Проблем с паленето!!!
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
16 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- Mihail Hristov
- Потребител
-
- Кара: BMW 323CI
Проблем с паленето!!!
Здравейте колеги.Имам бмв 320д 136кс, и голям проблем с паленето,когато е студено времето си пали без проблем,но когато е топло не пали..ходих на 100 места само ми взимат пари а колата пак не пали!
ако някой знае какво мога да направя моля да даде савет че вече сам отчаян.
Мерси предварително

- NikVanov
- ентусиаст
-
- Кара: X3 E83 2.0d 2006; 316 i 1999;
Re: Проблем с паленето!!!
Преди да ти вземат парите правят ли ти диагностика?
- mustang1986
- ентусиаст
-
- Кара: E46 M47N
Подгревните свещи нямат нищо общо с проблема!Най-вероятно проблема е в не безизвестната помпа вп44.Трябва ти читава диагностика.Откъде си?
Sent from my HTC Desire C using Tapatalk 2
Sent from my HTC Desire C using Tapatalk 2

Да пишеш на български с латински букви е като да пишеш на стена с лайна....чете се,но не е красиво!!!
- Zagy
- нафтения
-
- Кара: го на спомени
- Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3
Първо трябва да ти направят една хубава диагностика. Иначе и аз мисля, че е нещо по помпата.
Si non confectus, non reficiat.
- jean11
- Потребител
-
- Детайли за колата: BMW 318 i-2004г.
Не знам дали ще е от полза ,но:до скоро имах Пежо 406 1,9тд.Имаше същия проблем,на -25 пали от раз,като загрее и въртя по 15сек.Износване на елемент от ГНП,това беше причината.Просто самият материал се износва и при нагряване има други параметри и т.н.Не знам дали важи и за БМВ,но като си помисля попмата на Пежото беше БОШ 

- Mihail Hristov
- Потребител
-
[quote="mustang1986"]Подгревните свещи нямат нищо общо с проблема!Най-вероятно проблема е в не безизвестната помпа вп44.Трябва ти читава диагностика.Откъде си?
От София сам,нз дали са ми правили диагностика но последния път в който я карах на сервиз казаха че не ми била зацепена помпата като хората,а колата няма никакви др проблеми мисля че ако нее зацепена ще има и др проблем..:х
От София сам,нз дали са ми правили диагностика но последния път в който я карах на сервиз казаха че не ми била зацепена помпата като хората,а колата няма никакви др проблеми мисля че ако нее зацепена ще има и др проблем..:х
- Mihail Hristov
- Потребител
-
NikVanov написа:Преди да ти вземат парите правят ли ти диагностика?
Ами нз аз като отидох и веднага казаха помпата е смениха и мисля че електрония блок и за сваляне качване ми взеха около 900 лв но както и да е важното е че колата не се оправи и продължава да не пали...
- mustang1986
- ентусиаст
-
- Кара: E46 M47N
Свържи се с Иван Димитров да не си даваш поне парите на вятъра за пишман майстори 
memberlist.php?mode=viewprofile&u=10006

memberlist.php?mode=viewprofile&u=10006

Да пишеш на български с латински букви е като да пишеш на стена с лайна....чете се,но не е красиво!!!
- NikVanov
- ентусиаст
-
- Кара: X3 E83 2.0d 2006; 316 i 1999;
Това е правилният съвет. Само че си напиши подробно /ако знаеш/ какво точно са правили и сменяли по колата и къде.
- jivko_t
- Потребител
-
- Кара: 320 д /00
Здравей колега,
аз имах подобен проблем с неправилно зацепена помпа,но при мен първото палене беше проблемно и не вървеше,хубаво много по-бавно се форсираше,пушеше и т.н.
Ако и твоят проблем е такъв много лесно може да се разбере мисля че ставаше и инпата.
Показват се ъглите на зацепване при 0 % при 50% натоварване какви са отклоненията от нормалното и т.н. ако е това лесно ще го разбереш.
Като си спомня какво ходене по сервизи беше докато се оправя искрено ти съчувствам.
Моят съвет е да не даваш пари за проба-грешка,най-добре иди при някой колега от форума да ти диагностицира правилно проблема и ако се наложи ремонт на гнп не я давай на самозвани майстори.Аз така изгорях със около 1100 лв. и нищо не ставаше та накрая си купих гнп втора ръка за 600 лв.и вече две години карам безпроблемно.
аз имах подобен проблем с неправилно зацепена помпа,но при мен първото палене беше проблемно и не вървеше,хубаво много по-бавно се форсираше,пушеше и т.н.
Ако и твоят проблем е такъв много лесно може да се разбере мисля че ставаше и инпата.
Показват се ъглите на зацепване при 0 % при 50% натоварване какви са отклоненията от нормалното и т.н. ако е това лесно ще го разбереш.
Като си спомня какво ходене по сервизи беше докато се оправя искрено ти съчувствам.
Моят съвет е да не даваш пари за проба-грешка,най-добре иди при някой колега от форума да ти диагностицира правилно проблема и ако се наложи ремонт на гнп не я давай на самозвани майстори.Аз така изгорях със около 1100 лв. и нищо не ставаше та накрая си купих гнп втора ръка за 600 лв.и вече две години карам безпроблемно.
- Mihail Hristov
- Потребител
-
Благодаря ви за съветите,ще се свържа с Иван Димитров и дано да решим проблема 

- Mihail Hristov
- Потребител
-
jivko_t написа:Здравей колега,
Здравей колега,При мен първият път пали най добре, после като загрее до средата пак си пали и когато започне да истива вече няма палене,или пък навън ако е студено пали но топло ли е не пали... до сега сам дал близо 1000 лв.а колата става все по зле...и вече се отчаях и реших да пиша в форома но сега разбирам че може би трябваше да направя първо това..но както и да е.ще сабера малко пари и ще се свържа с Иван Димитров.

- ivpetgo
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E46 320d
Здравейте колеги, и при мен се получава нещо като при Михаил Христов. С 320д 136к.с. съм и все още незнам какво става тъй като за 2-ри път ми се случи това в интервал от 2-3 месеца. Пали си без проблем, но при загрял двигател не иска. 10-тина минути изчакване - пали и си върви без проблеми. Някакви идеи??!!
- Ico PZ
- Потребител
-
- Кара: E46
Здравейте колеги да попитам и аз за моя проблем,та качвам се аз ония ден на колата паля си без проблем(никога до сега не съм имал проблем с паленето)отивам на село и след около час се качвам да се прибирам и...няма палене върти стартера като луд и не иска да захапе поне малко,кабели,свещи,акумулатор всичко е ново на другия ден сутринта пак я пробвам пак същото само върти стартера,тегля я до сервиза обяснявам какъв епроблема майстора се качва да пробва и...запали от първия път и так 10от10 паления без проблем направихме диагностика няма никакви грешки той ми обясни че така ставало когато бенз.помпа почне да се скапва но не бил на100%сигурен и за да не я сменяме да се набутвам ако не от нея да си карам така докато се скапе напълно ам то тва не си еработа всеки път да се чуда ще запали ли няма ли та ако някой е имал подобен проблем да каже,колата е бенз.316е46преди фейса
16 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2