Неравномерно работи и трака!
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
28 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
- spower
- старши ентусиаст
-
- Кара: любимата ни марка да е първа ;)
- Мечтае да кара: римска колесница с М-пакет ;)
Re: Неравномерно работи и трака!
При изправен клапан на картерните газове при отворена капачка трябва да духа. Нормално е оборотите да се променят на отворена капачка, но двигателя трябва да продължи равномерна работа. Погледни и маркучетата за вакума често се напукват и засмуква въздух от там, както и маркуча от главата, който влиза в клапана за карт.газове да не е запушен от мазен нагар или напукан.
Плей листа с видеа за ремонт на BMW Х3 F25:
https://www.youtube.com/playlist?list=P ... A1PWE6WpJt

- ratim
- Потребител
-
- Кара: BMW 318ci
- Детайли за колата: BMW 318 ci 2002 e46 N42 valvetronic
Имам предвид като сложа ръка (запуша отвора)плътно на мястото на капачката и мотора заглъхва един познат ми каза ,че нямало компресия.Дали неможе да е заради клапана на картерните ,ако е останал отворен или затворен,защото е на 180 000 км колата и не е сменям никога.Мисля да го сменя но понеже е на трудно място 1во искам да съм горе-долу сигурен ,че е от него.Проблема ,ако е сериозен ще е продавам.Маркучите и всичко друго е под колекторите колега ще пробвам със смяната на клапана и от там ще видя останалото.
- ratim
- Потребител
-
Възможно ли е просто проблема да е дебитомера.сложих и нов дори при 1во палене всичко е ок загася и запаля ли отново е като преди.как е възможно да се прецакват дебитомери?играе ли роля прецакан клапан на картерните върху дебитомера колега?
- SHTILL
- младши ентусиаст
-
- Кара: турбо дизел
- Мечтае да кара: би-турбо дизел
ratim написа:Имам предвид като сложа ръка (запуша отвора)плътно на мястото на капачката и мотора заглъхва един познат ми каза ,че нямало компресия.Дали неможе да е заради клапана на картерните ,ако е останал отворен или затворен,защото е на 180 000 км колата и не е сменям никога.Мисля да го сменя но понеже е на трудно място 1во искам да съм горе-долу сигурен ,че е от него.Проблема ,ако е сериозен ще е продавам.Маркучите и всичко друго е под колекторите колега ще пробвам със смяната на клапана и от там ще видя останалото.
Мотора не заглъхва! Просто не го чуваш! Правете разлика! И как така има някой който не сменя ФИЛТЪР толкова дълго време?
Дай да не обслужим и алтернатора и след 500 000 км... на кофти място е

П.П. Не се заяждам !

- ratim
- Потребител
-
Знам,че не се заяжда.много станах банален вече с моя проблем ,но искам да намеря решение.кой да го смени колега?в Англия съм.хората карат като станр нещо продават колите на такива като нас,знаеш как е:).ще го сменя до 1сед и ще пиша пак
- Zagy
- нафтения
-
- Кара: го на спомени
- Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3
Щом си с N42 най-вероятно е от валвтроника. Това е първия мотор на БМВ с тва чудо и има доста проблеми. Някой майстор трябва да ти го погледне.
Si non confectus, non reficiat.
- ratim
- Потребител
-
Е ти ме хвърли в тъча.какво може да му е на него имаш ли престава?ходил съм по майстори и за другите ми коли незнам къде има знаещи повярвай ми.досега само си давам парите за смяна на разни неща ,които е било излишно да сменям.реших да пробвам с клапана за картерните,ако не се оправи продавам е и тва е.има клип в ютуб как се сме сменя подробно е описа.послр ще пиша
- overclock
- младши ентусиаст
-
- Кара: E36 316 96', Е46 316 03'
За да щрака валветроника трябва да имаш проблем с обтегача на веригата. Този двигател по принцип има такъв проблем и се отстранява сравнително лесно и евтино със смяна на обтегача, но не виждам връзката с дебитомера
. Двигателите произведени след 4 или 5-ти месец 2003г са с модифицирания обтегач и проблема е решен.
Виж и тази тема:
viewtopic.php?f=34&t=278949&p=3087513#p3087513
При теб обаче симптомите са други. С какво масло я караш и на колко км. е маслото от последната смяна? Казваш, че си купил дебитомера втора употреба от ebay, защо не си вземеш нов оригинален?

