Четирилъчев мулти волан с лентов кабел под бега?
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
11 мнения
• Страница 1 от 1
Четирилъчев мулти волан с лентов кабел под бега?

Трябва ми точна снимка или описание на мулти волан с четирите лъча и как е позициониран лентовия кабел на него/не на пръта/? До колкото разбрах са от производство 96-99 година.Търсих информация но не успявам да се ориентирам при показано окабеляване. Някои имат много кабели, други не толкова:help:
Този бег от мулти волан на снимката такъв ли е?
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Мъжът струва точно толкова,
колкото неговата дадена дума.
- oci
- старши ентусиаст
-
- Кара: '12 BMW F10
- Мечтае да кара: самолет
Re: Четирилъчев мулти волан с лентов кабел под бега?
kagebista написа:Колеги привет![]()
Трябва ми точна снимка или описание на мулти волан с четирите лъча и как е позициониран лентовия кабел на него/не на пръта/? До колкото разбрах са от производство 96-99 година.Търсих информация но не успявам да се ориентирам при показано окабеляване. Някои имат много кабели, други не толкова:help:
Този бег от мулти волан на снимката такъв ли е?
Този е от кола от 96-99 година

- fori mitev
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: БМВ Е39 520И и Е36 318И
- Мечтае да кара: Само БМВ
Здравей,колега.Това е снимка от бег на четерилъчев мулти волан от кола Е39 1997 год.
Трябва ми за вграждане в Е36! Показах само бега, а става въпрос за целия волан заедно. Но получавам отговор, че това не ставало
Въпреки, че навсякъде във форума казват че трябва да е 96-99 година и лентовия кабел да е на волана под бега.
Е.ати чудото неясно

Е.ати чудото неясно

Мъжът струва точно толкова,
Колега първо, лентовия кабел се фиксира на самия волан от задната страна разбира се посредством 3 болтчета, след това трябва да знаеш, че ако си решил да слагаш мулти волан на е36 ще имаш нужда от малко повече инфо тъй като има волани с продуктов диапазон 95 до 9/96, при които има разлика спрямо тези след тази дата. А самия лентов кабел се слага с издаденото чопче към лоста за мигачите, тъй като то ги изключва след връщане на волана в изходна позиция, над това чопче има 2 ушички на лентовия кабел между, които трябва да влезе едно пластмасово бяло пинче намиращо се на кормилната конзола, което фиксира самия лентов за да не мърда целия а само вътрешната му част (закрепената към волана). тези лентови кабели, които са с повече кабели на тях са мултифункционалните, а тези с по-малко са без мулти.
Колеги имам доста странен проблем и ще се радвам ако ме насочите към правилната посока.
Става въпрос за четирилъчевия мултифункционален волан от Е39/38 (96г) с буксата на самия волан. Свързвам го както трябва , но към бутоните постъпва напрежение от порядъка на 6-7волта. На крайната букса на лентовия кабел си има 13.5 волта , на буксата след лентовия кабел стигат 6-7 волта - това когато бутоните са включени. Като ги изключа от буксата на нея меря и си има 13.5 волта
Премерих всички писти на лентовия кабел , но на всички показва почти 0 съпротивление и са си наред. Отделно разглобих и почистих целия лентов кабел , на някой места имаше леко намачкано , но никъде прекъснато !
Дали има някъде кофти връзка и се получава някаква капацитивна разтройка, когато включa бутоните , защото като са си изключени напрежението си е точно колко трябва ?
Мерси за помощта
Става въпрос за четирилъчевия мултифункционален волан от Е39/38 (96г) с буксата на самия волан. Свързвам го както трябва , но към бутоните постъпва напрежение от порядъка на 6-7волта. На крайната букса на лентовия кабел си има 13.5 волта , на буксата след лентовия кабел стигат 6-7 волта - това когато бутоните са включени. Като ги изключа от буксата на нея меря и си има 13.5 волта

Премерих всички писти на лентовия кабел , но на всички показва почти 0 съпротивление и са си наред. Отделно разглобих и почистих целия лентов кабел , на някой места имаше леко намачкано , но никъде прекъснато !
Дали има някъде кофти връзка и се получава някаква капацитивна разтройка, когато включa бутоните , защото като са си изключени напрежението си е точно колко трябва ?
Мерси за помощта

То така най-лесно колега и на мен ми дойде на ума.
Но мерих всички писти и всичките си даваха контакт, което ще рече , че не са прекъснати. Отделно разглобих целия лентов кабел и нямаше видимо разкъсани места.
Просто като включа някакъв товар(в случая бутоните) и напрежението незнайно пада от 12V на 6V
Но мерих всички писти и всичките си даваха контакт, което ще рече , че не са прекъснати. Отделно разглобих целия лентов кабел и нямаше видимо разкъсани места.
Просто като включа някакъв товар(в случая бутоните) и напрежението незнайно пада от 12V на 6V

- Ivo_Borisov
- старши ентусиаст
-
- Кара: E39 530D
Колеги аз съм с волан след 99, лентовия кабел е на колонката, не на волана. Нещо ми прави номера и прекъсва еърбега. Някой разглобявал ли е, лемонтират ли се, лесно ли се разглобява? Ако може някой да даде насоки! Мерси! 

- Ivo_Borisov
- старши ентусиаст
-
- Кара: E39 530D
Разглобих го, при интерес ще направя и снимки.
Лентовия кабел как е навит вътре в кутията където седи? Мислех си че трябва да е навит последователно и така да се развива, ама моя е навит различно от това което си мисля. Вътре прави два три обратни завоя, така ли трябва да е?
п.п. Колко горе долу струва "фейсов" лентов кабел?
Sent from my GT-I9105P using Tapatalk 2
Лентовия кабел как е навит вътре в кутията където седи? Мислех си че трябва да е навит последователно и така да се развива, ама моя е навит различно от това което си мисля. Вътре прави два три обратни завоя, така ли трябва да е?
п.п. Колко горе долу струва "фейсов" лентов кабел?
Sent from my GT-I9105P using Tapatalk 2

11 мнения
• Страница 1 от 1