Замяна на катализатор с резонаторно гърне
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
26 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- bо666
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е46 320i
- Мечтае да кара: 5-Serie GT
Замяна на катализатор с резонаторно гърне
Здравейте колеги 
Искам да попитам за мнение къде да си направя смяната на катализатор с резонатор? Налага се да махна катализаторите защото вече само миришат, колата не върви, пуши и се чуват сранни звуци из под колата
Та, чувал съм че най добре работят в Крафт или Аспо. Мнения за там??? Или пък някъде другаде ако някой е правил, нека сподели
Искам да ми направят така нещата че да се различава възможно най-малко звука от ауспуха, от сегашния. Не искам спортни изпълнения, не искам да се чуват неприятни звуци от резонанс при различни обороти... особено в купето
не искам колата да "пърди" по улиците. Идеята ми е да се доближава максимално до оригиналния си тих звук. Ясно ми е че без катализатор това е трудно , за това пиша и темата за да разбера къде е възможно да ми я направят както искам
Колата е е46 320i без газ, ако това има значение
150тката е , а не 170 коньовия мотор 
Ще има ли ядове и с ламбда сондите? Знам че се слагат някакви залъгалки или както там се казват, та и това да питам че да не се качи и разхода от цялата работа
Благодаря предварително за мненията ви

Искам да попитам за мнение къде да си направя смяната на катализатор с резонатор? Налага се да махна катализаторите защото вече само миришат, колата не върви, пуши и се чуват сранни звуци из под колата

Ще има ли ядове и с ламбда сондите? Знам че се слагат някакви залъгалки или както там се казват, та и това да питам че да не се качи и разхода от цялата работа

Благодаря предварително за мненията ви

BMW ,BMW -Какво друго му трябва на човек
- sshtskv
- младши ентусиаст
-
- Кара: Продаде колата
- Мечтае да кара: Бързо, голямо и черно BMW
Re: Замяна на катализатор с резонаторно гърне
Силно се интересувам и аз, конкретно за M54B25, че не иска да се помръдне.
Аз съм замислил този проект:
http://www.bimmerfest.com/forums/showth ... p?t=490864
Аз съм замислил този проект:
http://www.bimmerfest.com/forums/showth ... p?t=490864

- TRR
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E46 320dA '02; Yamaha FZ6S ABS
Измежду Крафт и Аспо препоръчвам Крафт. Имам наблюддения над Аспо-то срещу Дунев и Крафт-а на Цветан Лазаров.
В Крафт си играха близо половин час да заваряват тежести по генерацията, за да определят дали едни вибрации не са породени от катализатора. Ходил съм и на преглед заради съмнения за мека връзка - и в двата случая не ми взеха пари, а реално им отнех време. На друга кола са ми заварявали скъсани тръби като гаранционен ремонт, при условие че беше очевидно, че гърнето е удряно отдолу и скъсването не е заради дефект.
Не знам как се справят с ламбда сондите при по-новите коли, но като отношение и като качество на труда нямам никакви забележки.
В Крафт си играха близо половин час да заваряват тежести по генерацията, за да определят дали едни вибрации не са породени от катализатора. Ходил съм и на преглед заради съмнения за мека връзка - и в двата случая не ми взеха пари, а реално им отнех време. На друга кола са ми заварявали скъсани тръби като гаранционен ремонт, при условие че беше очевидно, че гърнето е удряно отдолу и скъсването не е заради дефект.
Не знам как се справят с ламбда сондите при по-новите коли, но като отношение и като качество на труда нямам никакви забележки.
за сьщия модел и аз ходих да смькнат катализаторите /нямах проблем просто за пари/ и ми отказаха ,защото нямало сметка били метални .
- bо666
- кандидат ентусиаст
-
в някой от споментатите Крафт или Аспо ли си бил, колега? На мен също ми споменаха че единия е метален и ако се е прецакал, само може да се изтърбуши и да си остане на място. Докато другия можел да се замени с резонатор или пак да се прибегне до изкормването
иначе четох тези дни ,че може да бера и ядове с ламбдите...те са 2 преди и след катализатора.. което било кофти... някой да знае нещо повече по въпроса??? Дайте малко мнения, че може да се роди нещо полезно от тия писания... все пак модата на "изпърдените гърнета" отдавна мина , както отдавна е минал и живота на катализаторите ни( поне за е46) и като се наложи да се махнат, много малко народ ще може да си купи нов... по-скоро прибягват до алтернативен вариант ... Дайте някакви мнения все пак .... не да слагаме разни прави тръби, гърнета от незнам си какви други модели и т.н. , а как да си направим количките максимално близки до оригинала 
За колегата по-горе, с проекта .... супер е, само дето ще си купиш още веднъж колата за да стане така.... но за теб това може и да не е проблем, така че успех с проекта... добре ми изглежда на мен ...

За колегата по-горе, с проекта .... супер е, само дето ще си купиш още веднъж колата за да стане така.... но за теб това може и да не е проблем, така че успех с проекта... добре ми изглежда на мен ...

- sshtskv
- младши ентусиаст
-
До тук са ми ясни два варианта:
1- дистанциращи гайки на сондите с цел да се издърпа ламбда-та по-далеч от газовете;
2- кодиране от Евро 3 към Евро 2.
И за никой не давам гаранция, че работи. Това е и причината още да не съм резнал катализаторите.
1- дистанциращи гайки на сондите с цел да се издърпа ламбда-та по-далеч от газовете;
2- кодиране от Евро 3 към Евро 2.
И за никой не давам гаранция, че работи. Това е и причината още да не съм резнал катализаторите.

