Монитора изгасна X5
Модератор: Технически модератори
7 мнения
• Страница 1 от 1
- muleshkov
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е87 118Д
Монитора изгасна X5
Здравейте колеги искам да споделя неволите си и да намеря решение на проблема си
Преди няколко дни монтирах камера на Х5 уж по схема всичко пробвах накрая камерата заработи както си трябва единственият проблем беше светлината за номера че даваше грешка направих една глупост да замостя двата плюса да работи с една не с две лампи и се шашна лайт модула поправих грешката си и сега там няма проблеми.Но от многото проби по камерата падна акумолатора, на другият ден запалих с подаване на ток и монитора вече даваше само черно и идея си нямам защо а си бачкаше перфектно.Откачих навигационният с че помислих че се е предал изчаках една вечер но тази сутрин очаквах че ще се покаже менюто на тв тунера но и то не се показа, иначе радиото си свири.
Къде да търся проблема, отчаях се, нещо е станало но немога да хвана какво
Преди няколко дни монтирах камера на Х5 уж по схема всичко пробвах накрая камерата заработи както си трябва единственият проблем беше светлината за номера че даваше грешка направих една глупост да замостя двата плюса да работи с една не с две лампи и се шашна лайт модула поправих грешката си и сега там няма проблеми.Но от многото проби по камерата падна акумолатора, на другият ден запалих с подаване на ток и монитора вече даваше само черно и идея си нямам защо а си бачкаше перфектно.Откачих навигационният с че помислих че се е предал изчаках една вечер но тази сутрин очаквах че ще се покаже менюто на тв тунера но и то не се показа, иначе радиото си свири.
- muleshkov
- кандидат ентусиаст
-
Re: Монитора изгасна X5
muleshkov написа:Здравейте колеги искам да споделя неволите си и да намеря решение на проблема си
Вече ми писва от днес се ошашка и музиката работи около минута и спира докато не рестартирам двигатела.
Замислям се над китайска навигация някакви мнения за нея имам дсп може ли да се синхронизират нещата
- tngeorgiev
- младши ентусиаст
-
muleshkov написа:muleshkov написа:Здравейте колеги искам да споделя неволите си и да намеря решение на проблема си
Вече ми писва от днес се ошашка и музиката работи около минута и спира докато не рестартирам двигатела.
Замислям се над китайска навигация някакви мнения за нея имам дсп може ли да се синхронизират нещата
с дсп китаецът няма да работи, свали за тест другия китаец, т.е. камерата, и не се отчайвай колега, нещата ще се оправят
E30 1986 318
E30 1993 318
E36 1991 320
E36 1997 328
E38 1997 735
Е46 2002 318
E30 1993 318
E36 1991 320
E36 1997 328
E38 1997 735
Е46 2002 318
- muleshkov
- кандидат ентусиаст
-
свалих камерата още щом почнаха да се шашкат системите махнах моста и лайт модула си заработи коректно дотук добре ама монитори си стои черен и това си е махнах и навигационният комп данеби при подаването на ток и твърде слабият акумолатор да се е предал нещо че имах съмнения и с надеждата след свалянето , да се появи поне менюто от тв тунера но след 6 часа без МК-то екрана си стои черен и навсичкото отгоре и музиката спря.
Да знам че динавина управлява дсп-то да съм закупил вече ...тези дни много се отчаях как така от подаване на ток може да се ошашкат нещата, аз ли нещо ненаправих както трябва незная... уж вси1ко по схема
Да знам че динавина управлява дсп-то да съм закупил вече ...тези дни много се отчаях как така от подаване на ток може да се ошашкат нещата, аз ли нещо ненаправих както трябва незная... уж вси1ко по схема
- tngeorgiev
- младши ентусиаст
-
постави за тест навигацията (мк-то) на мястото на тв модула, само на синята букса..трябва да се появи картина..
-за съжаление е възможно да си "изпържил" модулите (радио, мк и тв) с това подаване на ток !!
-огледай бушоните преди това
-за съжаление е възможно да си "изпържил" модулите (радио, мк и тв) с това подаване на ток !!
-огледай бушоните преди това
E30 1986 318
E30 1993 318
E36 1991 320
E36 1997 328
E38 1997 735
Е46 2002 318
E30 1993 318
E36 1991 320
E36 1997 328
E38 1997 735
Е46 2002 318
- muleshkov
- кандидат ентусиаст
-
Синята букса от тунера да я сложа къде на коя на МК-то и кой бушон да проверя и къде се намира той
Благодаря
Благодаря
- muleshkov
- кандидат ентусиаст
-
Благодаря на всички отзовали се колеги за помощта
Днес реших да направя последна интервенция като разчистя колата от всичко допълнително и да почвам да елиминирам модулите един по един.На тв тунера имаше един допълнително монтиран модул който незная закакво е можеби някой колега да знае пък и каква работа върши,та днес по обед го махнах (стоеше между сините букси на тунера)и сега вечерта се беше появила картина - менюто на тв тунера.Викам си дай да пробвам и МК-то и по чудо и то си тръгна нормално значи проблемът е бил в този гаден модул
Ето и снимка да видите закакво става въпрос

Така че засега проблема е решен темата може да се трие ако модераторите сметнат че трябва
Днес реших да направя последна интервенция като разчистя колата от всичко допълнително и да почвам да елиминирам модулите един по един.На тв тунера имаше един допълнително монтиран модул който незная закакво е можеби някой колега да знае пък и каква работа върши,та днес по обед го махнах (стоеше между сините букси на тунера)и сега вечерта се беше появила картина - менюто на тв тунера.Викам си дай да пробвам и МК-то и по чудо и то си тръгна нормално значи проблемът е бил в този гаден модул
Ето и снимка да видите закакво става въпрос

Така че засега проблема е решен темата може да се трие ако модераторите сметнат че трябва
7 мнения
• Страница 1 от 1