Нова е39 във форума :)

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

Потребител
Аватар

Re: Нова е39 във форума :)

Мнение от Reventon » 09 Мар 2013, 11:18

Относно копчето за газта.Махаш запалката отпред и я местиш в подлакатника а отпред на неиното място слагаш копчето(стига да има място).Мои приятел я бодна там и се получи идеално.

Потребител
Аватар
Кара: 523i

Мнение от oho_ » 15 Мар 2013, 23:26

От днес вече съм газифициран :) сложи ми я един познат на който имам доверие. Бутона го изкарах в джобчето отляво на волата. Не е закрепено а се дърпа и прибира като се даржи само на кабелче :) мн добре стана защото като го прибера изобщо не се вижда , а като искаш да видиш нивото само го издарпваш :) Та отидох днес да си взема колата и като пуснах парното се осети едно треперене и шум особенно като усиля парното. Той каза че няма как проблема да е от монтажа на газовата, но аз съм сигурен че нямаше такъв шум и тресене на колата като се пусне парното. Кажете дали може да е нещо от монтирането или какво да гледам? Той ми каза че било от перките на парното нещо били счупени. Някой имал ли е подобен проблем :?:

ентусиаст
Аватар

Мнение от @2bar » 16 Мар 2013, 14:16

като цяло, ако "усиля парното" означава вентилатора и колата работи на празен ход, когато се случва всичко това - газовата не е настроена както трябва (дали изобщо може да се настрои, това е друг въпрос).

но като цяло се подготви, че няма да е "както преди". и като комфорт и като разходи за гориво....

Потребител
Аватар

Мнение от oho_ » 16 Мар 2013, 15:15

Газовата е инжекцион, мисля че газовата е Романо. Газаджията каза че на Романо дюзите били много добри и затова взехме такива. Проблема с парното го има и когато не съм запалил колата а само съм дал на контакт. На бензин пак се чува същия шум, както и на газ когато превключа. Просто не знам дали при монтажа на газовата може да се засегне нещо от което да предизвика този шум.
Според мен шума идва от таблото, не е от двигателя. Гледах някакви клипчета за ремонтиране на вентилатора на парното но се сваляше цялото табло :| и не мога да се заема да го проверя аз. Препорачайте майстор да го погледне и да го ремонтира :) Гледам във форума хвалят един колега от Люлин, но не знам дали се занимава с такива неща - визирам свалянето на таблото ако е необходимо :).

Потребител
Аватар

Мнение от oho_ » 19 Мар 2013, 14:18

Колеги аз да се похваля че оправих маншона на скоростния лост :) гледах втора ръка маншони но всички са залепени за рамките, а моя маншон има ластик отдоло и затова взех един скъсан машнох и му махнах рамката и опънах моя около рамката и мисля че стана добре :)

IMAG0131.jpg
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.

Потребител
Аватар

Мнение от oho_ » 21 Мар 2013, 10:20

Ходих на майстор и си ми каза че просто на моторчето на парното му е дошло времето и е почнало да вибрира нещо и да шуми. Не е свързано със слагането на газовата просто кофти съвпадение :( каза че се маха цялото табло и не е толкова лесна работа, та ще го отложа засега :)

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: G30 540i

Мнение от BAHKATA » 22 Мар 2013, 10:05

oho_ написа:
.............

Колега качи някакви снимки на колата да я поразгледаме... :D

Потребител
Аватар

Мнение от oho_ » 22 Мар 2013, 12:15

За свалянето на таблото го гледах клипчето но не се заемам да го правя че ще ми отнеме сигурно 3 дена да го разглобя и зглобя пък и ако счупя някоя щипка или нещо такова.... :banghead: :banghead:
А за снимките :) ето някой не са кой знае какво но засега нямам други :)

IMAG0122-2.jpg

IMAG0437.jpg

IMAG0441.jpg
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.

Потребител
Аватар

Мнение от oho_ » 22 Мар 2013, 12:30

Забравих да ви питам нещо :oops: след като сложих газ, вярно ли показва борк компютъра средния разход? или той си следи само бензина? също вярно ли показва стрелката за временен разход след като съм на гас? Питам защото по борд. комп-а в момента ми показва среден разход 10.5 за изминати 200км и то само градско :) а преди като бях на бензин показваше 12 за същото растояние пак само градско и ми се вижда доста странно :)

Предишна

Назад към E39