Дюзи и ниски обороти на M47N
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
33 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3
- Gqbriel
- старши ентусиаст
-
- Кара: комби
- Мечтае да кара: Нещо с S мотор
- Детайли за колата: N52B25
Re: Дюзи и ниски обороти на M47N
stoimenov_1958 написа:Симптомите са за свещи.Приготви си по 20-22лв за 1бр. френски свещи и си смени всичките на веднъж защото след като са тръгнали ще издъхнат една по една.Самата смяна е трудоемка и е редно да се прави само на напълно студен двигател така вероятността да се скъса някоя се намалява.По-добър симптом от лошата миризма и притрисането на студен двигател не търси.Напълно е възможно релето да е дефектирало.
Свещи,които не излизат на диагностика - защо точно да ги сменя

Ако са свещи да са Беру (Beru)..за мен най-добрия избор за нашите коли...а най-хубавото е че е студено..и за самата процедура,е по-добре когато е студен двигателя,в това време лесно постижимо,че ако е 40 градуса навън

bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма.
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5
- olegvn
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: compact
- Детайли за колата: BMW compact e46 03 320td 150 hp
Gqbriel написа:stoimenov_1958 написа:Симптомите са за свещи.Приготви си по 20-22лв за 1бр. френски свещи и си смени всичките на веднъж защото след като са тръгнали ще издъхнат една по една.Самата смяна е трудоемка и е редно да се прави само на напълно студен двигател така вероятността да се скъса някоя се намалява.По-добър симптом от лошата миризма и притрисането на студен двигател не търси.Напълно е възможно релето да е дефектирало.
Благодаря колега за съвете , но диагностика ДИС и ИНПА не хващат никакви проблеми в DDE 5.0 engine

Малко

- Gqbriel
- старши ентусиаст
-
olegvn написа:Gqbriel написа:stoimenov_1958 написа:Симптомите са за свещи.Приготви си по 20-22лв за 1бр. френски свещи и си смени всичките на веднъж защото след като са тръгнали ще издъхнат една по една.Самата смяна е трудоемка и е редно да се прави само на напълно студен двигател така вероятността да се скъса някоя се намалява.По-добър симптом от лошата миризма и притрисането на студен двигател не търси.Напълно е възможно релето да е дефектирало.
Благодаря колега за съвете , но диагностика ДИС и ИНПА не хващат никакви проблеми в DDE 5.0 engineсвързани с реле и свещи и каквото и да е било, вечерта ще постна нови снапшотове да покажа как след като колата достигне 70 градуса 3 те дюзи работят нормално, но 4 та дюза показва - 1.4 и докато седях в колата се усети притрисане за секунда
и това ме заинтригува да пусна инпа и да гледам цилиндрите отново и какво .. 4 -та дюза отива на -3,3 и 3-та дюза веднага почва да компенсира и тя дига на +3.3 и затова притрисва , после всичко пак се нормализира и 4-та дюза пак показва -1.4 , 1.2 . Претрисването го няма когато колата има първо каране.
МалкоКолеги като колата загрее и като чакам на светофара или съм на място ( на свободна ) , лампата за масло пресвятква :/ , а на тръгване се изключва . Имам масло колкото щеш , като паля се включва лампата и изключва веднага. На инпа нямам показател какво е налягането за да ви кажа. На бензинките мисля , че го показва.
Сигурен ли си,че на ДИС и ИНПА не излизат грешки за свещи -

Преди седмица,имах същото показание на 3-то цилиндър,но бях сипал Дезолит (от Дару),Castrol TDA,резервоар до горе и покарах..само че не предвидих да поантисна педала на газта и в един момент,както си работи колата и взе да тресе на място - понеже лаптопа си е с мен и коледния подарък (кабела) свърши чудесна работа...оставих колата да изстине двигателя запалих на живи данни..понатиснах малко..налях друга нафта и сега всичко е ток...
Сипи един Protec и пробвай с малко повечко газ да продухаш...не те съветвам да караш колата,с такива показания на дюзата..
А това което,казваш с леко претрисане доакто работи би трябвало (аналогично при мен) да имаш грешка rough controller - сиреч сериозни отклонения на някоя от дюзите..

bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма.
- olegvn
- кандидат ентусиаст
-
Hmm Скенирам с Диса цялата кола и ми дава грешки в парктриник и т.н , но в дде няма грешки. Не съм пускал живи данни през диса , но в скоро време ще го направя
компа ми е много зле и докато се включи диса минава 10 минути и забива... и за 1 тест седя по час в колата
. Така де на проста диагностика quick scan няма грешки. Ако имам грешки трябва да покаже с X на dde в function control unit , че имам проблем нали ? и като цъкна read fault memory ми пише , че няма записани грешки.А това октлонение на 4-ти цилиндър -3.3 е за секунда(рядко при първо палене) и после пак на -1.2 и няма записана грешка.
колата е голяма мистерия .. един колега направи диагностика преди седмици ( който знаеше какво прави !) и ако имаше такива записани грешки щеше да ме уведоми. Колата е с табло от бензин

- Dimitroff
- Фен на тройките
-
- Кара: Колите да палят и работят!
- Мечтае да кара: ;)
- Детайли за колата: Лачени, в добро здраве и сериозен ремап ;)
olegvn написа:....
Дюза се хваща като грешка само при стойности около 4 и над 4

Моят съвет е да я правиш тази дюза...скоро.
При минусова стойност - дюзата пикае и ако я караш така е много вероятно да прогори/изрони бутало!
- olegvn
- кандидат ентусиаст
-
Dimitroff написа:olegvn написа:....
Дюза се хваща като грешка само при стойности около 4 и над 4(+/-)
Моят съвет е да я правиш тази дюза...скоро.
При минусова стойност - дюзата пикае и ако я караш така е много вероятно да прогори/изрони бутало!
Ще налея дизел + тая добавка която купих и в най-скоро време когато имам кеш , ако не се подобри показателя ще сменя дюзата с някоя читава втора ръка :/ от някоя тоталка .
- Dimitroff
- Фен на тройките
-
При тези стойности на студен мотор - няма шанс да се оправи с добавка.
Най-голямата ти грешка ще бъде да смениш дюзата с "читава" втора ръка - първо ще разбереш дали е читава чак след като я сложиш, второ само ще стискаш палци и тя да не даде фира скоро.
Цената за рециклаж на дюза (разбирай да я направят чисто нова отвътре) е или равна на цената на дюза втора ръка или с 50-тина лева отгоре...горещо ти препоръчвам да я рециклираш, а не да я подмениш с втора ръка!
Ако си от София - пиши 1 ЛС да ти кажа къде да я занесеш - гарантирам, че след рециклажа ще дава показатели като на чисто нова дюза...каквато всъщност ще бъде отвътре - стар ще бъде само корпуса на дюзата...
Най-голямата ти грешка ще бъде да смениш дюзата с "читава" втора ръка - първо ще разбереш дали е читава чак след като я сложиш, второ само ще стискаш палци и тя да не даде фира скоро.
Цената за рециклаж на дюза (разбирай да я направят чисто нова отвътре) е или равна на цената на дюза втора ръка или с 50-тина лева отгоре...горещо ти препоръчвам да я рециклираш, а не да я подмениш с втора ръка!
Ако си от София - пиши 1 ЛС да ти кажа къде да я занесеш - гарантирам, че след рециклажа ще дава показатели като на чисто нова дюза...каквато всъщност ще бъде отвътре - стар ще бъде само корпуса на дюзата...

