Питане относно телефон и парктроник
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
16 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
Питане относно телефон и парктроник
Здравейте, наскоро закупих е39 528 1999г. и нещо не мога да подкарам телефона и парктроника, ще съм много благодарен ако някои успее да ми помогне 
Първият ми въпрос е за телефона.
Когато му сложа SIM картата, ми излиза да и вкарам PIN...

След вкарването ми излиза Completed...

След което започва да търси мрежа и така около 3 - 4 минути...

Накрая ми излиза празен екран...

И така си остава докато колата не остане изгасена за една вечер, на сутринта пак ми изкарва Enter PIN.
Колата си има книжка за телефона, но нищо не открих по въпроса... Ако някой е имал същият проблем или знае каква е причината, ще съм благодарен ако сподели
Вторият ми въпрос е за парктроника. - РЕШЕН
Когато дам на R (колата е автомат) се чува дълго "изпиукване" отивам отзад да прослушам датчиците на бронята и нито един от тях не "почуква". Предполагам, че проблема ще е някъде другаде. Проверил съм му бушона и всичко е ОК... Направил съм и снимка на модула за всеки случаи, ако може да помогне с нещо

Благодаря предварително

Първият ми въпрос е за телефона.
Когато му сложа SIM картата, ми излиза да и вкарам PIN...

След вкарването ми излиза Completed...

След което започва да търси мрежа и така около 3 - 4 минути...

Накрая ми излиза празен екран...

И така си остава докато колата не остане изгасена за една вечер, на сутринта пак ми изкарва Enter PIN.
Колата си има книжка за телефона, но нищо не открих по въпроса... Ако някой е имал същият проблем или знае каква е причината, ще съм благодарен ако сподели

Вторият ми въпрос е за парктроника. - РЕШЕН
Когато дам на R (колата е автомат) се чува дълго "изпиукване" отивам отзад да прослушам датчиците на бронята и нито един от тях не "почуква". Предполагам, че проблема ще е някъде другаде. Проверил съм му бушона и всичко е ОК... Направил съм и снимка на модула за всеки случаи, ако може да помогне с нещо

Благодаря предварително

Последна промяна NsL-OnE на 20 Мар 2013, 17:07, променена общо 1 път
- tngeorgiev
- младши ентусиаст
-
Re: Питане относно телефон и парктроник
1. картата трябва да се сложи цяла в черния модул (централата) в багажника
2. имаш неработещ датчик отзад и поради това пищи винаги на задна, а не само когато има препятствие
2. имаш неработещ датчик отзад и поради това пищи винаги на задна, а не само когато има препятствие
E30 1986 318
E30 1993 318
E36 1991 320
E36 1997 328
E38 1997 735
Е46 2002 318
E30 1993 318
E36 1991 320
E36 1997 328
E38 1997 735
Е46 2002 318
Къде е тази "централа" ? В книжката е описано картата да се сложи в конзолката под телефона...
Ето така -

А относно парктроника, нито един от тях не "почуква", не вярвам всичките датчици да са неработещи. За това си мисля, че проблема е другаде.
Ето така -

А относно парктроника, нито един от тях не "почуква", не вярвам всичките датчици да са неработещи. За това си мисля, че проблема е другаде.
- tngeorgiev
- младши ентусиаст
-
NsL-OnE написа:Къде е тази "централа" ? В книжката е описано картата да се сложи в конзолката под телефона...
Ето така -
-централата е зад кората в задния ляв калник, маслено черна на цвят кутия, която е достъпна(без значение дали си седан или комби) , в нея има слот за сим карта, и картата трябва да се сложи в нея !! после нямаш грижи с телефона ))
-дори един датчик да не работи, цялата система за парктроник "пищи" колега - свиквай с това, или ги подменяй един по един
E30 1986 318
E30 1993 318
E36 1991 320
E36 1997 328
E38 1997 735
Е46 2002 318
E30 1993 318
E36 1991 320
E36 1997 328
E38 1997 735
Е46 2002 318
- tazzboy
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 525d M-Sport
1. За телефона види тая тема viewtopic.php?f=35&t=298053 надявам се ще помогне.
2. За парктроника ако всички датчици не работат може да е проблема в модула.
2. За парктроника ако всички датчици не работат може да е проблема в модула.
Поставих картата в "централата" (в багажника) с чипа нагоре и навътре, и отново същатата ситуация:
1.Enter PIN - 2.Completed - 3.Searching - 4.Празен екран

