Клапан картерни газове

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 330D
Мечтае да кара: S62B50

Клапан картерни газове

Мнение от Evkata » 16 Мар 2013, 20:05

Здравейте колеги! Имам един въпрос към вас и ще се радвам ако някой ми отговори. Откакто съм си сдобил с колата bmw e46 320i не съм сменял клапан картерни газове а и не знам дали предишния собственик го е сменял и не знам какви са симптомите за развален/неработещ клапан. Почетох малко из нета и разбрах че от него може да клати обороти и да гасне.. точно това ми се случи и на мен преди 2 дни. Както си карах / с около 40-50/ пуснах колата по инерция и разклати оборотите 500-1200 два три пъти така и изгасна.. паля и пак така.. на третия път не я оставих да изгасне и така се прибрах да нас. Чудя се дали не може да бъде и от моторчето за празния ход да е зацапано и да ми прави мизерии. Когато запаля студена оборотите ми се струва че са нормални, но когато тръгна и оборотите не могат да паднат и седят на 1100 и така докато загрее.. Някой с подобни симптоми :oops: Благодаря на отзовалите се !
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E46 318i 98
Мечтае да кара: Електромобил...

Re: Клапан картерни газове

Мнение от vavilon » 17 Мар 2013, 9:51

Почисти си дорсела и стъпковото моторче. Иначе при развален клапан, се чуа едно съскане.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 320i и Карбонова М-ка с педали!
Мечтае да кара: M3

Мнение от dr.peshev » 17 Мар 2013, 11:56

1-Проблема не ти е от клапана!Иди на диагностика!
2-Наричат го Чубака звук http://www.youtube.com/watch?v=QMDcgH-2u5w ако ти е заминал клапана : Чува се при отваряне капачка на маслото или щеката на маслото!Звука идва ит вибрация на мембраната в натрошения охлюв на клапана! :yes:
ЕДИНСТВЕНОТО ПО-ХУБАВО НЕЩО ОТ ШВЕДСКАТА ТРОЙКА Е БАВАРСКАТА! :winky:

Оригинални BMW дискове и накладки F10/F11 Цък :yes:
Оригинални BMW якета - Промоция Цък :yes:

Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 330D
Мечтае да кара: S62B50

Мнение от Evkata » 17 Мар 2013, 12:51

Явно наистина не е от клапана защото такъв звук не се чува. Но снощи забелязах нещо друго когато когато пусна колата по инерция оборотите са около 850 и когато натисна спирачка и колата почти спре оборотите падат до към 700 и така си заковават. И друго забелязах, когато работи на място се усеща едно претрепване на мотора , а преди не беше така работеше си равномерно.. дали не е някоя свещ или бобина :dunno:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е46 330XI

Мнение от slav4o974 » 18 Мар 2013, 0:32

Отиди първо на една диагностика, но при някой който разбира от тези мотори. Ако няма никакви грешки, вече ще гадаем и ще ти даваме предположения.

Назад към E46