- olegvn
- кандидат ентусиаст
-
[quote="Dimitroff"]При тези стойности на студен мотор - няма шанс да се оправи с добавка.
ок ще я рециклирам

- Hristo83
- Потребител
-
- Детайли за колата: Е46 320d
Здравейте, да използвам темата и да попитам ниски са ми оборотите и искам да помоля някой от Пловдив ако има да ми даде една ръка да ги вдигнем малко. Благодаря
- SaRsEmA
- младши ентусиаст
-
- Кара: E46 M Tech 2
- Детайли за колата: 320Д,2002,M Tech 2
Колеги искам да се възползвам от темата понеже имам подобен проблем.При мен го прави когато си поиска сутрин при първи старт на колата за една секунда се разтриса съвсем леко и се оправя веднага.Това е само сутрин и не всеки път.Може и в месеца веднъж да го направи.Колата върви във норми.Пуши черно като назтъпя повечко.Ето снимки на моите стойности на загрял мотор.

- Gqbriel
- старши ентусиаст
-
SaRsEmA написа:Колеги искам да се възползвам от темата понеже имам подобен проблем.При мен го прави когато си поиска сутрин при първи старт на колата за една секунда се разтриса съвсем леко и се оправя веднага.Това е само сутрин и не всеки път.Може и в месеца веднъж да го направи.Колата върви във норми.Пуши черно като назтъпя повечко.Ето снимки на моите стойности на загрял мотор.
Мерят се на студен старт,при загрял ако с в квайните стойности - това не е добре ,но така не се мери.
Друго,че това са относителни стойности с корекции - не са показател до толкова,че да кажеш здрави са.
- TRR
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E46 320dA '02; Yamaha FZ6S ABS
Да се похваля и аз:

Това е на студен мотор (M47N). Нещо трябва ли да ме тревожи? (от снощи ми проработи софтуера и съм доста бос в материята)
Ето и някаква грешка ...

Това е на студен мотор (M47N). Нещо трябва ли да ме тревожи? (от снощи ми проработи софтуера и съм доста бос в материята)
Ето и някаква грешка ...

Колеги, моля за някакво мнение дали са наред дюзите, за Е46 150 коня става дума. Гледани са с колби, връщат еднакво количество всички, но имам някакви съмнения относно състоянието им.
Студен старт (10 секунди след палене)

1-2 минути по-късно

Другото, което ми направи впечатление - когато вляза в менюто Selective Rotation Conformity, колата започва да тресе доста. Веднага след това влизам пак в менюто за дюзите и колата продължава да тресе, като някои стойности са доста завишени - около 4. 3-4 секунди по-късно се връщат към обичайните стойности и колата спира да тресе. Това нормално ли е? Какво точно е това меню Selective Rotation Conformity и защо започва да тресе като вляза в него? Няма записани никакви грешки.

Студен старт (10 секунди след палене)

1-2 минути по-късно

Другото, което ми направи впечатление - когато вляза в менюто Selective Rotation Conformity, колата започва да тресе доста. Веднага след това влизам пак в менюто за дюзите и колата продължава да тресе, като някои стойности са доста завишени - около 4. 3-4 секунди по-късно се връщат към обичайните стойности и колата спира да тресе. Това нормално ли е? Какво точно е това меню Selective Rotation Conformity и защо започва да тресе като вляза в него? Няма записани никакви грешки.
- Dimitroff
- Фен на тройките
-
dimodi написа:Гледани са с колби, връщат еднакво количество всички, но имам някакви съмнения относно състоянието им.![]()
2ри цилиндър пикаеща дюза.
Я разкажи как точно се направи теста с колбите ??
Студен мотор, топъл мотор, на празен ход, с газ ??
Dimitroff написа:2ри цилиндър пикаеща дюза.
Я разкажи как точно се направи теста с колбите ??
Студен мотор, топъл мотор, на празен ход, с газ ??
При теста с колбите моторът не беше съвсем загрял, може би около 60 градуса, на празен ход, около две-три минути работа. Имам шум като от аванс на студен двигател и предполагам, че е заради дюза. Обаче не вярвам на сервизи и съм почти сигурен, че ако ги пратя за профилактика ще кажат, че всички са за ремонт. Не знам доколко мога да съм сигурен, че две дюзи са наред и две проблемни за да пратя само тях.

33 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3