Тегло на Romano

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар

Тегло на Romano

Мнение от Night_Wolf » 21 Мар 2013, 23:19

Днес си сложих газова уредба Romano, пълни се от до мястото за наливане на бензин и е с 52 литра бутилка на мястото на резервната гума. С обем 2.5 л мотор съм.

С колко килограма се е увеличила масата на автомобила?

Важно ми е да знам, за да преценя колко точно да товаря автомобила с хора и багаж.

Аватар
Кара: CLS350 и Е39

Re: Тегло на Romano

Мнение от ivoo » 22 Мар 2013, 0:11

Night_Wolf написа:Днес си сложих газова уредба Romano, пълни се от до мястото за наливане на бензин и е с 52 литра бутилка на мястото на резервната гума. С обем 2.5 л мотор съм.

С колко килограма се е увеличила масата на автомобила?

Важно ми е да знам, за да преценя колко точно да товаря автомобила с хора и багаж.

И какво ? Тръгвате за някъде , ти с калкулатора в ръка и в един момент казваш ; Миии ся детето не можем да го вземем , защото ще претоваря колата с 21кг 450 гр :mhihi:
Баси и проблемите които имат някои хора :banghead:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Night_Wolf » 22 Мар 2013, 0:28

Много хитро... ха-ха.

Колата се пълни с 5 човека, всеки е с по 2 сака багаж.
Тоест на предела.
И така 2000 км на месец.

И ако газовата тежи 50-100 килограма - това вече е пагубно за окачването. Тоест трябва да качвам 1 по-малко, но трябва да го знам. А не ми се правят ремонти всеки месец, през месец.

Сега по-ясно ли стана ;)

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от vladobate » 22 Мар 2013, 1:04

То и лятото с къси панталонки да караш пак е пагубно за тапицерията на седалката ама кво обличаш се специално ли. Това на майтап, но въпроса ти е леко смешен . Долна граница на пагубно претоварване слагаш от 50кг пък то усреднено бутилка с налюшкана газ вътре става 40 кила , а може и повече. То тогава не слагай бензин или по 5 литра и през 20км спирай и зареждай пак ( ако караш само на бензин ). 5 човека че и два сака , то трима като мен и ще си надминал вече заводските данни :mhihi: . Успех.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: седнал
Детайли за колата: Правиланта 39-ка

Мнение от gentata » 22 Мар 2013, 1:36

Свръх теглото повишава разхода а от там и файдата от газта никаква :mhihi:
Night_Wolf не ние четящите и пишещите във форума сме слагали или теглили Романото а майстора, който я е монтирал на колата. Но едва ли и той а и който и да е газаджия е правил сметка колко ще тежи една газова уредба монтирана в автомобил, така че въпроса е малко.... :conf:
Едва ли една мацка повече или по-малко (50-60 кила) ще ти скапят окачването :mhihi: :mhihi:
:driving:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от kdl » 22 Мар 2013, 1:48

45кг. газ + още 30кг. грубо за всичко заедно с допълнителния антифриз, щом е толкова важно.
Т.е. калкулирай едни 80-90кг. отгоре.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Night_Wolf » 22 Мар 2013, 8:26

Благодаря :)

Въпроса погледнат отстрани е смешен, ама няма и на 2 месеца и предницата започна да скърца и пак загуба на време и пари.

А понеже ще ходя на първи оглед след чак след седмица, любопитството надделя :)

Така и така сме я започнали:
Чета противоречиви неща - на газ не трябвало да се ръчка много, че била с по-голямо октаново число и двигателя заминаваш по-бързо. Други казват, че няма такова нещо.

Та ако си джиткам по магистралата с 160-180 км/ч или това са 4000-4500 оборота поддържана скорост и така 200 км, както разбрахте доста често проблем ли е? Спрямо бензина по-често ли ще го отсервизирам?
Или да намаля темпото.
Искам и вашето мнение от личен опит ;)

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от vladobate » 22 Мар 2013, 10:35

Темпото може д го намалиш , защото разрешената максимална скорост на магистрала е 140 , но това е друга тема. Иначе тези скорости не са убийствени за двигателя чак толкоз не ги жалете те затова са направени да работят не да стоят в гаража . Поддържаш ли си я добре колата ( а ти кат гледам си я жалиш ) нямаш ядове. Сложил си ( или тепърва ще слагаш ) газова сравнително скъпа да не кажа най ами тогава едни 150лв отгоре няма да те уплашат и затова забучи си един аванс процесор ама без да слушаш кво ти разправят че нямало смисъл и проблема с по-високото октаново число отива в миналото пък и вече ще си спокоен за двг-то си. На газ най-честите оплаквания са от прегаряне на клапани ама това се случва на по-финните мотори демек японките дето стъблото на клапана и самия той е толкоз беден откъм материал че няма накъде при теб няма ядове ядове . Карай си на газчица и не се плаши . А колкото до окачването няма д е проблем малко по-високото тегло други фактори влияят много , но е дръуга тема. Жив и здрав.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: малки котета на задната седалка
Мечтае да кара: по-леко
Детайли за колата: Черна скрап

Мнение от deyan-enchev » 22 Мар 2013, 11:04

Аз само да попитам откъде купи предницата, която се "разскърца" за няма и 2 месеца?
Усилено MEYLE HD или нещо друго форумско?
Understeer is when you hit the wall with the front of the car. Oversteer is when you hit the wall with the rear of the car. Horsepower is how fast you hit the wall. Torque is how far you take the wall with you. Spoilers and bodykits are how much of a mess you leave on the wall. Rollcages and windownets are how much of the wall you take with you.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 M5

Мнение от mad_presley » 22 Мар 2013, 11:04

Night_Wolf написа:Благодаря :)

Въпроса погледнат отстрани е смешен, ама....

Въпросът ти е смешен от всички страни и не само смешен... Едва ли някой тук го вълнува колко тежи Романото, както и мен не ме интересуваше, като си го сложих. Ако теб толкова те вълнува, просто иди там, където са ти го поставили, да ти извадят един кимплект с бутилка и да ти го метнат на кантара, защото едва ли някой колега от форума ще тръгне да го тегли заради теб :mrgreen:

Щом като толкова те вълнува теглото (на бутилката, защото другите 4-5кг едва ли те вълнуват), иди си купи едни пружини за +75кг от Дару за по 197лв бр. и си решаваш проблема ;)

Ако нещо друго те вълнува по газовото, има си тема специално за това, задай си въпросите за магистралите и километрите в нея!

Назад към E39