Силиконови маркучи
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
6 мнения
• Страница 1 от 1
- enkay
- Потребител
-
- Кара: E46 320D 204D4
- Мечтае да кара: Moskvich 2140 Turbo
Силиконови маркучи
Здравейте колеги, напоследьк имам чувството че колата не вьрви както трябва и турбото сьска по силно от нормалното и ме сьмнява че някой от вакум маркучите по турбото и егр-а са се напукали. искам да ги заменя с силиконови такива за да си спестя бьдещи проблеми, Интересува ме диаметьра на маркучите както и някьква ориентировачна обща дьлжина (порьчвам от някьв сайт), питам понеже не ми се разиграва да разглобявам за да докопам всички маркучи та да ги измеря. Колата е 320д 2004 седан.

- mustang1986
- ентусиаст
-
- Кара: E46 M47N
Re: Силиконови маркучи
http://www.heed-auto.com/index.php?page ... &Itemid=57
Съскането едва ли е от тях,но си е хубаво да си смениш профилактично.Диаметъра на оригиналните е 3,5мм,но такива едва ли ще намериш.Аз съм с тези от линка горе и сам адски доволен 3мм са.Дължината някъде към 3метра по спомен
Съскането едва ли е от тях,но си е хубаво да си смениш профилактично.Диаметъра на оригиналните е 3,5мм,но такива едва ли ще намериш.Аз съм с тези от линка горе и сам адски доволен 3мм са.Дължината някъде към 3метра по спомен

Да пишеш на български с латински букви е като да пишеш на стена с лайна....чете се,но не е красиво!!!
- vavilon
- старши ентусиаст
-
- Кара: E46 318i 98
- Мечтае да кара: Електромобил...
Маркуч с размер 3.5мм. има в Дарукар или оторизираните магазини. Продава се на метър, около 15лв. метъра.
- tuporashko
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 320d
- Мечтае да кара: 330xd
аз си сложих гумени маркучета на 3.5 мм с външна платнена оплетка и съм доволен,цената им е 4 лв метъра която е доста по приемлива
- ociata
- кандидат ентусиаст
-
Огледай хубаво турбо-пътищата и ще видиш от къде идва проблема. Щом има съскане проблема едва ли е в вакумите, много по-вероятно е проблема да е в самия турбо път.
Аз имах същия проблем и се оказа маркуча на турбото който идва "от горната страна" след ЕГР, между двата пластмасови капаци на двигателя се вижда. Беше цепнат отдолу и се чуваше една идея по-силно съскане и колата беше малко по-тромава. Също така огледай скобите, защото при мен едната беше тръгнала да се вади, но не беше успяла
Преди време ми се беше откачило от към въздушния филтър пластмасата която излиза(в другия край влиза в маркуч) - тогава колата съвсем не можеше да върви.
Аз имах същия проблем и се оказа маркуча на турбото който идва "от горната страна" след ЕГР, между двата пластмасови капаци на двигателя се вижда. Беше цепнат отдолу и се чуваше една идея по-силно съскане и колата беше малко по-тромава. Също така огледай скобите, защото при мен едната беше тръгнала да се вади, но не беше успяла

- LoS BanditoS
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW E46 330D Touring
- Мечтае да кара: BMW E46 330D Touring
Предполагам че е така но все пак да попитам и при 3.0д вакуум маркучите на 3.5мм ли са пак? и това е вътрешен отвор нали?
6 мнения
• Страница 1 от 1