колеги търся ел.схеми за м30б35

5-та серия ('88-'95)

Модератор: Технически модератори

Потребител
Аватар
Кара: bmw e34
Мечтае да кара: m5 e34 e36 turbinirana
Детайли за колата: ако бмв е религия,аз съм ФАНАТИК

колеги търся ел.схеми за м30б35

Мнение от todor_plamenov » 08 Мар 2013, 23:50

здр момчета търся спешно надежден източник на ел.схеми спецялно за е34 или е32 със двигател м30б35 год 1988
ако някои има спец.програма или надежден саит (wedophones.com съм го разглеждал пиша го тъи като е доста разпространен и за съжаление не ми върши работа )във които има специално за този тип двигател
много ще ми се олесни живота!

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: The ultimate driving machine

Re: колеги търся ел.схеми за м30б35

Мнение от Николов » 10 Мар 2013, 0:44

Колега каква толкова специфична информация търсиш че диаграмите като тази http://www.wedophones.com/Manuals/BMW/1 ... Manual.pdf не ти върши работа? Под Injection Electronics има пълното описание на електрониката на двигателя.. По-пълно описание от това едва ли има.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: мфили

Мнение от cod-cdbp » 10 Мар 2013, 1:54

Колега, кажи направо какво те притеснява?
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от todor_plamenov » 16 Мар 2013, 14:40

значи момечета работата е там че, свалих двигател от е32 735 и го метнах на е34 със бивш двигател м50б20
трансплантацията като цяло мина успешно но за съжаление имам проблем със електрониката немога да запаля мотора
дадох въпросната схема от този саит на моя електричар мислеики че ще му свърши работа понеже саита е доста разпространен
по форомите но засъжаление ми каза че не върши работа въпросната схема
затова реших да пиша за проблема си във форума и ако някои знае и може да предложи каквато и даа надеждна схема нека сподели
благодаря предварително

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от cod-cdbp » 17 Мар 2013, 6:01

Добре де, конкретизирай какво и къде сте свързали.
Подали ли сте захранване на ЕКУ-то изобщо, върти ли стартера, припуква ли, искра/гориво иде ли, както и куп други такива пояснения.
Изобщо правилно ли свързахте горивопроводите?
Не можем да гадаем :conf:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: The ultimate driving machine

Мнение от Николов » 17 Мар 2013, 23:26

Както каза колегата проблем може да има много места. Но първото което трябва е да се провери има ли захранване към компютъра на двигателя. При М50Б20 е червена дебела жица, която идва от акумулатора и отива към основното реле (това с 5 клеми). Другите важни връзки е зелената жица в кръглата букса която идва от контактния ключ и зелено/виолетовата за бензиновата помпа. Втората идва от релето с 4 клеми, а самото реле трябва да се включи при контакт, т.е да задейства помпата. Жицата за стартера е пак в кръглата букса и цвета е черно/жълто.

Потребител
Аватар

Мнение от todor_plamenov » 18 Мар 2013, 20:38

значи момчета двигателя върти ecu-то е захранено вупросната букса от която излизат кабелите за запалване,стартер,бензинова помпа и тнк също са вързани проверил съм ги поне 3 пъти като pins и цветове горивопроводите също са на място няма как да се збърка елементрано е
проблемите първоначално бяха няколко първо окабляването от 3.5 на двигателя беше доста по необичаено от стандартното което съм виждал на други м30б35/ци вторият проблем беше че помпата не хвърляше гориво към реиката и не даваше изкра към свещите и нямаше ток към нито един от сензорите по мотора
реших да сменя окабляването със така нареченето стандартно което съм виждал но както и да е
свалих окабляването от същия мотор метнах го на моя и внезапно получих ток към сензорите и гориво към реиката
но не и искра на свещите
викнах един познат електричар качихме колата на пс и не изкара никаква грешка но ми показа че сензора които е доста важен за запалване е така да се каже мъртав става въпрос за този които е на шаибаната на коляновия вал и от там двигателя нито приема нито предава
та момчето ме овери че е за 2 часа работа при боравене със правилната схема понеже разгледахме няколко из нета и просто ми каза че има разлика от това което във деиствителност е при мен

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от cod-cdbp » 18 Мар 2013, 22:39

E датчика на вала ако не работи и гориво не трябва да идва.
Сменете го с нов, или доказано работещ, съвместим е с 90% от моторите от онези години с Бощ запалване, и тогава правете опити.
Също изчистете свещите, ако са нагорели докато правите опити ;)
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от todor_plamenov » 19 Мар 2013, 20:07

ами колега двигателя е сравнително нов на 80.000 км освен това датчика съм го пробвал работещ е
а това до кви функции е възможно да испалява колата при наличието на неработещ четец нз но при мен безин стига
до реиката и е факт не си измислям вече друг е въпроса дали отварят дузите
за свещите са чисто нови по двигателя всичко съм подменил със ново за асегурация
така че според мен единствения извод че има някаде прекъсване по ел.веригата
и заради това реших да попитам дъли някои може да ми одари едно рамо да намеря дръги схеми :shock:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от cod-cdbp » 19 Мар 2013, 23:25

todor_plamenov написа:ами колега двигателя е сравнително нов на 80.000 км освен това датчика съм го пробвал работещ е
а това до кви функции е възможно да испалява колата при наличието на неработещ четец нз но при мен безин стига
до реиката и е факт не си измислям вече друг е въпроса дали отварят дузите
за свещите са чисто нови по двигателя всичко съм подменил със ново за асегурация
така че според мен единствения извод че има някаде прекъсване по ел.веригата
и заради това реших да попитам дъли някои може да ми одари едно рамо да намеря дръги схеми :shock:

Схемите са тези, АКО мотора ти е то Е34 или Е32.
Моя двигател тотално отговаря на тях, и повярвай ми, доста съм ги ровил.
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от todor_plamenov » 21 Мар 2013, 12:13

значи трябва да се озъртам за схеми от е32

Назад към E34