Питане за летни гуми

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: комби
Мечтае да кара: Нещо с S мотор
Детайли за колата: N52B25

Re: Питане за летни гуми

Мнение от Gqbriel » 12 Мар 2013, 13:06

iv4o9999 написа:мишелин си е сериозна марка, мое мнение обаче е че се справят с една идея по-добре със зимните гуми, не че имам нещо против pilot sport гумите напротив, но по-ниския им клас от тип енерджи, доста бързо старее и едвам избутва 3тия сезон, освен ако аз не съм попаднал на лоша партида гуми, но ги бях взел нови и не бях особено доволен.

Миналата година карах с Michelin PS 225/40/18 - изключително доволен от поведението на пътя,изключително тихи (според мен) но се износват като едното нищо.
bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма :D .
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 328i

Мнение от Leon » 12 Мар 2013, 13:14

Мишлена аз си ги изключвам от изследванията, защото винаги са най-скъпите при идентични показатели и както съм писал, в народните размери са доста надценени.
Never mistake motion for action...

ентусиаст
Аватар
Кара: e46 compact 320td

Мнение от iv4o9999 » 12 Мар 2013, 13:55

Gqbriel написа:
iv4o9999 написа:мишелин си е сериозна марка, мое мнение обаче е че се справят с една идея по-добре със зимните гуми, не че имам нещо против pilot sport гумите напротив, но по-ниския им клас от тип енерджи, доста бързо старее и едвам избутва 3тия сезон, освен ако аз не съм попаднал на лоша партида гуми, но ги бях взел нови и не бях особено доволен.

Миналата година карах с Michelin PS 225/40/18 - изключително доволен от поведението на пътя,изключително тихи (според мен) но се износват като едното нищо.

аз износване в голяма степен не забелязах, но стреенето на гумата, появата на цепнатини и втвърдяването на каучака, водят до липса на сцепление и при по-хладно време и студен асфалт, съответно и малко по-висока скорост колата почва да се носи по завоите като народна песен. Говоря за енерджито с което карах, иначе съм фен на DUNLOP SP Sport maxx и на сухо и на мокро се държат стабилно.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E60 530XI
Мечтае да кара: M5 f10

Мнение от Achkata_ci » 12 Мар 2013, 16:29

Аз съм с е46 купе преди фейса , 323 ци , стандартно окачване.. отзад съм на 18" 255/35 не закача никаде, не вярвам 1 размер отгоре да е проблем .. обаче не знам дали са еднакви калниците на купето и седана (мисля ,че са еднакви) .. също така преди бях на 17-ки и няма никаква разлика във вървенето ,само в разхода :lol:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 325ci много синя

Мнение от MakMakoB » 12 Мар 2013, 23:55

Колеги, аз освен скъпите европейски марки реших да пробвам и няколко алтернативни като: AVON, FALKEN и TOYO. От последните две съм изключително доволен, а и перформанс моделите са на по-добра цена от конкурентните марки. :smoke:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: БМВ 330Д
Мечтае да кара: Е92

Мнение от boqn92 » 13 Мар 2013, 16:09

за FALKEN съм чувал добри отзиви от гумаджия приятел. :)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: комби
Мечтае да кара: Нещо с S мотор
Детайли за колата: N52B25

Мнение от Gqbriel » 13 Мар 2013, 23:42

Ами Краси на М3 за една година гине изтъркалял,това което той сподели - сцепление имат за сметка на износване,но все пак говорим за М кола
bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма :D .
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5

ентусиаст
Аватар

Мнение от iv4o9999 » 14 Мар 2013, 12:46

някой мнения за тези http://www.tyrereviews.co.uk/Tyre/Barum/Bravuris-2.htm чувам добри отзиви а цената е особено прилична

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E60
Мечтае да кара: BMW

Мнение от ilia1984 » 14 Мар 2013, 13:43

iv4o9999 написа:някой мнения за тези http://www.tyrereviews.co.uk/Tyre/Barum/Bravuris-2.htm чувам добри отзиви а цената е особено прилична

http://medina-med.com/shop/?action=viewDetail Не е кой знае какво за парите си бива :yes:
Новите Bravuris 2 – токлова много приятни моменти зад волана
на толкова ниска цена! Най-бързите универсални
гуми от Барум за дълготрайно удоволствие.

ПРЕДИМСТВА
•Иновативен асиметричен релеф.
•Изминаване на повече километри благодарение накомпютърно оптимизирания си контур и най-новатасиликонова смес.
•Равномерно разпределение на налягането за по-бавно износване.
•Масивни напречни прорези за външната страна нагумата осигуряват стабилно шофиране и сигурно спиране на сухи настилки.
•Ламелирани ребра осигуряват оптимална прецизност при промяна на скоростите – дори и при висока скорост.
•Максимално триене и изключителна спирачна мощ благодарение на масивните напречни нарези.