Виж и тази тема:
viewtopic.php?f=34&t=278949&p=3087513#p3087513
При теб обаче симптомите са други. С какво масло я караш и на колко км. е маслото от последната смяна? Казваш, че си купил дебитомера втора употреба от ebay, защо не си вземеш нов оригинален?
Да влагаш чувства не е като да чувстваш влага!
- ratim
- Потребител
-
Колега не си прочел всичко.сега дебитомеера е нов.не е във валвтроника проблема,симтомите са други.паля сутрин всичко е наред ,докато работи ще го нарека електронния смукач държи оборотите .изключвайки се двигателя трябва да работи на 800-900 оборота,но е на 600 и се появява чукане идвайки от клапаните само. като е загряла след около 4 мин от старта на мотора.изключа ли дебитомера чукането спира и оборотите се стабилизарат не играят,а като е включен играят и се форсира мн рядко също и тресе.отворя ли капачката на маслото претриса яко но не винаги и мирише на масслени пари.маслото е 5в30 кастрол едг.преди 600км сменено.логиката ми е клапана на картерните ,защото докато вдигне температура след палнене маслото се испарява и парите се връщат,откъдето идва чукане в клапани и ако има връзка с дебитомера от парите дава грешка при замерването на стойностите.изчерпателен съм доста.кажете какво мислете сега?:?БЛАГОДАРЯЯ НА ВСИЧКИ
- ratim
- Потребител
-
чукане от валвтроника
Здрасти колега.Забавих се със смяната на картерните ,но вече е готова.Отне ми 5 часа пфф ...както и да е нищо не се промени ,обаче стария беше ужас.След дълго изследване на тракането го намерих от къде е.Чука моторчето на валвтроника до бубините се намира..Като е запаля колата и държи по-високи обороти като студена не трака.Успокоят ли се оборотите започва ясно се чува от него и като го хвана с ръка се усеща ,че вибрира при чукане.Четох ,че има възможност да е релето или модула който го управлява .Аз мисля ,че не е електронната част ,защото не ми светва ЕМЛ лампата на таблото ,нито ми е светила.Давам на контакт свети после всички изгасват.Как мислите колеги ,които знаят за какво става въпрос???
- dentamed
- младши ентусиаст
-
- Кара: Х6 g06
- Мечтае да кара: isetta
- Детайли за колата: 4,0i
здр.колега
проблема ти идва от другаде.Най вероятно взима паразитен въздух от някъде.Провери дали гуфрирания маркуч на кътията на филтура е влезнал добре от долу.Провери дали маркуча който е на канестера и е закачен към колектора е на мястото си и не взима въздух от там.Провери дали горния край на колектора в който влиза маркуча от клапана на картерните газове е наред............
И в краен случай провери гарнитурите на колектора с напръскване с бензин........
Клапана на картерните газове има други симптоми..........не е от него...........
Аз съм имал такъв проблем ..........тресе и не работи равномерно.............маркуча на филтъра беше скъсан........и то много малко
смених го и заспа..........трака защото тоя мотор е малко по чувствителен на излишен въздух хаххаха..........нищо ,че по принцип работи с бедна горивна смес
като
Само няколко въпроса........преди тракаше ли?
от колко време я караш колата?
има и вариант оптегача на веригата и/или веригата да са станали за смяна.........ама едвали...........това за тракането де........а притрисането съм почти сигурен,че е от паразитен въздух.
Ако тресе при първоначално палене ..............е друго............ама ти не си споменал за такова........

проблема ти идва от другаде.Най вероятно взима паразитен въздух от някъде.Провери дали гуфрирания маркуч на кътията на филтура е влезнал добре от долу.Провери дали маркуча който е на канестера и е закачен към колектора е на мястото си и не взима въздух от там.Провери дали горния край на колектора в който влиза маркуча от клапана на картерните газове е наред............
И в краен случай провери гарнитурите на колектора с напръскване с бензин........
Клапана на картерните газове има други симптоми..........не е от него...........
Аз съм имал такъв проблем ..........тресе и не работи равномерно.............маркуча на филтъра беше скъсан........и то много малко
смених го и заспа..........трака защото тоя мотор е малко по чувствителен на излишен въздух хаххаха..........нищо ,че по принцип работи с бедна горивна смес
като
Само няколко въпроса........преди тракаше ли?
от колко време я караш колата?
има и вариант оптегача на веригата и/или веригата да са станали за смяна.........ама едвали...........това за тракането де........а притрисането съм почти сигурен,че е от паразитен въздух.
Ако тресе при първоначално палене ..............е друго............ама ти не си споменал за такова........

- ratim
- Потребител
-
ААА и още нещо ...запознат ли е някой по какъв начин се свързват дебитомера и валвтроника или модула на валватроника.Изключа ли дебитомера моторчето на валва не чука!!!Мисля си ,че е в моторчето е проблема ,но може и в модула да е.Заапаля ли на студен двигател не чука ,паднат ли оборотите след паленето започва да чука и ми гасне по някога или падат на 400 500 и пак се вдигат до 650 някъде.
- ratim
- Потребител
-
Никой няма да вземе отношение по нещата ,които писах.Един въпрос последен и повече няма да пиша!!!Има ли запознат със сигутност да ми каже като сменя моторчето на валвтроника дали трябва да се настрои софтуерно или само свалям ,слагам и затварям .
28 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2