- tngeorgiev
- младши ентусиаст
-
NsL-OnE написа:Поставих картата в "централата" (в багажника) с чипа нагоре и навътре, и отново същатата ситуация:
не ми се вярва да е заключен към оператор, или поне не съм виждал такъв телефон заключен ..
-възможно е централата да се е повредила и да се наложи да я смениш, защото ще прави проблем на акумулатора ..
-в менюто може да е зададен конкретен оператор, а не автоматично търсене на мрежа ..
E30 1986 318
E30 1993 318
E36 1991 320
E36 1997 328
E38 1997 735
Е46 2002 318
E30 1993 318
E36 1991 320
E36 1997 328
E38 1997 735
Е46 2002 318
Ще потърся в менюто на телефона дали има зададен оператор. Предполагам, че антената която е на тавана на колата е и за телефона. Възможно ли е да има някакъв проблем с връзките към антената ?
- gentata
- старши ентусиаст
-
- Кара: седнал
- Детайли за колата: Правиланта 39-ка
1. За телефона
Пина: Когато изкараш ключа телефона се изключва и се включва като се завътри ключа на 1-ва позиция (1-ва радиото работи, 2-ра контакт). И както всеки един GSM в който е поставена симкарта на която не е изключен пинкода ще го изисква всеки път след включване и това така до като не се изключи употребата на пинкода.
Празния екран: Провери буксата на кабела на "слушалката". Ако няма обхват ще изписва че търси мрежа "Searching..." така че едва ли е от липсата на обхват. Пробвай с някоя по-стара симкарта да видиш какво ще се получи.
Антената на покрива е на GSM-а.

Пина: Когато изкараш ключа телефона се изключва и се включва като се завътри ключа на 1-ва позиция (1-ва радиото работи, 2-ра контакт). И както всеки един GSM в който е поставена симкарта на която не е изключен пинкода ще го изисква всеки път след включване и това така до като не се изключи употребата на пинкода.
Празния екран: Провери буксата на кабела на "слушалката". Ако няма обхват ще изписва че търси мрежа "Searching..." така че едва ли е от липсата на обхват. Пробвай с някоя по-стара симкарта да видиш какво ще се получи.
Антената на покрива е на GSM-а.

- doncheff
- младши ентусиаст
-
- Кара: 2008 X5 30d
- Мечтае да кара: M-power
Искането на пин кода си е чиста проба защита. Предпазва те от огромна сметка, ако някой реши да говори от него. Ако не си му дал пина, ше говори нанайсе. 
Sent from my iPhone 4S using Tapatalk

Вчера пробвах на автоматично и ръчно търсене на мрежа и нямаше развитие, да не би някъде да трябва да се вкара кода на България, понеже в менюто имаше опция да се избира държава? В книжката също бяха написани кодовете на много държави, естествено имаше Македония и Румъния, но България я няма. Започвам да се замислям за смяна на централата...
- tngeorgiev
- младши ентусиаст
-
NsL-OnE написа:Вчера пробвах на автоматично и ръчно търсене на мрежа и нямаше развитие, да не би някъде да трябва да се вкара кода на България, понеже в менюто имаше опция да се избира държава? В книжката също бяха написани кодовете на много държави, естествено имаше Македония и Румъния, но България я няма. Започвам да се замислям за смяна на централата...
-ако не става с карта на мтел или глобул, сменяй централата, 30-40лв е по моргите, но гледай слушалката да е точно като твоята
E30 1986 318
E30 1993 318
E36 1991 320
E36 1997 328
E38 1997 735
Е46 2002 318
E30 1993 318
E36 1991 320
E36 1997 328
E38 1997 735
Е46 2002 318
1. Проблема с телефона още не е решен, все още търся същата централа като моята.
2. Проблема с парктроника е на половина решен, оказа се, че и 4те датчика са заминали, купих си 4 броя работещи. Сега обаче трябва да ги монтирам, двата крайни датчика на лайсните не са ми проблем, обаче двата централни не знам как да ги сменя без да свалям цялата броня. Има ли вариант от някъде да се бръкне ?
2. Проблема с парктроника е на половина решен, оказа се, че и 4те датчика са заминали, купих си 4 броя работещи. Сега обаче трябва да ги монтирам, двата крайни датчика на лайсните не са ми проблем, обаче двата централни не знам как да ги сменя без да свалям цялата броня. Има ли вариант от някъде да се бръкне ?
- doncheff
- младши ентусиаст
-
- Кара: 2008 X5 30d
- Мечтае да кара: M-power
Свали бронята.
doncheff написа:Свали бронята.
Определено само това е варианта. Свалих бронята, смених датчиците и сега парктроника е ОК

Остана само телефонната централа, ако някой има излишна за продан...

Ето такава трябва да е централата

16 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2