•Многобройни прорези от вътршната страна на гумата намаляват риска от аквапланинг и осигуряват сигурност при спиране при мокри настилки.
•Широките канали разпръскват водата бързо и ефикасно.
•Новата силиконова смес гарантира най-доброто прилепване към мокри настилки.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е46 320i
Мечтае да кара: 5-Serie GT

Мнение от bо666 » 15 Мар 2013, 21:47

Аз съм карал с CONTINENTAL, GoodYear и една не особено известна марка Sportiva (част от continetal GRUP) и то все чисто нови от магзина. На старата ми е36тица без тракъш, без шпер ... GoodYear HydraGrip 205/60/15 бях адски впечатлен от поведението на мокро. Тогава не разбирах какво толкова се говори и хора се оплакват и плашат от аквапланинг.Просто защото с тези гуми никога не съм изпадал в такъв проблем. На сухо не бяха чак префектни и возеха една идея по-твърдичко. За зимата си купих Continetal TS810 195/60/15, пак за е36цата. Вярвате или не с тези гуми съм подминавал не малко закъсали коли с предно и нямах притеснения къде паркирам и къде минавам. Златна гума е това. На сегашната ми е46 имам ASC, което си е доста голям плюс по отношение на сигурността. Летните ми гуми са Sportiva Super Z 225/50/16 made in Germany(трябва да се подчертае). В завойте се държи добре, но в сравнение с по-марковите с които съм карал, дори и по-тесни, тези са много шумни, возят твърдо и с тях усетиш какво е това нещо аквапланинг и добре че беше ASC-то .... Тази зима(въпреки че едва я усетихме) купих новия модел Continetal ТS850 205/55/16 - Хора да ви кажа ТОВА Е ЗИМНАТА ГУМА. Може би защото е нова или заради ASCто, не знма, но дали е вода, киша, лед, сняг или сух студ вътре като си караш нормалко няма разлика в управлението от това през лятото .... няма напрежение че може всеки момент да ти тръгне задницата или да не завие колата или пък да не спре, заради което съм такъ фен на Continental. Те винаги са залагали най-вече е на спирането. Истина ви казвам мислех че няма гума която да спира на лед, но тази освен че спира и лесно се управлява и лесно потегля ... Гумата на Continental е истинско инженерно съвършенство. Препоръчнвам гио горещо на всеки.Имам много приятели които карат с други марки гуми и съм ги сравнявал с MIchelin Alpin A4...Нямат сравнение, както е и според ADAC. Continetal-а в осезаемо по-добър.Тук трябва да се вземе предвид че BMW-то е със задно, a колата на която бяха другите с предно. Не искам да ангажирам никой с моето мнение, но за мен по-добра гума от Continenatal никога не е правена и надали някога ще бъде. Дано някой любител на конкурентна марка не се засегне, но сподвелям лично мнение и впечатления :) :yes:
BMW ,BMW -Какво друго му трябва на човек

ентусиаст
Аватар

Мнение от iv4o9999 » 17 Мар 2013, 10:20

Континентала си е гума няма какво да говорим, и на прага на лятото всеки който няма гуми като мен и няма търпение да си сложи новите джанти, пак акто мен издирва добри и качествени оферти, скочих до Диана вчера и харесах 2 модела

http://www.avtogumi.bg/oscommerce/letni ... 05309.html и http://www.avtogumi.bg/oscommerce/letni ... 05310.html

разликата в цената не е особена, показателите са близки, размера е 225 45 17 за втората чух някакви противоречиви отзиви смисъл че с времето страницата от вътре започвала да се цепи.

Дайте мнения от личен опит или какъвто и опит имате, защото съм на кантар и се чудя сериозно

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е46 320i
Мечтае да кара: 5-Serie GT

Мнение от bо666 » 17 Мар 2013, 12:58

Колега, аз нямам лични впечатления от летните гуми на Vredestein. Чувал съм само че силата на тази мярка са зимните гуми, за летни не съм чувал кой знае какви отзиви. Единатвено мога да споделя че вторите съм ги виждал на много чисто нови коли, среден клас... :) Успех с избора. Все пак каквоти и да купиш освен че ще е чисто ново ще е и небезисвестна марка :)
BMW ,BMW -Какво друго му трябва на човек

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d

Мнение от acho.rs » 17 Мар 2013, 15:59

На 320д нито ще ситгнеш лимита на гумите , нито ще ги износваш много , така че ако се гони визия а бих заложил на евтини гуми - така и така са само заради джантата там , не за перформанс :lol:

ентусиаст
Аватар

Мнение от iv4o9999 » 17 Мар 2013, 16:05

скоростта няма да я напълня, въпроса е все пак да са държат добре, и да са здрави бордовете, за да не излизат балони лесно, което можеби е неизбежно с наще улици, иначе да джантата ще е на дневен ред, но за да ги запазя здрави ще трябват и гуми поне среден клас, защото с евтина гума съм цепил 17ка в една дупка

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от гумата » 17 Мар 2013, 20:28

Колкото по- нисък борд, толкова по- голямо натоварване върху ходовата част. От една страна по -близо до дупките, от друга страна по- голямо триене и съответно стабилност при по- висока скорост. Най- близко до сърцето ми са бриджстон потенца, но и тойо и мишелин вършат работа. Всеки си знае къде кара. По "царския път" е едно, но в стил туринг си трябва по- висок борд.
Накрая остава удоволствието от шофирането.

ПредишнаСледваща

Назад към E46