таблото свети при изваден ключ 320д
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
8 мнения
• Страница 1 от 1
таблото свети при изваден ключ 320д
ЧНГ на всички
Колата е 320д 2000год . и от няколко дена показателя на километрите и часовника остават да си светят при изваден ключ ,остават активни и мигачите чистачките и ел. стъклата ,също спря да работи и дистанционото за заключване .Опитах с вадене на релетата и гм модула но нямам резултат,контактния ключ също няма проблем .Само с изваждане на бушон ном/43 гасне таблото и не работят мигачите.Кажете къде може да има още релета ,аз намерих под жабката 4 бр. и при компа на мотора 3бр. но мисля че тряба да има още ,забравих колата е комби .

Re: таблото свети при изваден ключ 320д
Колега, реши ли си проблема със светещото табло? Аз имам абсолютно същия пролем и се чудя какво да направя. Днес сутринта установих, че при загасване на двигателя и изваждане на ключа, таблото продължи да свети, като дори стрелката за температурата се премести на Мах. Странното е също и това, е когато запаля колата, всичко си и е наред (всичко си работи перфектно, по таблото вс. отчита както си трябва). Не знам има ли връзка, но отдавна не бях палил колата и сега излезе това. Аз съм с М43, 1.9мотора, т.е. проблема най-вероятно е еднакъв при вс. Е46-ци. Ще се радвам да споделиш как оправи проблема, ако си го оправил де.
Поздрави,
Поздрави,
Скромността не е добродетел
Колега не разбрах от къде идва проблема ,след сваляне на клемата на батерията за 24часа се оправи проблема и сега няма ядове.
- oci
- старши ентусиаст
-
- Кара: '12 BMW F10
- Мечтае да кара: самолет
krasi_bmw написа:Колега не разбрах от къде идва проблема ,след сваляне на клемата на батерията за 24часа се оправи проблема и сега няма ядове.
Bavar40 написа:Колега, реши ли си проблема със светещото табло? Аз имам абсолютно същия пролем и се чудя какво да направя. Днес сутринта установих, че при загасване на двигателя и изваждане на ключа, таблото продължи да свети, като дори стрелката за температурата се премести на Мах. Странното е също и това, е когато запаля колата, всичко си и е наред (всичко си работи перфектно, по таблото вс. отчита както си трябва). Не знам има ли връзка, но отдавна не бях палил колата и сега излезе това. Аз съм с М43, 1.9мотора, т.е. проблема най-вероятно е еднакъв при вс. Е46-ци. Ще се радвам да споделиш как оправи проблема, ако си го оправил де.
Поздрави,
Натоварила се е К-буш шината и това е единия начин разкача се клемата за над 2 часа и така се ресетва, обикновенно виновник за това е печка вебасто или пък нещо слагано дапълнително по колата, китайска аларма, ксенон и т.н
Колега, мерси за отговора! Без да искам, аз също открих начина, по който накарах таблото да загасне, като и аз като теб разкачих клемите от акумолатора за една нощи и после ... нещата и при мен бяха ок.
Oci, на теб също благодаря за вметката по темата. Странното обаче е, че това ми се случва за първи път откакто имам колата (вече 7 години), а не съм слагал нищо като допълнително оборудване. Наистина, от какво друго може да се окаже, че е проблема? Не ми стана ясно що е то "К-буш шината"? Мога ли да очаквам пролеми с въпросния елемент, предвид че вече веднъж, както писа ти "се е натоварила" от нещо? Засега загасих коледната елха (светещото табло
), но не знам какво да очаквам занапред. Очевидно разкачането на акумулатора проработи, но дали проблема причиняващ цветомузиката си е останал нерешен още не знам.
Поздрави,
Oci, на теб също благодаря за вметката по темата. Странното обаче е, че това ми се случва за първи път откакто имам колата (вече 7 години), а не съм слагал нищо като допълнително оборудване. Наистина, от какво друго може да се окаже, че е проблема? Не ми стана ясно що е то "К-буш шината"? Мога ли да очаквам пролеми с въпросния елемент, предвид че вече веднъж, както писа ти "се е натоварила" от нещо? Засега загасих коледната елха (светещото табло

Поздрави,
- oci
- старши ентусиаст
-
- Кара: '12 BMW F10
- Мечтае да кара: самолет
Bavar40 написа:Колега, мерси за отговора! Без да искам, аз също открих начина, по който накарах таблото да загасне, като и аз като теб разкачих клемите от акумолатора за една нощи и после ... нещата и при мен бяха ок.
Oci, на теб също благодаря за вметката по темата. Странното обаче е, че това ми се случва за първи път откакто имам колата (вече 7 години), а не съм слагал нищо като допълнително оборудване. Наистина, от какво друго може да се окаже, че е проблема? Не ми стана ясно що е то "К-буш шината"? Мога ли да очаквам пролеми с въпросния елемент, предвид че вече веднъж, както писа ти "се е натоварила" от нещо? Засега загасих коледната елха (светещото табло), но не знам какво да очаквам занапред. Очевидно разкачането на акумулатора проработи, но дали проблема причиняващ цветомузиката си е останал нерешен още не знам.
Поздрави,
Ако пак ти го направи ще трябва да се търси проблема може да е кабелен само или пък някой от модулите да запушват шината, въпросната шина е комуникационна това е един кабел по който тече определен сигнал просто казано и ако е натоварена съпротивлението се променя и напрежението и там спира да комуникира някой модул в твоя случай таблото е спряло, но това не значи че проблема е в него може друг модул да товари шината и това да се отразява на таблото, имах един такъв случай с една кола на която и беше протрит К-бус кабела на радиото и беше опрял на маса от там не работеше табло, мигачи, авариики, климатроник и радиото естествено и след три дни ровене в инсталацията кабела беше сменен

Най-гадни са кабелните проблеми и то трудното е да намериш правилния кабел който е направил белята.
Oci, мерси за изчерпателния отговор! Силно се надявам случилото се при мен и колегата да е инцидентно и да не се повтаря.
Поздрави,
Поздрави,
8 мнения
• Страница 1 от 1