- CTORH
- младши ентусиаст
-
- Кара: E36 318is, E46 328ci
Чувал съм и за някви емулатори, дето се включват в буксите за ламбда сондите (тея след катализатора) и предполагам пращат някъв сигнал към компа, все едно сондите си бачкат нормално. Но не знам какви са точно тея емулатори, нито къде ги слагат.
Ако някой знае нека сподели. 

- Wolfeye
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: мечтата си!e46 320ci & e92 320d
- Детайли за колата: Devil heart.. Angel eyes...
При поставянето на прави тръби "Eisenmann" от колекторите до крайното гърне ще има ли някакви негативни отражения върху работата на мотора и неприятен звук...
Принципно би трябвало да се получи положителен перформанс ефект, нали така?
При наличието на реномирано тихо крайно гърне може ли да се очаква хубав звук с тези тръби или ще пада дрънчене и бумтене
Кита се казва "Eisenmann sound-rohr" !
П.П има разбира се и варианти с колектори и спортни катализатори специално направени за съответния мотор, съобразени с ламбдите, но там парите отиват като нова 330ка с ламбо доорс
, да не ги коментираме 
Принципно би трябвало да се получи положителен перформанс ефект, нали така?
При наличието на реномирано тихо крайно гърне може ли да се очаква хубав звук с тези тръби или ще пада дрънчене и бумтене

Кита се казва "Eisenmann sound-rohr" !
П.П има разбира се и варианти с колектори и спортни катализатори специално направени за съответния мотор, съобразени с ламбдите, но там парите отиват като нова 330ка с ламбо доорс

- sshtskv
- младши ентусиаст
-
- bо666
- кандидат ентусиаст
-
Аз съм чувал, че права тръба има най-чувствителен ефект при мотори с турбина, за атмосферните, нямам представа.Но все пак като слагаш прави тръби, ти махаш всичко...катализатор, заглушител... В тоя ред на мисли, няма да е никак тиха, дори с добро крайно гърне... Мо же би п о-скоро ще наподобява някоя е36тица с много неприятен звук ... Сега... Неприятен. за мен в случая, защото аз търся друго ... Не искам да обидя някой койтопък си пада по това... Хора всякакви и предпочитания- всякакви :-P...... А за ламбда сондите, не знам дали това кото е описал колегата са единствените варианти, но ако слагат нещо на тяхно място и това нещо дава само инфона компа, всичко е наред, няма ли да е проблем. Защото информацията от ламбда сондите не би трябвали да е статична, по скоро е като мониторинг и то постоянен и информацията да се променя .... Всичко това вероятно би се отразило зле на разхода....
- CTORH
- младши ентусиаст
-
- Кара: E36 318is, E46 328ci
Сондите след катализатора не влияят на смесообразуването и на разхода. Аз също предполагам, че и при тях сигнала не е статичен, но вероятно се променя в много по-тесни граници отколкото сигнала от сондите преди катализатора, така че би трябвало да има такива емулатори.
- bо666
- кандидат ентусиаст
-
Супер, значи ще го проверя този въпрос когато махам катализатора
Дано има нещо изписано по-въпроса из нета, че на думите на тези които ще ми ги продадат не мисля че мога да вярвам
Кофтито е че не успях да намеря нищо по въпроса в някой чужд сайт, но пък и не се очудвам, все пак в норманите държави катализаторите са задължителни и никой не се занимава с това как да залъгва ламбда сондите за да може да си свали катализатора и да го замени с резонаторно гърне
Ако получа разяснеия по въпроса с лабдите и за това как точно работят и какво инфо подават, ще споделя за да има някаква яснота за това... 

- bо666
- кандидат ентусиаст
-
http://hho-hydrogensystems.com/30-%D0%9 ... 0%B0-.html
Колеги, вижте този линк. Това ако работи би решили проблемите на всички ни с тези лабда сонди, след махане на катализатора
пък е и за колите с 2 ламбда сонди, което е точно проблема... С 1 ламбда сонда хората си решават лесно проблемите, но с 2 нещата са много по трудни и почти винаги разхода страда
дано това помогне на някой ....
Колеги, вижте този линк. Това ако работи би решили проблемите на всички ни с тези лабда сонди, след махане на катализатора

- Wolfeye
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: мечтата си!e46 320ci & e92 320d
- Детайли за колата: Devil heart.. Angel eyes...
Ето примерна снимка на стоковата генерация, съпоставена с такава с прави тръби:

Предното и средното гърнета са махнати и заменени с тръби.
А тази залъгалка вършейки си работата , т.е. да симулира нормални стойности, не води ли до невъзможността да се получи коректна и навременна информация при проблем с мотора?

Предното и средното гърнета са махнати и заменени с тръби.
А тази залъгалка вършейки си работата , т.е. да симулира нормални стойности, не води ли до невъзможността да се получи коректна и навременна информация при проблем с мотора?

- bо666
- кандидат ентусиаст
-
Ами предполагам има някакви датчици и в самия мотор, който биха сигнализирали .... По-скоро симулират идеалната работа на работещ катализатор, според мен
и така ще намалят и разхода . Поне по мое мнение трябва да е така 

26 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2