На контакт
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
14 мнения
• Страница 1 от 1
- ownera
- Потребител
-
- Кара: BMW 318i
- Детайли за колата: 1.9 136hp
На контакт
Здравейте колеги, искам да попитам понеже съм с нов акумулатор (нов нов на 7 8месеца) , и днес паля но само ми пищи и пресвятка (паднал акумулатор ясно) Та искам да попитам понеже си я държа почти постоянно на контакт за да слушам музика когато съм в нея (иначе нестава ако не е на контакт) много ли е вредно колата да стой на контакт и много ли мъчи акумулатора ? Аз съм и с газов инжекцион ?
BMW "Удоволствие от шофирането"
- unikalen88
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW 330cd
Re: На контакт
BMDrago написа:Какво ще рече: "пищи и святка"? Неони ли си си слагал
наи-вероятно пресвяткането е от фаровете или таблото,а пиштенето -сигорно има телефон,аз имам телефон и като ми падна акомулатова си пищи като няма ток

- NikVanov
- ентусиаст
-
- Кара: X3 E83 2.0d 2006; 316 i 1999;
Ако ти е включена опцията ,,дневни светлини'', акумулаторът е паднал от тях. Иначе на контакт има сравнително малка консумация.
Първо защо е на контакт. Като трябва да е на позиция 1, за да слушаш музика. И второ- ако слушаш 2-3 часа музика нормално е да падне акумулатора. Ако не е така значи трябва да се замери и да се разбере откъде губи ток.
- Gqbriel
- старши ентусиаст
-
- Кара: комби
- Мечтае да кара: Нещо с S мотор
- Детайли за колата: N52B25
Сладур1 написа:Първо защо е на контакт. Като трябва да е на позиция 1, за да слушаш музика. И второ- ако слушаш 2-3 часа музика нормално е да падне акумулатора. Ако не е така значи трябва да се замери и да се разбере откъде губи ток.
Първо не е нужно да има каквато и да е позиция на ключа,да не говорим,че не е нужно да е на таблото,въпрос на връзване на радиото..
bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма.
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5

п.с. Аз попитах защо е на контакт, ако е афтърмаркет са му го свързали неправилно. Отива връзва го нормално и няма проблем.
- ownera
- Потребител
-
- Кара: BMW 318i
- Детайли за колата: 1.9 136hp
Ами да на 1 позиция, но бях чувал от някаде че колите с газ не било хубаво да стоят дълго време на контакт има ли нещо вярно в това ? а пищенето се чува от машинката на инжекциона не от телефона
И за 2 3 часа нов акумулатор много малко ми се струва за да падне 

BMW "Удоволствие от шофирането"
ownera написа:Ами да на 1 позиция, но бях чувал от някаде че колите с газ не било хубаво да стоят дълго време на контакт има ли нещо вярно в това ? а пищенето се чува от машинката на инжекциона не от телефонаИ за 2 3 часа нов акумулатор много малко ми се струва за да падне
За 2-3 часа наистина за нов акумулатор е малко време. Но зависи и колко и какви консуматори са включени.
А относно газта няма нищо притеснително, защото на 2-3-4-тата секунда ако не заработи двигателя
автоматично се затваря клапана на газта и прехвърля на бензин. Защитата е направена точно за
това - да няма изтичане на газ.
- doncheff
- младши ентусиаст
-
- Кара: 2008 X5 30d
- Мечтае да кара: M-power
А имаш ли усилвател и бас-каса? Особено ако имаш такива, акумулатора отива за нула време...
- iv4o9999
- ентусиаст
-
- Кара: e46 compact 320td
нещата са доста комплицирани ако имаш усилватели и т.н. както и колегата каза, може и за 10 минути да падне акумулатора, ако таралежа или нещо друго е заминало също прави консумация, като цяло всяка външна афтърмаркет електроника е потенциален консуматор, който свързан неправилно или изработен неправилно може да е причина.
- SHTILL
- младши ентусиаст
-
- Кара: турбо дизел
- Мечтае да кара: би-турбо дизел
Колега, провери си консумацията със включено СД и после с изключено СД с мултицет!
П.П. Пък и 2-3 часа за читав акумулатор не са нищо за музика, но не дискотека !
П.П.П. На стария ми ТДС
имах туба, допълнителни елипси, филтри и спокойно държеше на бой час и половина без никакъв проблем !
П.П. Пък и 2-3 часа за читав акумулатор не са нищо за музика, но не дискотека !
П.П.П. На стария ми ТДС

- Zagy
- нафтения
-
- Кара: го на спомени
- Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3
Колега аз също пускам музика в колата като чакам стигал съм до 3-4 часа но съм нямал проблем с акумулатора но моето СД не зависи от контакта на ключа пускам си го и си го спирам от копчето на СД-то забравял съм го 1-2 пъти и съм зареждал акумулатор но от 2-3 часа музика без усилватели и т.н. с нормална музика не съм имал проблеми с акумулатора.
14 мнения
• Страница 1 от 1