Въпрос за монтаж на перка на радиатора на 320D

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

Потребител
Аватар
Кара: E90 320i

Въпрос за монтаж на перка на радиатора на 320D

Мнение от Doctor_sink » 15 Мар 2013, 20:49

Колеги, изчетох теми за смяна на перката на радиатора на Е46. Колата ми е 320D преди фейслифта (ръчни скорости). Някой малоумник преди мен и е монтирал перка, която не е за този модел изобщо (без дифузьор и мисля че е от бензинка). Сега следвайки съветите купих перка от фейслифта (казват, че дефектите при нея са по-малко вече) и вмомента осъзнах, че дифузьора не пасва или поне ако се опитам да го накарам да пасне..нещата няма да свършат добре... Та искрено моля някой с малко повече опит да ми помогне със съвет как мога да вкарам тази перка зад този радиатор?? :confused:

Вариант А: само перката има ли начин да се монтира... понеже вмомента виждам че тя е закрепена на самата кутия отзад

Вариант Б: Има ли начин да се напасне както е вмомента или трябва да търся евентуално дифузьор от преди фейслифта и моята перка...

Ако някой има идеи моля да ги сподели...ще съм безкрайно благодарен :bowdown: :bowdown:

Поздрави!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: '12 BMW F10
Мечтае да кара: самолет

Re: Въпрос за монтаж на перка на радиатора на 320D

Мнение от oci » 15 Мар 2013, 22:04

няма как да стане колега ще ти трябва и дифузьора той е с ламели и вакум уплавление реално тази перка която си взел тя се закрепя вътре в дифузьора този който ти го нямаш реално сега.
Лично аз не виждам защо си се занимавал да я сменяш верно си е, че не е за твоята кола но пък тази перка от бензинката върши същата работа разликата е само в това, че дифузьора е различен и понеже го нямаш твоя оригиналния топлия въздух няма да се отвежда под колата.
ето това ти трябва
http://www.ebay.co.uk/itm/bmw-e46-320D- ... 43b91ac5d5

А на схемата е с номер 3
http://www.realoem.com/bmw/showparts.do ... g=17&fg=05

Ти реално без тази кутия няма как да закрепиш перката защото тя се закрепя на нея а кутията се монтира зад радиатора.

Потребител
Аватар
Кара: E90 320i

Мнение от Doctor_sink » 16 Мар 2013, 2:31

Ами проблем беше, че се откачи или по-скоро отчупи след удар... и е бил закрепен преди това в час по трудово..... А има ли начин тази перка да се монтира по някакъв начин в другия дифузьор преди фейса... иначе на снимките изглейда същото, което аз имам вмомента и на пръв поглед не намирам разлики...

младши ентусиаст
Аватар
Кара: му се на вода

Мнение от frizzante » 16 Мар 2013, 11:55

Както си предположил най-доброто е перка с електроника от фейс да се монтира на дифузьор от преди фейса. Аз съм така, лесно става...ръг и тръг е. Който трябва се е включил по темата вече...
Никой да не се качва на автобуса преди да е дошъл!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: '12 BMW F10
Мечтае да кара: самолет

Мнение от oci » 16 Мар 2013, 15:10

Doctor_sink написа:Ами проблем беше, че се откачи или по-скоро отчупи след удар... и е бил закрепен преди това в час по трудово..... А има ли начин тази перка да се монтира по някакъв начин в другия дифузьор преди фейса... иначе на снимките изглейда същото, което аз имам вмомента и на пръв поглед не намирам разлики...

Разликата е огромна нама как тази перка да я закрепиш с този дифузьор просто трябва да си намериш дифузьор за твоя мотор с дифузьора на перката за 136 кс и тогава ще стане.

Назад към E46