Странен шум в таблото след запалване

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

Потребител
Аватар

Странен шум в таблото след запалване

Мнение от chstr » 11 Мар 2013, 23:03

Здравейте.Имам е46ца 2000g 320 d от около 2 месеца и все още я разучавам :D Та като я запаля и след около 5-6 сек. се чува нещо като дращене от таблото от горния му край за около секунда . Искам да попитам това нормално ли е... аз си мисля че е нещо от климатроника но не съм сигурен.Надявам се да ме успокоите :bchug:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: комби
Мечтае да кара: Нещо с S мотор
Детайли за колата: N52B25

Re: Странен шум в таблото след запалване

Мнение от Gqbriel » 12 Мар 2013, 10:40

chstr написа:Здравейте.Имам е46ца 2000g 320 d от около 2 месеца и все още я разучавам :D Та като я запаля и след около 5-6 сек. се чува нещо като дращене от таблото от горния му край за около секунда . Искам да попитам това нормално ли е... аз си мисля че е нещо от климатроника но не съм сигурен.Надявам се да ме успокоите :bchug:

Под табло имаш предвид централната конзола където е радиото и климатика ли?
Ако е така - в самото управление на климатика има вентилаторче,с времето почва да жужи от прах и т.н - можеш да отвориш урпавлението и да го смажеш ,би трябвало да намали звука
bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма :D .
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5

младши ентусиаст
Аватар
Кара: му се на вода

Мнение от frizzante » 12 Мар 2013, 11:03

Може да са клапите за въздуха също така, при контакт се местят...Да ползвам темата да попитам, мисля, че и на колегата ще му е полезно - ако се пръсне със спрей смазка това вентилаторче през решетчицата, без да се сваля управлението дали ще има ефект върху шума и опасно ли е за нещо? Говоря за леко пръскане, не да го окъпвам...
Никой да не се качва на автобуса преди да е дошъл!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: комби
Мечтае да кара: Нещо с S мотор
Детайли за колата: N52B25

Мнение от Gqbriel » 12 Мар 2013, 11:34

frizzante написа:Може да са клапите за въздуха също така, при контакт се местят...Да ползвам темата да попитам, мисля, че и на колегата ще му е полезно - ако се пръсне със спрей смазка това вентилаторче през решетчицата, без да се сваля управлението дали ще има ефект върху шума и опасно ли е за нещо? Говоря за леко пръскане, не да го окъпвам...

С oci съм коментирал точно такъв дразнещ шум и неговия съвет е да се отвори урпавлението ,да се изчисти и да се смаже леко.
bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма :D .
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5

ентусиаст
Аватар
Кара: X3 E83 2.0d 2006; 316 i 1999;

Мнение от NikVanov » 12 Мар 2013, 18:45

През решетката не може да се смаже. Сваля се и се разглобява сравнително лесно, но смазването на вентилаторчето обикновено е с кратък ефект. Наскоро един приятел-спец по компютри /при тях също има проблем с шумни вентилатори/ ми каза, че най-добре за смазване действа масло 5W-30 или 40. Още нямам личен опит.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: '12 BMW F10
Мечтае да кара: самолет

Мнение от oci » 12 Мар 2013, 21:20

Специално за вентилаторчето в самото управление смазването решава проблема и почистването разбира се така, че ефекта е траен виж ако имаш предвид вентилатора на купето там е друга работа той лагерува на втулки и там и да го смажеш ако втулките са износени след известно време пак почва да скрибуца.

ентусиаст
Аватар
Кара: X3 E83 2.0d 2006; 316 i 1999;

Мнение от NikVanov » 12 Мар 2013, 22:19

Не знам дали е така при всички, но при мен като се стопли времето вентилаторите шумят по-слабо, а слава-богу пролетта наближава.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: '12 BMW F10
Мечтае да кара: самолет

Мнение от oci » 13 Мар 2013, 13:49

NikVanov написа:Не знам дали е така при всички, но при мен като се стопли времето вентилаторите шумят по-слабо, а слава-богу пролетта наближава.

Нормално :yes:

Назад към E46