Хидравлична помпа вие
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
13 мнения
• Страница 1 от 1
- sh1n3
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e46 323Ci
Хидравлична помпа вие
Здравейте колеги, след смяна на хидравличното масло с АТФ каквото е по каталог. Помпата почна да вие. Има ли шанс да е заради маслото.
Малко предистория. При смяната на маслото свалих и рейката / не съм я палил без масло / .Според вас какво мога да сбъркам за да почне да вие помпата. Колата е е46 323ci
Извинявам се за глупавия въпрос, но вече мисля да търся друга помпа.
Благодаря и поздрави !
Малко предистория. При смяната на маслото свалих и рейката / не съм я палил без масло / .Според вас какво мога да сбъркам за да почне да вие помпата. Колата е е46 323ci
Извинявам се за глупавия въпрос, но вече мисля да търся друга помпа.
Благодаря и поздрави !
- nedbmw
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW Е46 facelift
- Мечтае да кара: Е90
- Детайли за колата: E46 318i N42 143h.p.
Re: Хидравлична помпа вие
Не бързай да я сменяш може би има въздух в системата и за това се чува това виене, като покараш известно време ще се загуби.
- CTORH
- младши ентусиаст
-
- Кара: E36 318is, E46 328ci
И моята вие и волана ми е млако по-тежък от нормалното. Смених й маслото като много добре източих старото масло от рейката - с шприц наливах масло от входа на рейката докато от изхода и не започна да тече чисто масло. И казанчето много добре го почистих. Това го правих есента и маслото още си е червено. Но въпреки това проблемите си останаха.
Сега се чудя да взимам ли друга помпа (втора ръка) или да сваля моята и да се опитам да я разглобя и да приложа процедурата, която Мишо е описал в Е36 подфорума. 

- sh1n3
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e46 323Ci
Благпдаря Ви колеги за бързите отговори, Не смятам да се вкарам в филма с сваляне и ревизиране на помпата. Чудя се дали да не я покарам още ден два и да взема някоя втора ръка.
- zvetiko
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39М54В30
sh1n3 написа:Благпдаря Ви колеги за бързите отговори, Не смятам да се вкарам в филма с сваляне и ревизиране на помпата. Чудя се дали да не я покарам още ден два и да взема някоя втора ръка.
След ден два няма да имаш подобно желание.

- MakMakoB
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 325ci много синя
Здравей колега, по-добре установи навреме причината за виенето на помпата. При мен, последната седмица помпата започна доста да вие при въртене на волана. Проверих нивото на маслото беше ОК, нямаше и никакви фрапиращи течове. Вчера сдаде багажа
След поредното палене се чу изключително неприятен звук от двг отсек и хидравликата изчезна - предполагам скъсана ос на помпата, но преди да я сваля, не мога да съм сигурен. Тъй като нова е 800 кинта, май ще се търси 2-ра употреба. 

- NicKo_8
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW E46 320d,Peugeot 407SW
- Мечтае да кара: BMW E61
Колега,провери за въздух в системата.При мен течеше от един маркуч и вкарваше въздух.От там виене и твърд волан.
Sent from my GT-I9001 using Tapatalk 2
Sent from my GT-I9001 using Tapatalk 2
The Power of Dreams!
- landolin
- младши ентусиаст
-
- Кара: 535ix, 2012
Маслото какво е? На мен ми е вила хидраслична помпа от фалшиво масло, след повторната му смяна с оригинално се оправиха нещата.
- Zagy
- нафтения
-
- Кара: го на спомени
- Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3
Първо смени маслото - може твоето да е старо и вече уеко сбозило.
Si non confectus, non reficiat.
- stormrider
- младши ентусиаст
-
- Кара: БМВ М44Б19
- Мечтае да кара: Imperial Tie Fighter
- Детайли за колата: Стара баба с тояжка
- CTORH
- младши ентусиаст
-
- Кара: E36 318is, E46 328ci
NicKo_8 написа:Колега,провери за въздух в системата.При мен течеше от един маркуч и вкарваше въздух.От там виене и твърд волан.
Колега, след като смени маркуча спря ли да вие и омекна ли ти волана? Можеш ли да ми покажеш на схема в реалоем кой точно маркуч е бил проблемния и с нов ли го смени или някво рециклиране си правил?
Според мен ви трябва масло Декстрон III.
Аз на Е39-ката имах такъв шум. Смених маркучите с маслоустойчиви с двойна оплетка. Този който беше без накрайник, го взех от хипермаркет на метър за жълти стотинки, а другият за високо налягане от фирма за хидравлични маркучи (имаше малка дупчица откъдето пръскаше масло)
Свалих помпата и я почистих понеже в старото масло имало стружки и задирало. Свалих казанчето. Измих го с нафта, като му запуших отворите и го разклатих стабилно нафтата да измие всички ла*на вътре. Сложих помпата, наредих маркучите, сложих казанчето и налях новото масло. Нямаше и помен от шум.
П.С. Като се обадих в Ауто + ми казаха 1000лв за помпата, а колегата laviatan (дано да не се сметне за реклама) имаше за 180лв нова.
Аз на Е39-ката имах такъв шум. Смених маркучите с маслоустойчиви с двойна оплетка. Този който беше без накрайник, го взех от хипермаркет на метър за жълти стотинки, а другият за високо налягане от фирма за хидравлични маркучи (имаше малка дупчица откъдето пръскаше масло)
Свалих помпата и я почистих понеже в старото масло имало стружки и задирало. Свалих казанчето. Измих го с нафта, като му запуших отворите и го разклатих стабилно нафтата да измие всички ла*на вътре. Сложих помпата, наредих маркучите, сложих казанчето и налях новото масло. Нямаше и помен от шум.

П.С. Като се обадих в Ауто + ми казаха 1000лв за помпата, а колегата laviatan (дано да не се сметне за реклама) имаше за 180лв нова.
- NicKo_8
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW E46 320d,Peugeot 407SW
- Мечтае да кара: BMW E61
CTORH написа:NicKo_8 написа:Колега,провери за въздух в системата.При мен течеше от един маркуч и вкарваше въздух.От там виене и твърд волан.
Колега, след като смени маркуча спря ли да вие и омекна ли ти волана? Можеш ли да ми покажеш на схема в реалоем кой точно маркуч е бил проблемния и с нов ли го смени или някво рециклиране си правил?
http://www.realoem.com/bmw/showparts.do ... g=32&fg=20
Маркуч номер 9 хвърляше масло,защото скобата номер 10 не държеше.Смених само скобата и долях масло.Вече нямам виене и волана омекна.
The Power of Dreams!
13 мнения
• Страница 1 от 1