Въпрос за реглаж заден мост

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

Потребител
Аватар
Кара: Е39

Въпрос за реглаж заден мост

Мнение от stiki » 22 Мар 2013, 11:31

Колата Е39 m52b20.Става въпрос за разтварянето на задните колелета в долния край,изглеждат горе- долу така /-----\.Миналата седмица са ремонтирани двата прави носача отзад,маслени втулки(шенкелни втулки) и тампоните на стабилизиращата щанга.Днес оставих колата за реглаж преден,заден мост и споменах на майстора за вертикалността на задните колелета,т.е. това ми е проблема.Той ми отвърна,че ако не са ми сменени болтовете и са запекли немогат и в БМВ да ми изправят колелетата,”могат,но знаеш ли колко ще ти вземат”.Та за кои болтове става въпрос и изобщо такъв голям проблем ли е изправянето на колелетата?
Благодаря.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 M5

Re: Въпрос за реглаж заден мост

Мнение от mad_presley » 22 Мар 2013, 12:24

Смени майстора. Тези, дето не могат един болт да развият ги зарязвай на момента ;)

Щом си сменил шарнирните втулки, иди някъде да ти направят свестен реглаж и ще се оправи.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е46, 320д, 136к.с.

Мнение от dzvonko » 22 Мар 2013, 15:34

Аз останах много доволен от момчетата в Дружба, до зеленчуковата борса. Имат страхотна техника, пък и знаят какво правят. Ако искаш повече инфо - ЛС, че да не излезне реклама.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: the real 5er
Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe

Мнение от Dirty M5 driveR » 23 Мар 2013, 7:48

"Майстора" е имал предвид ексцентричните болтове на носачите, от които се регулира напречния наклон. По принцип е така - като запекат яко понякога е невъзможно да се въртят. Но това е при по-стари коли. Аз колкото е39-ки съм правил винаги всичко е ок :) Пък и то първо се пробва, тогава се говори как не може и прочие... Намери си друго място за реглаж на моста.

Назад към E39