с ЕМЛ лампата не важи за всички мотори, и това, че компа няма да търси втората сонда също не е вярно, тя си работи и компа я чете само, че вече взима стойности които могат да подържат ниво на вредни емисии за евро2 стандарт, иначе сондата си работи и се вижда на живи данни при диагностика.
Да разбирам ли, че след като е свален катализатора, дори да премина на евро 2 софтуер отново ще свети лампата?
Oversteer is when the passengers are scared, understeer is when the driver is scared.
- oci
- старши ентусиаст
-
Мармот написа:Да разбирам ли, че след като е свален катализатора, дори да премина на евро 2 софтуер отново ще свети лампата?
НЕ

- sub_eleven
- ентусиаст
-
- Кара: е85 M54B30
oci написа:
това с ЕМЛ лампата не важи за всички мотори, и това, че компа няма да търси втората сонда също не е вярно, тя си работи и компа я чете само, че вече взима стойности които могат да подържат ниво на вредни емисии за евро2 стандарт, иначе сондата си работи и се вижда на живи данни при диагностика.
няма да споря, но реално каква е логиката като смениш софтуера и да се виждат postсat сондите, като евро 2 е все едно NO cat.
колега, всичките проблеми с разни лампи ще си решиш, вярвам точно това те интересува, така че действай смело, пак ти казвам. Аз пък имам и наблюдение, че разхода ми падна откакто съм с евро 2 - в момента ми е 1 към 1 с борда. Противно на логиката.
- Батман
- младши ентусиаст
-
- Кара: х5 4.6is
- Детайли за колата: трака..на 8 цилиндъра
А промяна в работата на двигателя има ли? мощност, НМ..
не в цифрите, а в самото шофиране?!
не в цифрите, а в самото шофиране?!
Колеги,здравейте по моя проблем се получи нещо интересно за тези които се интересуват,преди две седмици си сложих газов инжекцион изчистиха ми грешките и вече 1500км нямам проблем с втората сонда,а преди след 20,30км святкаше.
gi4eff написа:Колеги,здравейте по моя проблем се получи нещо интересно за тези които се интересуват,преди две седмици си сложих газов инжекцион изчистиха ми грешките и вече 1500км нямам проблем с втората сонда,а преди след 20,30км святкаше.
Вероятно са сложили някакви ламбда емулатори, затова се е оправил проблема със сондите, щото газта май не обича сонди

13 мнения
• Страница 1 от 1